Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ελληνική πρωτιά και στην ανεργία!

" Με δύο λόγια: «success story» "
Νέα αρνητική «πρωτιά» πετυχαίνει η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας, μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, όπως καταγράφει η τελευταία έκθεση της Eurostat.
Η Ελλάδα προηγείται στην ανεργία, με ποσοστό 27.6% (Ιούλιος), ενώ δεύτερη στην κατάταξη και σε απόσταση αναπνοής έρχεται η Ισπανία, με το 26.6% του δυναμικού της πληθυσμού να βρίσκεται εκτός εργασίας. 
Τις προβλέψεις ξεπλερασαν τα ποσοστά ανεργίας συνολικά στην Ευρωζώνη, αφού μέσα σε ένα μήνα, αυξήθηκε κατά 0,2%. Ειδικότερα, τον Αύγουστο, το ποσοστό ανεργίας ανέρχετο στο 12%, ενώ τον Σεπτέμβριο έφτασε το 12.2%. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φτάνει το 11%. 
Η Αυστρία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο πετυχαίνουν θετική πρωτιά έχοντας τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας, δηλαδή 4,9%, 5,2% και 5,9%, αντίστοιχα.


Συνολικά, στην Ευρωζώνη, ο αριθμός των ατόμων χωρίς δουλειά τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθε σε 19,447 εκατομμύρια, από 19,387 εκατομμύρια που ήταν τον Αύγουστο. Παράλληλα, η ανεργία στις 28 χώρες-μέλη αγγίζει 26,872 εκατομμύρια πολίτες.
periodista 

Δεν υπάρχουν σχόλια: