Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ποτέ την Κυριακή;

Αντιδράσεις από τους εμπόρους και τους βιοτέχνες έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα 45 Κυριακές τον χρόνο. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου, με την προϋπόθεση να είναι κλειστά τις υπόλοιπες έξι ημέρες της εβδομάδας, αφού δεν έχουν δουλειά.
Αντίθετος στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, επειδή τώρα τις Κυριακές είναι ανοιχτά μόνο τα εμπορικά καταστήματα που λέγονται «εκκλησίες» και, αν σπάσει το μονοπώλιο, μπορεί οι πιστοί να πάνε να λειτουργηθούν στο Zara και να μείνουν άδεια τα παγκάρια.
Ο κύριος Ιερώνυμος δήλωσε πως, αν μένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές, θα δώσει εντολή οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ώστε να χτυπηθεί ο ανταγωνισμός.
Από το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θα εξαιρούνται τα μεγάλα καταστήματα πάνω από 250 τετραγωνικά αλλά είναι βέβαιο πως, μόλις περάσει το νομοσχέδιο, θα ανοίγουν μόνο αυτά, αφού τα μικρότερα θα κλείσουν.

Οι καταναλωτές επιθυμούν να παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά τις Κυριακές, για να μπαίνουν μέσα να ζεσταίνονται τον χειμώνα και να δροσίζονται το καλοκαίρι.
Επίσης, θα μπορούμε να απαλλοτριώνουμε διάφορα προϊόντα τις Κυριακές από τα εμπορικά καταστήματα, αφού θα γίνεται μπούγιο και οι σεκιουριτάδες δεν θα ξέρουν ποιον κλέφτη να πρωτοσταματήσουν.
Τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα θα αντικαταστήσουν τις Κυριακές και τα ΑΤΜ, αφού, αν δεν σου βγάζει λεφτά το μηχάνημα επειδή είσαι ταπί, θα πηγαίνεις σε ένα εμπορικό κατάστημα και θα «σηκώνεις» μερικά χρήματα από το ταμείο με το Καλάσνικοφ.
Οπωσδήποτε, είναι θετικό βήμα να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε να δοκιμάζουμε τα ρούχα που θα παραγγείλουμε μετά σε μισή τιμή στο Διαδίκτυο.
Αν δεν ξέρεις το νούμερό σου, μπορεί να κάνεις λάθος παραγγελία στο Διαδίκτυο και θα πρέπει μετά να το στείλεις πίσω για να σου το αλλάξουν.
Τα εμπορικά καταστήματα δεν θα πάνε καλά τις Κυριακές –όπως δεν πάνε και τις υπόλοιπες ημέρες- όχι μόνο επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για ψώνια αλλά και επειδή δεν λέει να βγαίνεις ζαλωμένος με πέντε τσάντες με ψώνια από το κατάστημα και να σε κοιτάνε με μίσος όλα τα φτωχαδάκια που δεν έχουν ούτε για τσιγαράκι, ενώ θα πρέπει να περνάς και ανάμεσα από εκατοντάδες άστεγους και ζητιάνους που θα σε κοιτάνε με θλίψη και θα σε καταριούνται.
Θα φτάνεις σπίτι καταρρακωμένος και θα έχεις τόσο κακό μάτι πάνω σου που θα πέφτεις στο κρεβάτι του θανατά.
Οπότε, ψώνια μόνο από το Διαδίκτυο που είναι πιο φτηνά, δεν σε βλέπει κανείς και στα φέρνουν και στο σπίτι.
Άσε που δεν κινδυνεύεις να σε κλέψουν στο δρόμο.
Και το Διαδίκτυο είναι ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου.
Εκτός αν αποφασίσουν να κλείσουν το Διαδίκτυο τις Κυριακές, για να ψωνίζουμε από την Ερμού.
pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια: