Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ >>Ο ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ....

Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη
τ. μέλους Κ.Ε./Ν.Δ. 25 Μαΐου 2011- Πτολεμαΐδα
Ο ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ποια σχέση μπορεί να έχει ο Γιώργος και οι πολιτική του παρουσία, συγκρινόμενη μ’ αυτή του θείου του Μιχάλη; Οι πρακτικές τους και τα γεγονότα που θα περιγράψω σε δυο άρθρα, ένα για τον καθένα, θεωρώ ότι βρίσκονται διαμετρικά σε αντίθετη κατεύθυνση. Στο σημερινό ο επίκαιρος υπ. οικονομικών.
Πολιτική πορεία: Βουλευτής το 2007, Ευρωβουλευτής και νυν υπουργός οικονομικών.
O απόλυτος τεχνοκράτης υπουργός οικονομικών γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά σε Αγγλία & Αμερική και αμέσως μετά εργάσθηκε για 10 χρόνια στον ΟΟΣΑ στη Γαλλία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998. Διορισμένος από την κυβέρνηση Σημίτη ως σύμβουλος, συντονιστής και εκπρόσωπος σε διάφορες επιτροπές.
Έως το 2004 που για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Κοζάνη, η γνώση του για την περιοχή ήταν κυρίως μέσα από περιγραφές και φωτογραφίες. Οι Κοζανίτες τον τίμησαν εκλέγοντάς τον πρώτο βουλευτή τον Σεπτέμβρη 2007. Αλεξιπτωτιστής ων, επιβάτης διερχόμενου από την περιοχή αεροπλάνου, πραγματοποίησε επιτυχημένη <<πτώση>>, αφού τον <<περισυνέλεξαν>> καλοκάγαθοι και ανυποψίαστοι επαρχιώτες.
Ανέβηκε στον υψηλότερο πολιτικό όροφο, παρακάμπτοντας σκαλοπάτια, γι’ αυτό η υψοφοβία του φέρνει μια συνεχή ζάλη. Τέσσερις φορές μέχρι σήμερα έκανε <<τούμπες>> σε δηλώσεις του ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα ο μισθωτός. Σήμερα εξαγγέλλει νέα επώδυνα μέτρα λεηλατώντας τον απελπισμένο Ελληνικό λαό, στην προσπάθειά του, μονίμως με νέους φόρους να ισοσταθμίσει την αποτυχημένη πολιτική του. Οι καλύτεροι φίλοι του, <<τα παπαγαλάκια>> του αποδίδουν: Αυταρέσκεια, ναρκισσισμός, υποκρισία.
Του τα έψαλαν οι συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο (φραστικές διατυπώσεις, χωρίς ουσία):
- Ε. Βενιζέλος: ‘’H συμπεριφορά σου είναι αλαζονική και μας οδηγείς σε δημοσιονομική κατοχή’’.
-Σκανδαλίδης: ’’Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προτείνεις εγγίζει τα όρια της λαϊκής νομιμότητας.
-Ρέππας: ‘’Δεν μπορούμε να έχουμε άγχος μόνο για το τι θα πούμε προς τα έξω, αλλά και για το τι λέμε προς τα μέσα. Γιατί έξω υπάρχει η κοινωνία στην οποία αναφερόμαστε’’.
Διαμαντοπούλου: ‘’Να ορισθεί νέος υφυπουργός οικονομικών που θα υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα’’……..
Ο μπαμπούλας των Ελλήνων με το επαναλαμβανόμενο φραστικό μαστίγιο: ‘’Αν δεν …. θα έχουμε στάση πληρωμών, δεν θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις …. κατεβάζουμε τα ρολά’’.
Έχει την αμέριστη στήριξη του πρωθυπουργού ΓΑΠ της στενής του παρέας και φυσικά των τροικανών. Επιπρόσθετα ο ΓΑΠ αποφάσισε, παρά τις βαρύγδουπες διατυπώσεις για ηλεκτρονική ενημέρωση και διαβούλευση με τους πολίτες, να τερματίσει τις απ’ ευθείας μεταδόσεις των εισηγήσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο, γιατί η ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων έπληττε την εικόνα Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.
Δεν θυμάμαι καμιά ιδιαίτερη υπηρεσία του για την Κοζάνη. Αντίθετα, με χαρακτηριστικά άφιλου, αχάριστου και επιλήσμονα, υποχρηματοδότησε παράνομα το ασφαλιστικό της ΔΕΗ (ίσως και από κακία ..) βλάπτοντας πολλούς εργαζόμενους & συνταξιούχους, ιδιαίτερα στην Κοζάνη, στερώντας σοβαρά έσοδα από την περιοχή. Αδίκησε τους ψηφοφόρους του δικαιώνοντας αυτούς που του γύρισαν τη πλάτη.
Πολύ σύντομα θα επιστρέψει κοντά σ’ αυτούς που έμαθε να υπηρετεί. Αντίθετα με τον σπουδαίο θείο του Μιχάλη, του αξίζει περιφρόνηση και ιστορική λησμονιά.
kokinorodo

Δεν υπάρχουν σχόλια: