Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δεν ψηφίζω, δε νομιμοποιώ...

Γράφει η Ελένη Δεδούση

''Την Κυριακή αρχίζουμε, ψηφίζουμε για τη Δημοκρατία, για το ΠΑΣΟΚ, για την Ελλάδα..''έτσι μας προτρέπει το (πάλαι ποτέ) κίνημα να συμμετέχουμε στην ''εκλογή '' του νέου προέδρου του.
Αναρωτιέμαι εγώ και χιλιάδες άλλοι, όπως αφουγκράζομαι, σύντροφοί μου γιατί να συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή.
Για ένα σοσιαλιστικό κίνημα πρόταγμά του είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η διαφύλαξη έστω κάποιων minimum standards για την αξιοπρεπή διαβίωση των αδύναμων της κοινωνίας. Προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δημιουργεί συνεχώς καλύτερες εργασιακές συνθήκες.Υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία και τη διαχειρίζεται προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας.
Τα τελευταία δύο χρόνια όμως από την κυβέρνηση Παπανδρέου ασκήθηκαν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδα την κοινωνία και τη χώρα στη χρεωκοπία. Βασικά συστατικά τους ήταν η σκληρή λιτότητα, η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απαξίωση (και όχι εξορθολογισμός) του δημοσίου τομέα και το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.

Το ΠΑΣΟΚ εξελέγη τον Οκτώβρη του 2009 έχοντας δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον ελληνικό λαό. Οι πολιτικές όμως που εφάρμοσε ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Με πρόσχημα την κρίση και τη διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία αποφάσισαν ότι η λύση θα ερχόταν μόνο με την παροχή '' βοήθειας '' από το ΔΝΤ. Όμως ο ελληνικός λαός , ο οποίος είναι αυτός του πραγματικά πληρώνει , τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης, δεν ενημερώθηκε ποτέ πραγματικά για το τι χρωστάει, από που προέρχεται το χρέους και της συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Σε τελική ανάλυση ήταν αυτός που θα έπρεπε να το αποφασίσει, σύμφωνα με τις ρητορείες περί συμμετοχικής Δημοκρατίας του κ Παπανδρέου.
Με πρόσχημα πάλι την έξοδο της χώρας από την κρίση η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επέβαλλε έναν δοτό τεχνοκράτη πρωθυπουργό,τον κ Παπαδήμο(υποστηρικτή του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου), αφού συνεργάστηκε με την παραδοσιακά νεοφιλελεύθερη παράταξη τη ΝΔ αλλά και με την ακροδεξιά, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Συμμετέχοντας στη διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή θεωρώ ότι νομιμοποιώ όλα τα παραπάνω, ότι είμαι και εγώ μέρος του προβλήματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ.Μένω πιστή στις αρχές και αξίες του σοσιαλισμού, οι οποίες ακόμα με εμπνέουν .Θεωρώ ο νεοφιλελευθερισμός δεν αποτελεί μονόδρομο, υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές..
Γι αυτό δεν ψηφίζω, δεν τους νομιμοποιώ με την παρουσία μου. 
dedousi.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: