Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν ανέτρεψε την πολιτική στρατηγική και τον προεκλογικό σχεδιασμό της Ν.Δ. και προκάλεσε πανικό στην υποτελή στα κελεύσματα του Βερολίνου συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλο, υπογραμμίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε στη Ν.Δ., η απόφαση τoυ Συμβουλίου των Προέδρων του ΚΕΑ να προτείνουν στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν.
Να σημειωθεί ότι η Ν.Δ., σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα, προχώρησε σε ένα παραλήρημα εθνικιστικής και αντι-αριστερής ρητορικής, κάνοντας λόγο για "περιθωριακά κόμματα" που απαρτίζουν το ΚΕΑ, ενώ έφτασε στο σημείο να ποινικοποιήσει τον μαρξισμό!

Η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι όχι μόνο τιμητική για την Ελλάδα και όλη την ελληνική Αριστερά, αλλά συνιστά πράξη πολιτικής αλληλεγγύης της ευρωπαϊκής Αριστεράς προς τον ελληνικό λαό, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως πρόκειται για την καλύτερη απάντηση στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στον ευρωπαϊκό Νότο από τον Βορρά και στέλνει το μήνυμα για την ανατροπή τους.
Αντίθετα, σημειώνουν, στις ευρωεκλογές που έρχονται, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ισοδυναμεί δηλαδή με ψήφο εμπιστοσύνης στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της λιτότητας που διαλύει τις οικονομίες του Νότου και απειλεί τη συνοχή της Ευρωζώνης.
Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για παιδαριώδεις και καταγέλαστους ισχυρισμούς της Ν.Δ., που προσπαθούν να εξαγάγουν στην Ευρώπη την απαξιωμένη και στην Ελλάδα «θεωρία των δύο άκρων». Επιπλέον κατασυκοφαντούν όχι μόνον τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προσωπικότητες γνωστές στον ελληνικό λαό, αξιόπιστες και εδραιωμένες στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
Απαντώντας τέλος στους ισχυρισμούς περί "περιθωριακών κομμάτων", υπενθυμίζουν ότι, στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές, το Ντι Λίνκε αναδείχθηκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,6%. Εξάλλου στην Ισπανία, σε δημοσκόπηση της Invymark, τα ποσοστά της Ενωμένης Αριστεράς φθάνουν στο 14,8%. Τέλος, στην Τσεχία, σε πρόσφατη δημοσκόπηση το Κ.Κ. Βοημίας - Μοραβίας, το οποίο είναι παρατηρητής στο ΚΕΑ, καταγράφει ποσοστό της τάξης του 18% και έρχεται δεύτερο κόμμα.

Σίμος Χρήστος aygi.gr