Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα, αλλά συμμορία κακοποιών»

Ιδού ποια είναι η Χρυσή Αυγή...Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian για τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, με τους νεοναζιστικούς δεσμούς τους και τις επιθέσεις στους μετανάστες, πρέπει να εκδιωχθούν από τη Βουλή
Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή ερωτοτροπεί τελευταίως με μια ‘εκτός νόμου’ ρητορική. Απευθυνόμενοι σ’ ένα δυσαρεστημένο εκλογικό σώμα, οι βουλευτές του προσπαθούν συνέχεια να τονίσουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν όλα τα άλλα ελληνικά κόμματα. Και έχουν δίκιο. Στην πραγματικότητα δεν είναι κόμμα: ενεργούν ως συμμορία εγκληματιών και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η οργάνωσή τους είναι τέτοια.
«Αισθανόμαστε αηδία στη Βουλή» είπε ο αρχηγός τους, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε λόγο του προς τους οπαδούς του στις 25 Αυγούστου. “Αν θέλουνε, μπορούμε να φύγουμε οποιαδήποτε στιγμή και να βγούμε στους δρόμους. Εκεί, θα δουν τι εστί Χρυσή Αυγή, θα δουν τι σημαίνει μάχη, θα δουν τι σημαίνει αγώνας, θα δουν τι σημαίνει ακονισμένες ξιφολόγχες κάθε βράδυ».
Κρατώντας πυρσούς κραύγασαν «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» – απευθείας μετάφραση του γερμανικού “Blut und Ehre”, το σύνθημα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου. Αφήστε τους να έρθουν σε σας!» συνέχισε με ναζιστικούς όρους. Τραγουδώντας τον επίσημο ύμνο τους «Σηκώστε ψηλά τις σημαίες» – πάλι απευθείας μετάφραση του ναζιστικού “Die fachne hoch” των ταγμάτων εφόδου – νεαροί άνδρες και γυναίκες φώναξαν για ανοιχτή, βίαιη μάχη τόσο με το κράτος όσο και τους εχθρούς τους στους δρόμους.
Μια οργάνωση με σαφείς δεσμούς με το νεοναζισμό, που υποστηρίζει τη βία και επιτίθεται σε μετανάστες και αντιφασιστικές πορείες: σας ακούγεται για νόμιμο δημοκρατικό κόμμα;
Δεν είναι ασυνήθιστο για ακροδεξιά κόμματα να χρησιμοποιούν λαϊκίστικη ρητορική ώστε να πείθουν τους οπαδούς τους, και για συγκεκριμένους λόγους: παρά τους ισχυρισμούς τους ότι απεχθάνονται το κοινοβουλευτικό σύστημα, φαίνεται ότι άνετα εκμεταλλεύονται τα προνόμια των ελλήνων βουλευτών, συμπεριλαμβανομένης της ασυλίας από ποινική δίωξη. Αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε αναμονή δίκης για εγκλήματα που κυμαίνονται από ένοπλη ληστεία μέχρι πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης. Ο γνωστός βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται όχι μόνο για την επίθεση σε δύο αριστερούς βουλευτές σε τηλεοπτική εκπομπή – εικόνες που προβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο – αλλά επίσης για συνέργια σε ληστεία, σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή. Η δίκη για τα τελευταία αδικήματα ήταν να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου αλλά χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό του προνόμιο για να αναβληθεί.
Ο Κασιδιάρης δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση κτηνώδους βίας. Μόλις λίγες ώρες πριν το σοβαρό ξυλοδαρμό τεσσάρων Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα της Κρήτης, ο Ιωάννης Λαγός, ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής διακήρυξε σε λόγο του ότι «οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα λογοδοτήσουν στη Χρυσή Αυγή και στον Ελληνικό λαό για αυτά που πράττουν». Η προτροπή σε ρατσιστική βία είναι παράνομη στην Ελλάδα αλλά δεν διώχθηκε. Μερικές μέρες πριν, στη Βουλή αυτή τη φορά, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτης φέρεται να επιτέθηκε βίαια σε δύο αριστερούς βουλευτές και στον πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ. Η υπόθεση είναι ακόμα ανοιχτή.
Η Χρυσή Αυγή γελοιοποιεί την Ελληνική ιστορία που ισχυρίζεται ότι τιμά. Και το κάνει μη σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές που εμείς οι Έλληνες, ως έθνος, θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι και να τηρούμε. Αλλά οι βουλευτές της δεν παραιτούνται του βουλευτικού τους αξιώματος. Ο Μιχαλολιάκος και οι οπαδοί του φαίνονται άνετοι με την αξιοποίηση της έκθεσης που λαμβάνουν σήμερα και επίσης με την έξτρα χρηματοδότηση της καλολαδωμένης μηχανής τους. Ευδοκιμούν εντός του συστήματος που ισχυρίζονται ότι περιφρονούν.
Με το να ορκίζονται ότι θα χρησιμοποιούν βία εναντίον όποιου κρίνουν ανάξιο, η Χρυσή Αυγή δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα συνδικάτο εγκλήματος. Δεν θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζεται ως νόμιμο πολιτικό κόμμα. Θα πρέπει να απαγορευτούν από την πολιτική διαδικασία ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν για λίγο καιρό υπόσταση «ήρωα». Το γεγονός ότι τους δόθηκε το δικαίωμα ήταν λάθος εξαρχής. Τώρα θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να την εκδιώξουμε από τη Βουλή. Είναι αδικαιολόγητο το να αφήνουμε μηνύματα μίσους να μεταδίδονται μέρα νύχτα, κι εμείς να παρατηρούμε αποστασιοποιημένοι κουνώντας το κεφάλι, ενώ η κοινωνία μας εκρήγνυται. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χτυπιούνται και να μαχαιρώνονται μετανάστες στους δρόμους μας κάθε μέρα.
Ο Μιχαλολιάκος λέει ότι αισθάνεται αηδία και αμηχανία στη Βουλή. Λοιπόν κ. Μιχαλολιάκο, τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
kar.org.gr
via meiniasopallineus

Δεν υπάρχουν σχόλια: