Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ράιχενμπαχ: "Κατεβάζει" υπουργούς και ετοιμάζει κυβέρνηση στην Ελλάδα

Σχέδιο για εγκατάσταση Ευρωπαίων επιτρόπων σε όλα τα ελληνικά υπουργεία στα χαρτιά του Ράιχνεμπαχ. Σε ποιους τομείς ετοιμάζεται να κάνει "εγχείριση" και όχι "λίφτινγκ" όπως λέει
Στην Αθηνά αναμένεται τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκείμενου να παρουσιάσει την έκθεση προόδου για τη χώρα μας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real News" της Κυριακής,  αναφέρει πως στο πλαίσιο της εντολής που έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό, για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ο επικεφαλής της Task Force ετοιμάζει πρωτοφανή "απόβαση" Ευρωπαίων Επιτρόπων σε όλα τα ελληνικά υπουργεία.
"Το κράτος χρειάζεται σοβαρή εγχείριση, όχι λίφτινγκ", λέει ο ίδιος....

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο περιλαμβάνει στενό "μαρκάρισμα" στη δημόσια διοίκηση και πιο συγκεκριμένα, στους τομείς διαχείρησης αποβλήτων, ενέργειας, ιδιωτικοποιήσεων, δικαιοσύνης, επιχειρηματικού περιβάλλοντος και δημοσίων προμηθειών.
Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, οπότε και θα έρθει στην Αθήνα, ο Ραίχενμπαχ θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενώ θα συναντηθεί και με κοινωνικούς φορείς.
Η έκθεση προόδου της Ελλάδας επί τάπητος
Την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιάσει την έκθεση προόδου της Ομάδας Δράσης, με τον απολογισμό της δουλειάς της Task Force και τα βήματα που θα ακολουθήσουν,  για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, που έχουν καθοριστεί μαζί με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, στα μέσα Μαΐου θα είναι έτοιμη η έκθεση που θα συνταχθεί από κοινού με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν και θα αφορά τα νέα μέτρα ύψους 10,6 δισ. ευρώ, που πρέπει να ληφθούν την περίοδο 2013 - 14.
Θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καταργήσεις φορέων, μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, νέες περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, φάρμακα και δημόσιες επενδύσεις, καθώς και φορολογική μεταρρύθμιση.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: