Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Επιβολή φόρου στις τράπεζες ζητά ο Γ. Παπανδρέου από τη G20

Τη συμφωνία των ισχυρών του πλανήτη για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ζητά ο Γ.Παπανδρέου, με επιστολή που απέστειλε προς τα μέλη του G-20, που συνεδριάζει στο Τορόντο, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες για μία βιώσιμη παγκόσμια οικονομία. Ο Γ. Παπανδρέου επισυνάπτει και σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του στις 21 και 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. 
Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή...
"Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στις συγκεκριμένες προτάσεις μας για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Η πρόταση αυτή εξασφαλίζει ότι, δεν θα χρειαστεί ποτέ πια να διασώσουν οι φορολογούμενοι τις τράπεζες. Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα συμβάλλει επίσης στον περιορισμό της φτώχιας στον κόσμο, επιτρέποντας τη χρηματοδότηση έργων, την κατάρτιση και τις υποδομές, που θα μας οδηγήσουν στην πράσινη οικονομία, ενώ θα δημιουργήσουν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς μας"
πηγη enet
Ερώτημα.....Λογική η πρόταση Πρόεδρε αλλά γιατί δεν την εφαρμόζουμε ξεκινώντας από τη χώρα μας, που ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Τραπεζίτες απολαμβάνουν μια ιδιότυπη φορολογική ασυλία εδώ και πολλά!!...μα πάρα πολλά χρόνια!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: