Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κατέλαβαν τον ΟΛΠ

news247.
Στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ θα διανυκτερεύσουν περίπου 80 μέλη της Ένωσης Λιμενεργατών, τα οποία και τα κατέλαβαν αιφνιδιαστικά αργά το βράδυ της Τρίτης
Σε λεπτό σχοινί κρέμονται οι ισορροπίες, μετά την σχεδόν καθολική άρνηση των κομμάτων για συναίνεση, όπως τουλάχιστον την εννοούσε ο πρωθυπουργός.
Λιμενεργάτες με μία ουσιαστικά καταδρομική κίνηση, εισέβαλαν σε αυτό που θεωρητικά είναι το πιο καλά φυλασσόμενο σημείο του λιμανιού του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης.
Η επιχείρηση έγινε από περίπου 80 μέλη της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ και κατέλαβαν γραφεία υπηρεσιών στο κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού. Θα διανυκτερεύσουν εκεί, ενώ αύριο το πρωί πιθανότατα θα έχουν συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΛΠ.
Υπάρχει όμως και παρασκήνιο, καθώς προηγήθηκαν πολύωρες συνεδριάσεις του ΔΣ της Ένωσης η οποία χωρίς να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και χωρίς να εξαγγείλει κινητοποιήσεις, έσπευσε να αιφνιδιάσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετή ώρα μετά την "εισβολή" στον ΟΛΠ η αρμόδια λιμενικής αρχή δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, οι καταληψίες δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κτίριο, τουλάχιστον για απόψε, ενώ ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.
Στέλιος Μπαμιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: