Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Το μεσημέρι της Παρασκευής η κρίσιμη συνάντηση. Διαβουλεύσεις για να εξασφαλιστεί η παρουσία όλων των κομμάτωνΈκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για την Παρασκευή στις 12:30 μετά το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συμβούλιο συγκαλείται μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με πρωτοβουλία του Κάρολου Παπούλια.
Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για να κλειστούν τα ραντεβού και να διασφαλιστεί η παρουσία όλων των αρχηγών.
Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας θάμα της σύσκεψης θα είναι η "Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας", ενώ ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν: ο Πρωθυπουργός κ.Γ. Α. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. κ.Α.Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Α. Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε συνεννόηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς και όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων δήλωσαν τη συμμετοχή τους.
Μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί ξανά το ζήτημα της συναίνεσης, που ζητά η κυβέρνηση για τα νέα μέτρα, την ώραπουη υπομονή του λαού στερεύει. Μάλιστα φημολογείται ότι ο Γ. Παπανδρέου θα εισέλθει στο αυριανό συμβούλιο με τη πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητικά συνεργασίαπουίσως φτάσει σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής.
Ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς-πλην της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα την περασμένη Τρίτη, εισέπραξε την κατηγορηματική άρνηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
Αντίθετα συναίνεση υπό όρους έδωσαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισήμανε στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, ότι τα ασθενέστερα στρώματα ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη νέα φοροκαταιγίδα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ώστε να χαραχθεί μια κυβερνητική πορεία για το αυριανό Συμβούλιο.
news247.

Σχολιο...Ο κυβερνητικός εκβιασμός, ο οποίος συνεπικουρείται και από τους εκβιασμούς των Κοινοτικών κύκλων, βλ.δηλώσεις Γιάγκερ, απευθύνεται κατά πρώτο λόγο στη ΝΔ αλλά έχει ως παραλήπτες και όλους τους φοβικούς προθύμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: