Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ψηφίζουμε Στέφανο Τζουμάκα για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Ενυπόγραφη Πρωτοβουλία (Sign the Petition)

Ψηφίζουμε Στέφανο Τζουμάκα για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Ενυπόγραφη Πρωτοβουλία (Sign the Petition)
Η χώρα διέρχεται κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δέχεται καταιγισμό απειλών και εκφοβισμού για το αύριο. Η κατάρρευση εισοδημάτων, η ανεργία και η διάλυση των επιχειρήσεων συνέβαλαν στην πολυδιάσπαση της ελληνικής κοινωνίας, στη διάρρηξη των σχέσεων της με το ΠΑΣΟΚ και στην απομάκρυνση και απογοήτευση φίλων, μελών και στελεχών που διαχρονικά συνδέθηκαν με το ΠΑΣΟΚ. Η απόσταση από τη πολιτική, η ιδιώτευση και η ατομική αναζήτηση λύσεων απέναντι σε πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων είναι μια νέα συντηρητική στροφή εκτεταμένων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Η νεοφιλελεύθερη στρατηγική ποτέ δεν αποτέλεσε οργανικό στοιχείο των επιλογών του ΠΑΣΟΚ. Τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα, ως απαίτηση των δανειστών στη κρίση δανεισμού ήταν πολιτικές των κυβερνήσεων και όχι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Το Διευθυντήριο της ΕΕ ήδη δήλωσε τόσο την αποτυχία του πρώτου όσο και την αβεβαιότητα για τη πορεία του δεύτερου μνημονίου. Ο φαύλος κύκλος λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας οδηγεί σε αδιέξοδο τον τόπο.
Η κρίση διαπερνά και το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ως προς την ανάλυση όσο και ως προς τις ορθές επιλογές για τη έξοδο από τη κρίση.

Η κινδυνολογία και οι απειλές δεν αποτελούν πολιτική.

Στο ΠΑΣΟΚ δρομολογήθηκε η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Η ανάγκη για εκλογή προοδευτικής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι μια από τις προϋποθέσεις για την επιλογή μιας δίκαιης, ορθής και επιτυχούς πολιτικής για τη προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση.

Μια δεύτερη προϋπόθεση αποτελεί η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα, με δημοκρατική και προοδευτική συνεργασία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με κυριαρχία της πολιτικής επί της δημοσιονομικής κρίσης, με διορθωτική πορεία και όπου απαιτείται, αλλαγή στρατηγικής για τη χώρα με βάση ένα σχέδιο αναθέρμανσης της πραγματικής οικονομίας με σκοπό το θετικό ρυθμό ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τρίτη προϋπόθεση αποτελεί η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και των προϊόντων ποιότητας, για την παραγωγή νέου πλούτου και τη βελτίωση του ρυθμού των εξαγωγών της χώρας.

Γιατί τα πραγματικά προβλήματα της χώρας είναι η διάλυση της παραγωγικής βάσης, η φοροδιαφυγή η εισφοροδιαφυγή, οι χαμηλές αμοιβές, η έλλειψη επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία και η ανεπαρκής οργάνωση στην ποιοτική παραγωγή.

Οι προαναφερθείσες επιδιώξεις αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την προοδευτική και πραγματική έξοδο από την κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. με βάση αρχές όπως την αρχή της πολιτικής ισοτιμίας, την αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή μας στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. Η Ε.Ε. δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η Ε.Ε. είναι υπόθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρωπαίων, των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων καθώς και των αρχών που διέπονται από τις συνθήκες. Υπερασπιζόμαστε του ευρωπαϊκό όραμα της πολιτικής ισοτιμίας και της αλληλεγγύης των χωρών-μελών καθώς και τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Οι αυθαιρεσίες και οι παραβιάσεις, οι απειλές και η ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας από το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της Ε.Ε., δεν συνιστούν ευρωπαϊκή πολιτική.
Στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και πολιτικές θέσεις τόσο για την κρίση όσο και για την στρατηγική εξόδου από αυτή. Έχουν γνωστοποιηθεί υποψηφιότητες με θέσεις και αντιλήψεις καθώς και κριτικής αλλά και διαφορετικής προσέγγισης απόψεις και θέσεις, οι οποίες εκφράζονται όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και από φίλους, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Τα δεδομένα και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για τη χώρα, με τη πολιτική που ασκήθηκε. Το χρέος δεν κατέστη βιώσιμο, το έλλειμμα είναι υψηλό, χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία διπλασιάστηκε, οι εργαζόμενοι απώλεσαν σχεδόν 20δις προς όφελος της εργοδοσίας, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα καταργήθηκαν και η διαπραγμάτευση εργαζομένων και εργοδοσίας επέστρεψε στο απώτατο παρελθόν. Η υποστήριξη αυτής της πολιτικής δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε ορθή, ούτε αξιόπιστη.
Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο απέτυχε και θα ηττηθεί.
Σε αντιδιαστολή με τον προοδευτικό και δημοκρατικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, που από θέση αρχών είναι ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.
Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, φίλοι, μέλη και στελέχη μιλήσαμε εκ των προτέρων και έγκαιρα σε όλη τη χώρα για τα βλαπτικά αποτελέσματα στα οποία οδηγούσε η νεοφιλελεύθερη στρατηγική και η επιβολή των απαιτήσεων των δανειστών. Υπερασπιστήκαμε το δημοκρατικό και προοδευτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, επιμένοντας στην ανάγκη προοδευτικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση απέναντι στους μνημονιακούς μονόδρομους.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι, φίλοι, μέλη και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όλη τη χώρα με κριτική στάση διαφωνήσαμε και πρωτοστατήσαμε σε κοινή δράση για μια προοδευτική πολιτική σε αντίθεση με την επιδίωξη των παρασιτικών κύκλων και της διαπλοκής και παρά τη χειραγώγηση από τα ΜΜΕ και από ορισμένους πολιτικούς κύκλους. Με απομόνωση από το κυρίαρχο σύστημα των ΜΜΕ που πρώτα υμνούσε το μονόδρομο των μέτρων και μετά τον αποδοκίμαζε.
Η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ συναρθρώνεται στη μεγαλύτερη πολιτικοκοινωνική δύναμη και τη συναποτελούν οι ψηφοφόροι, οι φίλοι, τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχουν μια κριτική στάση και διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού.
Είναι προφανές ότι πρέπει να ανασυνταχθούμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στο εκκολαπτόμενο σύμπλεγμα οικονομικό-πολιτικής εξουσίας, το οποίο πίσω από το χρέος και τους δανειστές, επιχειρεί την προώθηση και τη διασφάλιση των συμφερόντων του, τη διαιώνιση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου και την ποδηγέτηση της πολιτικής ζωής της χώρας και να αντιταχθούμε στις επιδιώξεις του, προκειμένου να ανασυγκροτήσουμε την ελληνική κοινωνία και την οικονομία και να συμβάλλουμε στην προοδευτική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Για αυτούς τους λόγους, όλοι εμείς προτείνουμε για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το Στέφανο Τζουμάκα, η υποψηφιότητά του οποίου είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας, όλων όσων κατ επανάληψη επισημάναμε την ανάγκη για άλλη διαπραγμάτευση με βάση όχι εξωπραγματικούς όρους αλλά τα πραγματικά δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας και με κατεύθυνση μιας Ευρωπαϊκής λύσης, έξω από τις αποτυχημένες συνταγές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων. Όσων αγωνιζόμαστε για αλλαγή πλεύσης και για μια κυβερνητική λύση με βάση αξίες όπως η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, οι ελευθερίες, η εργασία, η παραγωγή, η δημιουργία και ο πολιτισμός, με βάση αρχές όπως η αρχή της πολιτικής ισοτιμίας, η αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή μας στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.

Είναι η ώρα λοιπόν, όλοι εμείς να συστρατευθούμε στον αγώνα για αυτονομία της πολιτικής, δημοκρατία, προοδευτική πολιτική εξόδου από την κρίση, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ως ενός κινήματος που οδήγησε σε κατακτήσεις τον ελληνικό λαό. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στους αγώνες μας, στο προοδευτικό κίνημα και στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο.


email: stefanostzoumakas2012@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: