Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Σόιμπλε και ο τρόμος των δανειστών για τις εκλογές στην Ελλάδα

“ Ο Στουρνάρας, ο «αντιστασιακός» Σαμαράς και οι ΗΠΑ ”
Του Κώστα Καπνίση
Την «λύση» που ακούει στο όνομα Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προωθεί εκ νέου και απολύτως στοχευμένα η αρχηγός ή αλλιώς «αυτοκράτειρα» της ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης – μεταλλαγμένης Δεξιάς, Άνγκελα Μέρκελ, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας – Ευρώπης. Από ότι φαίνεται η ευρωπαϊκή «Σοσιαλδημοκρατία» δεν άντεξε και πολύ στις πιέσεις του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης και των λοιπών αγορών – αγοραίων. Η ακόρεστη δίψα για εξουσία «σβήνει» με 6-7 υπουργεία, καθώς και το «μοίρασμα» κάποιων θέσεων στην Ευρώπη λόγω και των επικείμενων ευρωεκλογών, ήταν αρκετά για να επιβεβαιώσουν ότι η λεγόμενη Σοσιαλδημοκρατία έχει προ πολλού αφήσει τις πρώην ιδέες για κάτι άλλο.


Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες είναι η συνέχεια της απόλυτης εξαπάτησης, την οποία κατάφερε ο Φρανσουά Ολάντ στην Γαλλία, ο οποίος με τη σειρά του είχε κερδίσει τις γαλλικές εκλογές, υποσχόμενος σκληρή στάση απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ και αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Τα ίδια άλλωστε έγιναν και στην Ελλάδα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, με τους Έλληνες «σοσιαλιστές» (Φευ…) του Ευάγγελου Βενιζέλου να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουν με την «καραδεξιά» ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ενός ακόμα υποκαταστήματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο βρίσκεται (και αυτό) υπό τον απόλυτο έλεγχο της Γερμανίδας καγκελαρίου. Είναι μήπως οι Ευρωπαίοι «σοσιαλιστές» τα «κακά παιδιά» ή τα έφερε έτσι η μοίρα;

Από ότι αποδεικνύεται από την ίδια την Ιστορία, η πορεία και η κατεύθυνση της Γηραιάς ηπείρου δεν είναι τυχαία. Όλα αυτά, είχαν αρχίσει να σχεδιάζονται πριν από δύο δεκαετίες και πλέον, με όσους ακόμα Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες είχαν απομείνει (τους κανονικούς), να εκφράζουν ανοικτά τις ανησυχίες τους για την στροφή, η οποία είχε αρχίσει ήδη να συντελείται στους κόλπους της ΕΕ. Αν κάποιος θέλει να ανατρέξει στο παρελθόν για να βρει τις διαφορές, αρκεί ένα παράδειγμα για να καταλάβει την πλήρη μετάλλαξη από την Ευρώπη των λαών (με τις όποιες ενστάσεις), στην Ευρώπη των Τραπεζών και τον αγορών. Κάποτε στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρχε ο Ζακ Ντελόρ. Σήμερα στην ομόλογη θέση βρίσκεται ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αυτό το παράδειγμα φτάνει και περισσεύει για να καταδείξει την γύμνια και την τραγική θέση της σημερινής Ευρώπης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι πάντες στην Ευρώπη γνωρίζουν το «ποιόν» και το «έργο» του. Μισεί θανάσιμα οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ευρώπη των λαών, της έννοιας κράτους δικαίου – πρόνοιας. Για την ακρίβεια για τους άλλους, διότι για τη δική του χώρα, αναγκάζεται να πιει το πικρό ποτήρι. Δεν είναι ανόητος. Ξέρει ότι στην «πολιτική» χρειάζονται συμβιβασμοί. Αυτό που δεν έχει πλήρως εξακριβωθεί είναι αν ο Σόιμπλε «σέρνει» την Μέρκελ στον «χορό» ή το αντίθετο. Μικρή σημασία έχει. Τα ακραία νεοφιλελεύθερα σταγονίδια «παίζουν» με τους ευρωπαϊκούς λαούς και με το κοινό νόμισμα. Για αυτό άλλωστε σκέφτηκαν ότι θα ήταν ότι καλύτερο για το Eurogroup, να τοποθετηθεί στη θέση του πρόεδρου ο Ολλανδός εκτροφέας χοίρων, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Καμιά φορά βέβαια και οι συμβολισμοί έχουν την αξία τους.

Στο ενδεχόμενο της επιστροφής Σόιμπλε, ένας Έλληνας φαίνεται να είναι όχι απλά χαρούμενος, αλλά αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να ανοίξει το πιο ακριβό κρασί του πλανήτη για να το γιορτάσει. Ο Γιάννης Στουρνάρας, δεν έχει ποτέ κρύψει τον θαυμασμό του για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο χρόνος για όλες αυτές τις «αλλαγές» στην Ευρώπη είναι λιγοστός, καθώς η Γερμανία καλείται σε λιγότερο από έναν μήνα, με βάση το Σύνταγμά της (εκεί επιτρέπεται να υπάρχει Σύνταγμα), να έχει σχηματίσει κυβέρνηση. Μόλις η νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού με τους περήφανους «σοσιαλιστές» πάρει μορφή, τότε όλοι μαζί, δηλαδή η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Μπαρόζο, ο Ντάισελμπλουμ, ο Στουρνάρας και άλλες τέτοιες τρομακτικές φιγούρες, οι οποίες θυμίζουν συνέχεια των επικών ταινιών τρόμου τύπου «Φρέντι Κρούγκερ», θα κουνούν το δάκτυλο στις κυβερνήσεις - μαριονέτες στην Ευρώπη. Τα πράγματα είναι απλά. Τους διατάζουν να καταστρέψουν σε ολόκληρη την Ευρώπη οτιδήποτε έχει απομείνει να θυμίζει ότι κάποτε σε αυτή την ήπειρο υπήρξε πολιτισμός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός. Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι αυτοί οι ολετήρες των ευρωπαϊκών λαών μυξοκλαίνε σαν σχολιαρόπαιδα, επειδή πιθανότατα τους παρακολουθούσε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (NSA). Έστω ότι παρακολουθούνται οι «αθώες περιστερές» της Ευρώπης από τις ΗΠΑ. Τι φοβούνται; Μήπως αποκαλυφθεί το σχέδιο καταστροφής της Ευρώπης; Μα αν αυτό συμβεί με ποιον θα έχουν να «παίζουν» οι ΗΠΑ;

Την ίδια στιγμή, οι παραπονούμενοι, έχουν φροντίσει να «απαγορεύσουν» τις εκλογές, σε όσες χώρες δεν ελέγχουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικότερο ευρωπαϊκό παράδειγμα από την Ελλάδα δεν υπάρχει. Μια ακροδεξιά παράταξη της ΝΔ συγκυβερνά με ότι χειρότερο υπάρχει από «σοσιαλιστές» σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το σχέδιο της Μέρκελ και της νεοφιλελεύθερης «παρέας» της να πάνε οι μισοί με τις αγορές και οι άλλοι μισοί στην αγκαλιά της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα σχέδια όμως και μάλιστα τα μοχθηρά για αυτό υπάρχουν. Για να ανατρέπονται δημοκρατικά από τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις που ακόμα υπάρχουν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μια καλή αρχή. Για να μη μπορέσει ποτέ ξανά κάποιο σταγονίδιο του σκοτεινού παρελθόντος να τολμήσει να σηκώσει και να δείξει με το δάκτυλό του οποιονδήποτε ευρωπαϊκό λαό απειλώντας τον με αφανισμό.
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: