Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ζήτησε την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εκπρόσωπος των αγορών»... Αυτά κι άλλα πολλά, σκληρά και σοβαρά σε βάρος του κόμματος απ' το οποίο ζητάει διαγραφή καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Μετά το σχετικό δημοσίευμα για την πρόσφατη κατάθεση της επίμαχης επιστολής Βαρδάκη στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, η "Ν.Κρήτη" - που εξασφάλισε το σχετικό "καυτό" έγγραφο όπως ακριβώς αυτό έφτασε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - προχωρά σήμερα στην αποκάλυψη ολόκληρης της επιστολής, η οποία απευθύνεται στο γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παπαδάκη. Μια επιστολή που παραμένει στα συρτάρια των γραφείων της Νομαρχιακής, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει δεκτή η διαγραφή του συνδικαλιστή, που δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί «να έχει πια την παραμικρή σχέση με το ΠΑΣΟΚ, έτσι που έχει καταντήσει»!
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Βαρδάκη έχει ως εξής: «Όταν πριν πολλά χρόνια εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ με συνεπήραν τα οράματα και οι στόχοι για μια δίκαιη κοινωνία στην Ελλάδα, για να βελτιώσω τη θέσης των εργαζομένων ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν, ανάλογα με τον κόπο και την προσπάθειά τους, μία καλύτερη ζωή. Για μία χώρα με εθνική και λαϊκή κυριαρχία, ανεξάρτητη»... Έτσι ξεκινάει η επιστολή του Σωκράτη Βαρδάκη και συνεχίζει ως εξής: «Για τους στόχους αυτούς πάλεψα σε όλη τη ζωή μου μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τους στόχους αυτούς συνεχίζω και θα συνεχίζω να μάχομαι. Η τελευταία διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε στο γνωστό και απολύτως παραπλανητικό σύνθημα που εκστόμισε προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου "Λεφτά υπάρχουν", ένα σύνθημα που γέννησε ελπίδα στους Έλληνες μη έχοντες και μη κατέχοντες.
Η πορεία αποκάλυψε άλλα... Δεν παραγνωρίζω τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης της Ν.Δ. για το χάλι της Ελλάδας. Όμως, ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν τη χώρα και τους Έλληνες βορά στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές... Παρέδωσαν το μέλλον των εργαζομένων, των νέων των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, την ίδια την Ελλάδα στα συμφέροντα των αγορών και του Δ’ Ράιχ, της γερμανικής πολιτικής, που με όπλο πλέον το χρήμα εξοντώνουν τους Έλληνες και υποδουλώνουν τη χώρα.
Τι ήταν αυτό που εμπόδισε ώστε για τα όποια χρέη της χώρας να πληρώσει ο καθένας ανάλογα με ό,τι προκάλεσε και ό,τι μπορεί; Από πότε οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι χρεώνονται το βάρος της λεηλασίας των εθνικών ταμείων; Ποια "σοσιαλιστική" λογική και ποια διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ επιτάσσει να πληρώνουν οι φτωχοί και να προστατεύονται οι πλούσιοι;
Όντως έχουμε πόλεμο, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου! Αλλά πόλεμο ανάμεσα στους μη προνομιούχους Έλληνες και στα συμφέροντα των αγορών, εκπρόσωπος των οποίων πλέον

Δεν υπάρχουν σχόλια: