Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ!

Μία εικόνα ντροπής για τη σύγχρονη Ελλάδα και δη για τον τομέα της Υγείας δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σύλλογο των Ειδικευόμενων Γιατρών του Ευαγγελισμού.
Απεικονίζονται τουλάχιστον δώδεκα ασθενείς, στοιβαγμένοι σε έναν θάλαμο, στις 29 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα εφημερίας του νοσοκομείου χωρίς αξονικούς τομογράφους.
Όπως τονίζεται, “οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία για να βρουν τις απαιτούμενες Ειδικότητες (Αττικό & Σισμανόγλειο -> Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός -> Ιπποκράτειο -> Ευαγγελισμός). Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν”.
Ο Σύλλογος των Ειδικευόμενων Γιατρών ανάρτησε τη φωτογραφία στο Facebook. Λίγες ώρες αργότερα, οι διαχειριστές της σελίδας πρόσθεσαν με σχόλιο πως στο συγκεκριμένο χώρο “ένας άνθρωπος διασωληνώθηκε, σε άλλον έγιναν καρδιακές μαλάξεις, και τρίτος δυστυχώς κατέληξε. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των συνοδών και των υπολοίπων αρρώστων”.


Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας δήλωνε ότι η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου θα επιδιορθωθεί εντός της ημέρας, ενώ το αργότερο σε ένα μήνα θα λειτουργεί και δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αποκτηθεί με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ.
πηγή: nooz.gr | Πηγή φώτο: Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”
kartesios

Δεν υπάρχουν σχόλια: