Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.Δένδιας: Tα δακρυγόνα έχουν εξαντλήσει την χρησιμότητά τους

....Τα δακρυγόνα, σύμφωνα με τον Δένδια, έκαναν τον κύκλο τους. Ετοιμαστείτε: οι πλαστικές σφαίρες βρίσκονται προ των πυλών.

Για αλλαγή του δόγματος αντιμετώπισης των ταραχών, όσον αφορά τη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας όμως, πως αυτό δεν συνιστά σε καμία περίπτωση «υποσημείωση υποχώρησης» από την απαίτηση της τήρησης της νομιμότητας.
Tα δακρυγόνα έχουν εξαντλήσει την χρησιμότητά τους, εκτίμησε ο υπουργός μιλώντας στο ρ/σ Real FM, αφενός, όπως είπε, επειδή στρέφονται κατά δικαίων και αδίκων και αφετέρου λόγω της χρήσης μάσκας από τους διαδηλωτές που παρανομούν.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, «γίνεται μία προσπάθεια η Ελληνική Αστυνομία να στραφεί σε άλλους τρόπους πιο σύγχρονους» και «μία σκέψη π.χ. είναι το νερό».
Ερωτηθείς για την τακτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο απέναντι σε πιθανές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας αλλά και στο δικαίωμα της εργασίας των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, «στο να μην κλείνουν δηλ.», όπως εξήγησε, «όλοι ο δρόμοι της πρωτεύουσας για το παραμικρό».

«Δεν έχω καμία δυνατότητα να διαπραγματεύομαι τη νομιμότητα, ουδείς δεν μου έχει δώσει τέτοια εντολή. Κατά συνέπεια η παράβαση της νομιμότητας πρέπει να αντιμετωπίζεται. Και αυτό οφείλει να κάνει η Ελληνική Αστυνομία αμέσως. Δεν μπορεί να επιτραπεί μία κατάσταση στην οποία η χώρα θα γίνει "μπάχαλο"», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στη χρήση νερού κατά διαδηλωτών

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛ.ΑΣ. και το μισθολόγιο των ενστόλων παρουσίασε αντιπροσωπεία του κόμματος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

- Οι αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να γίνουν μέσα από λειτουργία επιτροπών στις οποίες θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

-Για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνουν διακρατικές συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες και να εντατικοποιηθεί η αστυνομική συνεργασία

-Τη ρατσιστική βία μπορεί να την καταπολεμήσει η ΕΛ.ΑΣ αρκεί να υπάρξει πραγματική πολιτική βούληση

-Η συνεχής εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του προσωπικού και η προστασία του

- Παροχή καλύτερης διοικητικής μέριμνας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μετανάστες και αστυνομικούς στον Έβρο και όπου αλλού χρειαστεί

-Για το μισθολόγιο των ενστόλων όπως και για όλους τους εργαζόμενους δηλώθηκε η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις περικοπές, στον αγώνα των οποίων θα είναι αρωγός

- Για το Δουβλίνο 3 διαπιστώθηκε ότι και η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση είναι εντελώς απροετοίμαστες για να αντιμετωπίσουν τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση προς κατευθύνσεις εξ ίσου αρνητικές με αυτές που ισχύουν σήμερα και προτάθηκε η δυναμική παρέμβαση στα Ευρωπαϊκά όργανα να φτάσει μέχρι και την άσκηση του δικαιώματος βέτο

-Το μεταναστευτικό θα πρέπει να τεθεί στη διεθνή του διάσταση και η διαχείρισή του να γίνεται με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών κανόνων. Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι είναι αντίθετη στα κέντρα κράτησης και ασφαλώς αντίθετη στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει ακόμη περισσότερα από τα είδη υπάρχοντα.

Παράλληλα για τη διάλυση των διαδηλώσεων εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη χρησιμοποίηση χημικών και νερού γιατί, όπως τονίστηκε, ο λαός διαδηλώνει ειρηνικά για να εκφράσει την αντίθεσή του στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης και την υποτέλεια στην τρόικα.

Η αντιπροσωπεία αναχωρώντας άφησε στον υπουργό για ενθύμιο και έλεγχο μία από τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν κατά των διαδηλωτών, στα μεταλλεία της Χαλκιδικής δηλώνοντας ότι «ούτε τα χημικά ούτε οι αντλίες και οι σφαίρες θα κάμψουν το φρόνημα του λαού για αντίσταση σε αυτή την πολιτική της λιτότητας και της υποτέλειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: