Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Είναι της ΠΛΑΚΑΣ ή ΠΛΑΚΑ μας κάνουν;

Παρασκευάς Γιάννης
Π. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ

Στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα της τελευταίας εικοσιπενταετίας μας έλαχε να μας κυβερνούν άνθρωποι χωρίς συναίσθηση του ιστορικού και πολιτικού τους χρέους.
Οι δύο γόνοι των ισχυρότερων πολιτικών οικογενειών της χώρας έγιναν «ολετήρες» και οδήγησαν το λαό στη μιζέρια, στην εξαθλίωση, στην ταπείνωση, τη χώρα στο Διεθνή ευτελισμό και στην απομόνωση, έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ανεξαρτησία της, εξαφάνισαν κάθε ίχνος και δυνατότητα υπεράσπισης των συμφερόντων της και την κατέστησαν προϊόν πώλησης σε εξευτελιστικές τιμές.
Το δικό σας προσωπικό και οικογενειακό μέλλον «σωτήρες» του έθνους είναι απόλυτα διασφαλισμένο, δε θα βιώσετε ποτέ τα αποτελέσματα της Ταϊβανοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της εξαφάνισης των μισθών, δε θα ζήσετε την αγωνία πως βγαίνει ο μήνας, δε θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας ο πέλεκυς της εφορίας, της προσωποκράτησης ή ακόμα και της φυλακής λόγω αδυναμίας να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας.

Από το 2004 μέχρι το 2009 ο κ. Καραμανλής ήταν ο Πρωθυπουργός της «ήσσονος προσπάθειας» και του «δε βαριέσαι αδελφέ» μπόρα είναι θα περάσει.
Από το 2009 μέχρι σήμερα ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει την αίσθηση ότι η ευθύνη συντονισμού της κυβέρνησης, η χάραξη στρατηγικής και ο προγραμματισμός δράσης δε διαφέρουν και πολύ από τη διαχειριστική λειτουργία μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Από το 2004 μέχρι το 2009 κατάφερε να διαλύσει την δημοκρατική παράταξη, να αποδιοργανώσει και να ευτελίσει τον κομματικό μηχανισμό με ιδέες, απόψεις και οργανωτικά σχήματα που δεν ταιριάζουν ούτε σε ομίλους ηλιθίων.
Στην ιστορική της διαδρομή η χώρα βρέθηκε πολλές φορές στη δίνη δύσκολων και καταστροφικών καταστάσεων.
Την τελευταία στιγμή από Μηχανής Θεός έδινε μια λύση με την ανάληψη των ευθυνών διακυβέρνησης της χώρας από δυνάμεις που πίστευαν στις δυνατότητες της και είχαν αίσθηση του ιστορικού και πολιτικού τους ρόλου. Στην ώρα μηδέν με δεδομένα την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές - στραγγαλιστές της χώρας, την αδυναμία διαμόρφωσης στρατηγικών στόχων, την αδυναμία χάραξης πολιτικής, την αδυναμία συντονισμού της κρατικής διοίκησης, την αδυναμία ανάταξης των οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων και την αδυναμία άρθρωσης αξιόπιστης πολιτικής πρότασης κυρίαρχος και απόλυτα υπεύθυνος για το «δέον γενέσθαι» είναι ο λαός.
Η αναγνώριση των σφαλμάτων και των αδυναμιών μας είναι και δύναμη, δε μπορεί πλέον να κυβερνηθεί η χώρα με την σημερινή διάταξη του πολιτικού προσωπικού, ας αποτελέσουν οι εκλογές το καθαρτήριο του Δάντη και να γίνουν το εφαλτήριο για ένα αύριο λίγο πιο φωτεινό από το κατασκότεινο σήμερα.
Η ισορροπία στο «κανό» και στο «ποδήλατο» είναι μηχανική λειτουργία, η πολιτική ισορροπία σε έκρυθμες καταστάσεις απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: