Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ας μην αναζητούν υποκινητές. Ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων ήταν όσοι ανέβηκαν στην εξέδρα

Της Ρένας Διακίδη 
Και τώρα πανικόβλητοι προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Φοβούνται ότι η Ρόδος θα αποτελέσει τον προπομπό, την έμπνευση για την υπόλοιπη Ελλάδα στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Έτσι, από την πρώτη στιγμή,  τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός της μαύρης προπαγάνδας. Τα κεντρικά και πλήρως ελεγχόμενα από την εξουσία ΜΜΕ, άρχισαν ξαφνικά το ηθικοπλαστικό κήρυγμα περί της δήθεν αμαύρωσης της επετείου – ποιοι μιλούν, αυτοί που δεν ξέρουν που πέφτουν τα Δωδεκάνησα και ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την Ενσωμάτωση – τώρα τους έπιασε ο πόνος!
Και θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πλήττεται η Δημοκρατία!!!
Ωραίο ανέκδοτο! Η Δημοκρατία να έχει γίνει κουρελόχαρτο τα δύο τελευταία χρόνια μέσα στο ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να έχεις κυβέρνηση στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας κι αυτοί να σου λένε ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει από τα αυγά,  τα γιαούρτια και τα ζαρζαβατικά!
Να καταδικάζουν δήθεν τη βία που ασκούν οι εξουθενωμένοι πολίτες, όταν δεν είπαν λέξη για την κρατική βία των ΜΑΤ και των χημικών, για να προστατευθούν οι εθνοπατέρες και να συνεχίσουν ανενόχλητοι και απερίσπαστοι  το θεάρεστο έργο  καταστροφής της χώρας, ψηφίζοντας απανωτά Μνημόνια και Εφαρμοστικούς. Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την πιο ακραία μορφή βίας την οποία ασκούν πάνω στην ελληνική κοινωνία. Τη βία της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της φτώχειας.


Να ψάχνουν υποκινητές των επεισοδίων (τι κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ την «ψυλλιάστηκε» και δεν εμφανίστηκε για να μη τους δώσει το άλλοθι που ήταν βέβαιο ότι θα αναζητούσαν) εθελοτυφλώντας ως συνήθως μπροστά στην αμείλικτη γι αυτούς πραγματικότητα. ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, μ’ ένα τρόπο προκλητικό, που δεν ξέρεις αν τελικά θα πρέπει να τον ερμηνεύσεις με όρους πολιτικού κυνισμού και σκοπιμότητας ή με όρους ανοησίας και αφέλειας.

ΥΓ.  Και μην ισχυριστεί κανείς ότι τα γεγονότα αμαύρωσαν την  επέτειο της Ενσωμάτωσης. Το αντίθετο συνέβη!!!Η ιστορική μνήμη δεν αμαυρώνεται από τις αντιδράσεις αλλά από την πολιτική υποκρισία. Ο κόσμος ήταν πιο πολύς από κάθε άλλη φορά. Οι ελληνικές σημαίες το ίδιο...  Τελικά όσο μεγαλύτερη είναι η συνειδητοποίηση της σημασίας της επετείου, τόσο μεγαλύτερη και η αντίδραση που προκαλεί, απέναντι σε όσους μετρήθηκαν και αποδείχθηκαν ανάξιοι του ιστορικού παρελθόντος.

1 σχόλιο:

pluton είπε...

Βορίδης : Nα μην γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου ...Γιατί θα μας σφάξουν !


To είδα, δεν ξέρω πόσο αληθινό είναι.