Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Aυξάνονται οι αυτοκτονίες λόγω κρίσης

Η αυτοκτονία ενός 50χρονου αλουμινοτεχνίτη από τα Ανώγεια στην Κρήτη, είναι η 20η τον τελευταίο χρόνο, με βασική αιτία την αποφυγή του βρόχου των οικονομικών χρεών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον οδήγησαν στην απονενοημένη πράξη.
Κανείς δεν φανταζόταν στην τοπική κοινωνία ότι ο 50χρονος θα έφτανε σε μια τέτοια κίνηση απελπισίας, αφού δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κανένας τα προβλήματά του, ούτε καν στη σύζυγό του και τον 22χρονο γιο του. Οι συγχωριανοί του μιλάνε για έναν νοικοκύρη και σοβαρό οικογενειάρχη. Η οικογένεια του εκλιπόντος αυτόχειρα είναι γνωστή στην Κρήτη αφού ένας από τους αδελφούς του έχει αχοληθεί ενεργά και με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση των αυτοκτονιών, λόγω της οικονομικής κρίσης που οδηγεί πολλές φορές σε κατάθλιψη και κάποιους ανθρώπους στην αυτοχειρία. Η κατάθλιψη παγκοσμίως αυξάνεται για βιολογικούς λόγους στις γυναίκες, στην Ελλάδα αυξάνεται στους άνδρες λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Η τηλεφωνική γραμμή 1018, γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία με την ονομασία "Κλίμακα", δέχθηκε περίπου 2.500 κλήσεις τους πρώτους 5 μήνες του 2011, άριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2010
 
epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: