Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΟΙ 199 ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

Ο κύβος ερρίφθη… Έβαλαν πωλητήριο στη ΔΕΗ και σ΄ όλες τις ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πήγες της χώρας και μάλιστα η εκποίηση θα γίνει σε τιμές κάτω από το κόστος. 
“Μέτρα για την αύξηση του ανταγωνισμού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η Κυβέρνηση οριστικοποιεί τα μέτρα που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. [ 1ο τρίμηνο 2012].
Η Κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. [ 2ο τρίμηνο 2012].
Ολοκληρώνεται η εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Οι τρίτοι μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την παραγωγή από λιγνίτη στην ελληνική αγορά. [ Νοέμβριος του 2013].
Στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η Κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να πωλήσει υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία σε επενδυτές.

Η εν λόγω πώληση είναι χωριστή από την αποεπένδυση της λιγνιτικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπεται στην απόφαση της Επιτροπής για την ελληνική υπόθεση λιγνίτη. Ωστόσο, μπορεί να δοθεί στους επενδυτές η δυνατότητα αγοράς υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας / λοιπών παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων μαζί με τη λιγνιτική παραγωγική ικανότητα που προβλέπει η εν λόγω απόφαση.
Η πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας (α) δεν θα καθυστερήσει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων πέραν του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η σχετική Απόφαση της Επιτροπής και (β) δεν θα εμποδίζει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων άνευ ελάχιστης τιμής.
Ο κύβος ερρίφθη… Έβαλαν πωλητήριο στη ΔΕΗ και σ΄ όλες τις ενεργειακές πλουτοπαραγωγικές πήγες της χώρας και μάλιστα η εκποίηση θα γίνει σε τιμές κάτω από το κόστος. 
Όπως εκείνο το περίφημο σλόγκαν: «Το αφεντικό τρελάθηκε και πουλάει όσο - όσο». Μόνο που στην περίπτωσή της ΔΕΗ το αφεντικό (βλέπε Τρόικα) τα έχει τετρακόσια και σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα εξουσίας και την ελληνική κυβέρνηση κάνει πλάτες στους ισχυρούς ιδιώτες, για να αγοράσουν πάμφθηνα όλα τα ενεργειακά πάγια της χώρας.
Αν δεν είναι “μεσάζοντες συμφερόντων ” όσοι ψήφισαν αυτά τα μέτρα, τότε τι είναι ;

Λάθος κύριοι, λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.
Απέναντι στη ληστρική και καταστροφική εκποίηση του ενεργειακού πλούτου και των υποδομών της χώρας, που εσείς οι πατέρες του έθνους, με τόση ευκολία ψηφίσατε, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν απάντηση:
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα για ξεπούλημα και κερδοσκοπία.

«Μολών λαβέ»

ΠΑΣΚΕ -  ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: