Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σύγκρουση Στουρνάρα- Τσίπρα στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, κατά την ώρα του Πρωθυπουργού, όταν απόντος του Αντώνη Σαμαρά, ο Γιάννης Στουρνάρας διασταύρωσε τα ξίφη του με τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητη τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο. «Εάν ήσασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα ερχόταν ο εισαγγελέας. Κάνετε ληστεία τραπεζών, ληστέψατε την Αγροτική και τώρα το ΤΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσα λέτε δεν τεκμηριώνονται από πουθενά» απάντησε ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι «είναι εκεί για να λέει την αλήθεια». «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταστήσουμε βιώσιμο. Το ΤΤ έχει μείνει πολύ πίσω από τις άλλες τράπεζες. Είναι ανάμεσα στις τελευταίες μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή είναι η αλήθεια».
Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε πλήρη υποτέλεια στους δανειστές της, «σε κατάσταση χειρότερη της Αργεντινής». «Δεν μπορεί όμως να αντέξει ο λαός αυτή την πολιτική. Λέτε πως "δεν γίναμε Αργεντινή". Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις» σημείωσε.

«Αν πραγματικά πιστεύετε πως για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει να αναγνωρίσετε πως κάνετε λάθος» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Πρέπει να πάμε με το σπαθί μας να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να πάρουμε», κατέληξε.
Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστεψε τα «βέλη» του και στον πρωθυπουργό, καθώς σε εκείνον απευθυνόταν η ερώτηση, ωστόσο αντί του κ. Σαμαρά απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Που βρίσκεται ο πρωθυπουργός; Δεν έχει εμφανιστεί δύο μήνες. Στη Βουλή έχει να εμφανιστεί από τις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι νέα πρακτική αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα επέκρινε τον Αντ.Σαμαρά για το γεγονός ότι δεν πηγαίνει να μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, ως είθισται, κατηγορώντας τον για αλαζονική συμπεριφορά.
Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του εκπροσώπου του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατηγορεί την κυβέρνηση για «νομοθετικά πραξικοπήματα, προκειμένου να βρει τρόπους να ξεπουλήσει τη χώρα και το μέλλον της». Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι ο διορισμός της νέας ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομος. 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι του ΤΤ

Στο μεταξύ, με 24ωρη απεργία πανελλαδική απεργία ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις του οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εν όψει των δρομολογούμενων αλλαγών στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Τ.Τ. αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε κατάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας της τράπεζας και τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου σε νέα απεργία.

Το Σάββατο τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Καβάλας και Κοζάνης θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα στη συμπρωτεύουσα στο περιθώριο της ΔΕΘ Για την Κυριακή προγραμματίζεται πορεία στο κτίριο όπου θα βρίσκεται η τρόικα.
tvxs. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: