Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σοκ και Δέος, Β' μέρος!!

Πέρυσι ο πρωθυπουργός παραλλήλισε την πορεία της ελληνικής οικονομίας με το ναυάγιο του Τιτανικού. Ανέβασε τη δόση τρομοκράτησης των πολιτών προκειμένου να επιβάλει την εισβολή της τρόικας και τα μέτρα διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας.
Αποδείχθηκε ότι μέσα σε έναν χρόνο το Μνημόνιο οδήγησε τη χώρα σε ναυάγιο. Και τώρα που η τρόικα έχει θέσει ως προτεραιότητα την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, ανεβαίνει ακόμη περισσότερο η δόση κατατρομοκράτησης των πολιτών.
Ξαφνικά ανακινείται θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Ομοβροντία δηλώσεων μέσα σε λίγες μέρες. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει περιγραφεί από το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" πως μελετά τέτοια σενάρια, ανακινεί το θέμα με τη γνωστή μέθοδο ότι το θέτουν άλλοι!
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζητεί να γίνει δημοψήφισμα με το ερώτημα αν η χώρα θέλει να μείνει στο ευρώ ή να επιστρέψει στη δραχμή. Και ο κ. Παπανδρέου σπεύδει να χαρακτηρίσει καλή ιδέα το δημοψήφισμα.
Χθες, η Μαρία Δαμανάκη συμπεριφέρθηκε ως το τρίτο μέλος της σύστασης και συμμορίας. Λειτούργησε σε διεθνές επίπεδο ως μεγάφωνο των σεναρίων για έξοδο της χώρας από το ευρώ, που προωθούν διεθνείς κερδοσκόποι. Παρ' ότι οι Βρυξέλλες διέψευσαν ότι γίνονται τέτοιες συζητήσεις, η κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε την πολιτική στάση της κ. Δαμανάκη.
Κοινός παρονομαστής και των τριών είναι ο εκβιασμός πως, αν δεν..
περάσουν τα μέτρα της τρόικας, όχι μόνο δεν θα δοθεί η 5η δόση του δανείου, αλλά θα σπρωχθεί η χώρα στην έξοδο από το ευρώ.
Δεν γνωρίζουν ότι δημοψήφισμα με θέμα τη δραχμή σημαίνει περιπέτεια για την οικονομία; Δεν γνωρίζουν ότι το θέμα αυτό συνεχώς τίθεται από διεθνείς κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν τζογάρει με τη "χρεωκοπία" της χώρας; Μπροστά στον στόχο να καμφθούν οι κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις και να περάσουν τα αδιανόητα μέτρα υπονομεύεται το αυτονόητο της ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας.
Δεν παίζουν μονότερμα οι τρομοκράτες της τρόικας. Χθες, σε πολλές πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκαν αυθόρμητες διαδηλώσεις. Έπνευσε ισπανικός άνεμος. Ο ίδιος άνεμος έπνευσε στη Γαλλία, αλλά και στην Πολωνία, όπου πραγματοποιήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας. Πίσω από τα συνθήματα, τα οποία, λόγω της αυθόρμητης διοργάνωσης, ήταν αντιφατικά, διέκρινε κανείς ότι όλο και περισσότερο οι πολίτες είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα, να ξεπεράσουν τους φόβους τους.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: