Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ''ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ''!

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ''ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ'' ΤΟ ''ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ!
ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ)!

Ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος κατέθεσε νύχτα, αργά το βράδυ της Παρασκευής (9/3), μια αυθαίρετη τροπολογία, η οποία ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο νομοσχέδιο, αφού περιέχει 14 άρθρα!
Και αυτό το νομοσχέδιο των 14 άρθρων πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφισθεί σε ένα άλλο άσχετο νομοσχέδιο που έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Τετάρτη ή Πέμπτη και αφορά την ''Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις''!!!
Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους διαδικασίες, όχι μόνο είναι πραξικοπηματικές, αλλά και μετατρέπουν κυριολεκτικό σε κουρελόχαρτο τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.
Στη συγκεκριμένη τροπολογία - νομοσχέδιο του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, η οποία ...
εισάγεται με παράνομες διαδικασίες εξπρές για να αποφευχθεί κάθε συζήτηση και ειδικότερα στο άρθρο 1, περιέχεται διάταξη με την οποία ξεπουλιέται με μια μονοκονδυλιά το Κοινωφελές Ίδρυμα ''Ερρίκος Ντυνάν''.

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Αναλυτικά το άρθρο 1 της αυθαίρετης τροπολογίας του Α. Λοβέρδου αναφέρει έπι λέξει τα εξής :

''Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, το Κοινωφελές Ίδρυμα ''Ερρίκος Ντυνάν'' μπορεί να: πωλεί, μισθώνει, προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και εκμεταλλεύεται, εν γένει, τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδα περιουσίας. Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος θα εφαρμόζεται η παράγραφος 7 του άρθρου 6, η οποία απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου''.

Η διάταξη αυτή, αν και παράνομη και διαπλεκόμενων συμφερόντων, αφού το ''Ερρίκος Ντυνάν'' και η περιουσία του δεν μπορούν να εκχωρηθούν σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, εφόσον ψηφισθεί, ανοίγει το δρόμο για την εκποίηση έναντι πινακίου φακής του ''Ερρίκος Ντυνάν'', χωρίς επιπλέον, καμιά πρόβλεψη για την τύχη των επί μήνες απλήρωτων εργαζόμενων σε αυτό!

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ Ο ''ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ''!

Είναι σαφές ότι ο Α. Λοβέρδος, αφού, κάτω από τις πιέσεις των εργαζομένων και της Αριστεράς, αφαίρεσε από το προηγούμενο εφαρμοστικό νόμο διάταξη που ιδιωτικοποιούσε, ταυτόχρονα, το ''Ερρίκος Ντυνάν'' και τον ''Ερυθρό Σταυρό'', επανήλθε τώρα τεμαχίζοντας και σαλαμοποιώντας την ιδιωτικοποίηση.

Έγκυρες πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας λένε ότι ο Α. Λοβέρδος και τα συμφέροντα που ενδιαφέρονται, δεν εγκατέλειψαν τις ορέξεις τους να ιδιωτικοποιήσουν και τον ''Ερυθρό Σταυρό'', βάζοντας γερό χέρι για την ιδιωτικοποίηση συνολικότερα Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μετά την εκποίηση του ''Ερρίκος Ντυνάν'' θα ακολουθήσει και η ιδιωτικοποίηση του ''Ερυθρού Σταυρού'' μέσο της διασύνδεσης του τελευταίου με το ''Ερρίκος Ντυνάν''.

Αυτή την ώρα γίνονται όσο ποτέ αναγκαία η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων αλλά και της Αριστεράς, για να αποτραπούν (και μπορεί να αποτραπούν στην πράξη) τα εγκληματικά - πραξικοπηματικά σχέδια ιδιωτικοποίησης των δύο Νοσοκομείων και της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: