Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ:«Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν αποτελεί επένδυση»

Δήλωση-Απάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Πετράκου, Ε. Ουζουνίδου & Α.Αλεξόπουλου προς Μανιάτη & Κεδίκογλου
Οι κύριοι Μανιάτης και Κεδίκογλου, αντί να σιωπούν, έχουν το πολιτικό θράσος να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, επειδή στην χθεσινή του ομιλία στους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι:«…Προειδοποιούμε, λοιπόν, τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην εκποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Και σε ό, τι μας αφορά, δε θα επιτρέψουμε και δε θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ακυρώσει τέτοιου είδους μνημονιακές αποφάσεις και να σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση…Δε διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληροδότησαν οι παππούδες τους. Διαχειρίζονται τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού. Αν νομίζουν ότι, επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματικών, μπορούν να ξεπουλάνε σαν να είναι τσιφλίκι του παππού τους τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, την ΔΕΗ, κάνουν λάθος. Και γι’ αυτό εμείς λέμε ότι αυτήν την προοπτική θα την αποτρέψουμε. Και δεν είναι απειλή, αλλά κατάθεση πρόθεσης. Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου…»
Κύριοι Υπουργοί της συγκυβέρνησης, την καταστροφή της χώρας και τη δυστυχία των Ελλήνων την έφεραν οι πολιτικές των μνημονιακών σας κυβερνήσεων, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση και τον λαό στη δυστυχία. Η πολιτική σας έχει μειώσει το ΑΕΠ 25%, έχει εκτινάξει το δημόσιο χρέος στο 175%, έχει οδηγήσει στην ανεργία 1.500.000 εκ. Έλληνες, έχει κλείσει εκατοντάδες επιχειρήσεις και έχει φτωχοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Για μια ακόμη φορά θα πούμε στη συγκυβέρνηση και στα παπαγαλάκια της ότι: Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν αποτελεί επένδυση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Μόνο με την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να υπάρξουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην χώρα. Μόνο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μπορεί να ανατρέψει την πορεία της καταστροφής, με την ενεργή στήριξη του λαού, και να δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό και τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό δε θα επιτρέψει στη συγκυβέρνηση να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και τα δίκτυά της και να εκχωρήσει στην ιδιωτική κερδοσκοπία μια ανυπολόγιστης σημασίας εθνική υποδομή, το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που έχει κατασκευαστεί με το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Αντί να έχουν το πολιτικό θράσος να εγκαλούν οι κ.κ. Μανιάτης και Κεδίκογλου τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του, ας απαντήσουν: Γιατί η κυβέρνησή τους καταπατά ακόμη και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις «ότι τα δίκτυα δε θα πωληθούν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: