Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ

14 Μαΐου – 20 Μαΐου 
Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 συναντά τους Έλληνες δημιουργούς. Τα τραγούδια, οι συνθέσεις, η ιστορία και οι απόψεις των Ελλήνων δημιουργών φιλοξενούνται στα studiο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Η εβδομάδα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου  έως και την Κυριακή 20 Μαΐου  2012 είναι αφιερωμένη στον συνθέτη Χρήστο Λεοντή, που μετράει σχεδόν 5 δεκαετίες στο χώρο της μουσικής και της δισκογραφίας.
Από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ανάμεσα στις εκπομπές του ημερήσιου προγράμματος και στις ώρες 10.00,  13.00, 16.00 και 18.00, θα ακουστούν τραγούδια από όλη τη μέχρι τώρα πορεία του Χρήστου Λεοντή. Μελοποιημένα ποιήματα σημαντικών ποιητών, αλλά και τραγούδια που έγραψε για θεατρικές παραστάσεις, κυρίως του Θεάτρου Τέχνης.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, 20.00 με 22.00, στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, οι ακροατές του Δευτέρου Προγράμματος 103,7 συναντούν τον Χρήστο Λεοντή, που μαζί με παλιούς και νέους φίλους και συνεργάτες, μας ξεναγεί στη μουσική του διαδρομή. Μαζί του οι μουσικοί: Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες), Θανάσης Κατάρας (φλάουτο), Λευτέρης Λαζάρου (μπουζούκι), Τεό Λαζάρου (κόντρα μπάσο), Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Χρήστος Πανόπουλος (ντράμς), Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Νίκος Παπαναστασίου (ακκορντεόν), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι).
Οι τραγουδιστές: Μαρία Αναματερού, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Μπούσαλης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη και η ηθοποιός Ουρανία Μπασλή.
Η μουσική συνάντηση της Πέμπτης θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και, μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία webtv στο www.ert.gr/webtv

Δεν υπάρχουν σχόλια: