Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΧΟΥΜΕ ΡΗΞΗ !...

Η σφοδρή αντίδραση της ΓΣΕΕ, (διάβαζε ΠΑΣΚΕ…) στις ρυθμίσεις για το εργασιακό και το ασφαλιστικό, προκάλεσαν την παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου και την προσπάθειά του, μέσω της συνέντευξής του, ν΄ απολογηθεί για την πολιτική της κυβέρνησης σ΄ αυτά τα δυο κρίσιμα ζητήματα. 
Όλα δείχνουν, όμως, πως η εποχή της νουθεσιών και του τουμπα-ρίσματος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί κι όλα προδικάζουν μια σκληρή, από δω και πέρα, αντιπαράθεση και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με το συνδικαλιστικό του κομμάτι εξεγερμένο ! 
Απαράδεκτο και επιστρεπτέο, από την Συνομοσπονδία, το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά, που τονίζει ότι «…οι ρυθμίσεις αυτές, εκτός από αντεργατικές, αντικοινωνικές είναι και εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και παράνομες. Γι αυτό εκτός των άλλων, ετοιμάζουμε προσφυγές στα Ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας…» 
Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία, σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης, του συνδικαλιστικού κινήματος, (πέρα των νομικών), ανακοινώθηκε νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική Απεργία, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για τις 29 Ιουνίου 2010 !  
Εχουμε ρήξη και στα λόγια και στην πράξη : «…δεν έχουμε τίποτα να αντιπροτείνουμε γιατί πολύ απλά αυτό το έκτρωμα δεν επιδέχεται καμιά διόρθωση και τροποποίηση παρά μόνο τη συνολική απόρριψη. Η αγωνιστική και δυναμική απάντηση των εργαζόμενων θα «αποσταλεί» συστημένη στον υπ. Εργασίας και στους βιομήχανους…».
Οι συνθήκες, που διαμορφώνονται παραπέμπουν στην εποχή Γιαννίτση, μόνο που τώρα ο αντίπαλος των εργαζόμενων δεν είναι απλά ένας υπουργός ή μια ελληνική κυβέρνηση : είναι όλο το αφάν κατέ της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας καπιταλιστικής μηχανής, που εκφράζεται μέσω της τρόϊκας !
Αν μη τι άλλο, τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα, αλλά και φοβερά πιο συναρπαστικά !...
logoplokies.blogspot.com

1 σχόλιο:

newbrain είπε...

Όποιος είναι διαφορετικος ας το δείξει! Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Γνωρίζεις ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και τους γιουχαίζει όπου και να τους βρει. Σε λίγο δεν θα κάνει καμμία εξαίρεση!