Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στου Μνημονίου τον καιρό

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ
Διαβάζω  τις δηλώσεις των οικονομικών εγκεφάλων της ΕΕ  για τους νέους κινδύνους που 
καραδοκούν για την ελληνική οικονομία, απορώ και εξίσταμαι!  Όλα αυτά που κι ένα παιδάκι του δημοτικού μπορούσε να αντιληφθεί ότι θα συνέβαιναν ως απόρροια των οικονομικών μέτρων που επέβαλαν στη χώρα, οι ιθύνοντες , το  enfant gâté της  τρόικας  δεν μπόρεσε να τα αντιληφθεί;
«Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει» αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος με αυτό της γερμανικής «Der Spiegel», που θέλει την Ελλάδα να εισέρχεται σε «σπιράλ θανάτου».
Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο«η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη δόση των 9 δισ. ευρώ του δανείου προςτην Ελλάδα, ωστόσο η ελληνική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από απώλειες-ρεκόρ στις καταθέσεις και η παραγωγή συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς».
Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδαεπικαλείται την έκθεση της HSBC η οποία ανέφερε πως οι τράπεζες έχασαν 8% τηςσυνολικής καταθετικής βάσης στο πεντάμηνο έως το Μάιο και σχολιάζει πως μετά και τη μεταφορά κεφαλαίων εύπορων Ελλήνων στο εξωτερικό, είναι ξεκάθαρο πως νοικοκυριά και επιχειρήσεις ξεμένουν από αποταμιεύσεις. Σώωωωπα!
Ο δε Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, δήλωσε πως η Ελλάδα κατόρθωσε να εξυγιάνει σε εντυπωσιακό βαθμό τα δημόσια οικονομικά της, ωστόσο διαπίστωσε ότι οι κίνδυνοι παραμένουν, διαπιστώνοντας κι αυτός με τη σειρά του ότι τα φορολογικά έσοδα απέχουν πολύ από το στόχογια αύξηση 16% το τρέχον έτος.
Τα ακούνε αυτά οι Έλληνες πολίτες και τρελαίνονται! Δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είχαν προβλέψει  τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της πολιτικής που επέβαλαν στη χώρα;  Από τη μια μας εξοντώνουν οικονομικά με κάθε πιθανή και απίθανη περικοπή και μετά μας  εγκαλούν επειδή δεν έχουμε  να πληρώσουμε στο κράτος!  Έστρωσαν δηλαδή το χαλί για νέα μέτρα και νέες περικοπές για να αντισταθμίσουν μέχρι το τέλος του έτους την αστοχία στααναμενόμενα έσοδα. Γιατί – λέει- θεωρούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα περισσότερο επισφαλή και από την Αργεντινή ακόμη!

Ένας φαύλος κύκλος, ένα πραγματικό «σπιράλ θανάτου» όπου μέραμε τη μέρα συνειδητοποιούμε ότι εσκεμμένα μας οδήγησαν. Όπως εσκεμμένα καιμεθοδευμένα μας οδηγούν στη χρεοκοπία.
diakidirena.

Δεν υπάρχουν σχόλια: