Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Σήκω Ανδρέα να τους δεις».


«Γαλάζιο» μνημείο ασχετοσύνης για τα διόδια

Αυτοί ήταν που υπέγραψαν τη σύμβαση με τους μεγαλοεργολάβους για τις αυξήσεις των διοδίων, έρχονται τώρα και ζητάνε τα... ρέστα για κάτι που αυτοί είχαν ψηφίσει!
Ο λόγος για τη Νέα Δημοκρατία της οποίας ο... απίστευτος τομεάρχης Δημοσίων έργων ονόματι Σταύρος Καλογιάννης (γιος του φοβερού και τρομερού «Καλπογιάννη» της δεκαετίας του '80 και πολιτικό παιδί του Σουφλιά) με αφορμή τις αυξήσεις των διοδίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία...

Θέμης Τζήμας: Ποιοι βρήκαν τι;

Είναι απόλυτο δικαίωμα των δύο υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου- Λοβέρδου και Βενιζέλου- να τα ξανάβρουν, δεδομένου μάλιστα ότι και το 2007 ανήκαν στην ίδια εσωκομματική πλευρά, μαζί με ένα συγκεκριμένο τμήμα του “εκσυγχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ.
Είναι προφανές ότι αυτή η σύμπλευση έχει στη βάση της οργανωτικούς υπολογισμούς, ως προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου όμως να την κατατάξει κανείς ως πολιτική συμπεριφορά είναι κρίσιμο να εντοπίσει την πολιτική της βάση: τα “βρίσκουν” δύο υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου ως προς τη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ πάνω σε ποια πολιτική βάση;
Πρεσβεύουν κάποια πολιτική διαφορετική από αυτή που εδώ και δυο χρόνια ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρωθυπουργό και άμεσους συναυτουργούς τους υπουργούς του; Δεύτερον έχουν κάποια άλλη σύλληψη ως προς την εσωκομματική διάρθρωση του ΠΑΣΟΚ; Τρίτον διαθέτουν μία εγνωσμένη διαχειριστική υπερεπάρκεια, ανώτερη όλων των υπολοίπων;

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ- Οι "αρπαχτές" της Energa και Hellas Power

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ
Ο κ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εκδώσαμε στις 22/1/2012 προσθέτουμε :   Η ΑΠΑΤΗ, Η ΚΟΜΠΙΝΑ, Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΗΣ ENERGA KΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΡΑΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ.
   ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ . ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΜΕ !
  Δεν θα αφήσουμε κανένα σε χλωρό κλαρί γιατί επί τέσσερα χρόνια με αλλεπάλληλα υπομνήματα, με παραστάσεις, σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων, σε ανοικτές συγκεντρώσεις προειδοποιούσαμε τους υπουργούς και την ΡΑΕ για το έγκλημα που κάνουν σε βάρος της επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...

Β.Π. ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ;...KΑΛΗΝΥΧΤΑ ΗΛΙΕ ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!...Tα αφεντικά της διαπλοκής οδήγησαν τους δύο δεξιούς σώγαμβρους σε λυκοσυμμαχία του μνημονιακου μπλοκ σε συνέχειες.....συνένοχοι και οι δύο και μεγάλο μέρος του προβλήματος!!!.
Συνάντηση στο υπ. Οικονομικών είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά το τέλος της οποίας ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι.
«Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα» είπε  ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι οι δυο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω» είπε. «Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να...
πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου». «Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα»  κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Αναλυτικά η δήλωση του Αν. Λοβέρδου:

Κολάζ του ΠΑΣΟΚ

Η συμπόρευση Βενιζέλου Λοβέρδου ασκεί ήδη ισχυρή επιρροή στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί δυναμική που είναι ακόμη απροσδιόριστο αν θα περάσει στην Βάση του ΠΑΣΟΚ και τελικά στην κοινωνία.
Στην πραγματικότητα για την ώρα συσπειρώνει γύρω της Βουλευτές- μέλη του Ε.Σ κυρίως και λιγότερο “Βάση”. Για αυτό ίσως οι προαναφερόμενοι να επιλέξουν να πάνε σε στενή κομματικά και σύντομη διαδικασία εκλογής προέδρου. Στην Βάση τόσο η επιρροή του ΥΠΟΙΚ όσο και του Υπουργού υγείας αλλά και των Βουλευτών που τους στηρίζουν ακολουθεί λογικά την πτώση της επιρροή του ΠΑΣΟΚ, αν και οι δυο τους παραμένουν ισχυροί κυρίως λόγω της προσωπικότητας τους.
Ο μόνος που δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για αυτή την κίνηση των δυο υπουργών ήταν ο κ Γιανης Ραγκούσης: «Δεν είμαι θετικός»
Το ρεπορτάζ αναφέρει «άγνοια» του  κ. Γιάννη Ραγκούση αναφορικά με την συνάντηση των δύο υπουργών. Στην πραγματικότητα ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο. Στην συζήτηση που είχαν τους διαμήνυσε πως δεν βλέπει θετικά την πρωτοβουλία τους.
Συμφώνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες ο κ Ραγκουσης θα περιμένει να δει πως θα κινηθούν τα πράγματα και θα αποφασίσει αν θα κινηθεί για να βρεθεί απέναντι σε αυτά, με μεταρρυθμιστική πρόταση.

Έρχονται λουκέτα σε σχολεία… από την τέως υποψήφια αρχηγό και νυν υποψήφια για το Επικρατείας

Νέος γύρος συγχωνεύσεων
Με Εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.
Έτσι οι διευθυντές των σχολείων μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει στο σύστημα καταγραφής τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους και παράλληλα να υποβάλλουν τις προτάσεις στα αρμόδια δημοτικά συμβούλια.
Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.

Το “πείραμα” Ελλάδα σε δύο εικόνες. Η οικονομία και το χρέος.

Να φύγουν όσοι φταίνε και οι πολιτικές που στήριξαν...

Του Νίκου Κοτζιά
Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε κουρέψει το χρέος της το 2009, πριν λάβει οποιοδήποτε μέτρο. Θα έπρεπε, ταυτόχρονα, να διαγραφεί κάθε παράνομο τμήμα του. Στη συνέχεια, να διαπραγματευόταν με στόχο το υπόλοιπο χρέος να πληρωνόταν με μικρό επιτόκιο και σε μεγάλο χρόνο αποπληρωμής. Μαζί με το κούρεμα θα έπρεπε, επίσης, να υπάρξει μια συστηματική αναπτυξιακή πολιτική. Να διασυνδεόταν η αποπληρωμή του χρέους από τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Όλα αυτά τα οποία είχα προτείνει ήδη πριν δύο χρόνια, απορρίφθηκαν τότε μετά «υβριστικών επαίνων». Απορρίφθηκαν τόσο από εκείνους πουεπιμένουν μέχρι σήμερα ότι καλά έπραξαν, όσο και από εκείνους που εξακολουθούν να παριστάνουν τους ξύπνιους. Οι τελευταίοι εξακολουθούν να κυριαρχούν στην δημόσια εικόνα των ΜΜΕ, ακριβώς όπως κυριαρχούσαν πριν δύο χρόνια όταν έδιναν την πλήρη υποστήριξη σε αυτό που σήμερα κατακρίνουν (από τον Κ.Σημίτη μέχρι ορισμένους δημοσιογράφους των συγκροτημάτων).

Η Ν.Δ. δέχεται την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο

"Αφιερωμένο σε όσους πίστευαν ότι ο Σαμαράς είναι αντιμνημονιακός...Άλλη μια κωλοτούμπα του προκειμένου να κερδίσει την εύνοια της διαπλοκής "
Ανάμεσα στις συμπληγάδες των επιλογών του βρίσκεται ο κ.Αντώνης Σαμαράς, αφού από την αντιμνημονιακή πολιτική πέρασε στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και τώρα προσπαθεί να ακολουθήσει μια μέση οδό για να μην έχει απώλειες στις εκλογές.
Οι εξελίξεις όμως είναι αδυσώπητες και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αφήσει τα εξευγενισμένα «ήξεις-αφήξεις» και να πάρει θέση, γιατί προπαντός το ζητάνε οι δανειστές μας.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που υπογράφει ο Γιώργος Τερζής και η Έλλη Τριανταφύλλου, αναφέρεται ότι η Ν.Δ. «μοιάζει να έχει αποδεχθεί το αίτημα των πιστωτών για υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από σειρά στελεχών της που έχουν επιχειρηματολογήσει δημοσίως εναντίον αυτής της επιλογής».

Γεωργιάδης: «Είμαι φουλ μνημονιακός»

Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε τα υπόλοιπα που  είπε ο κ.  Γεωργιάδης στο ΒΗΜΑ FM  καθώς μας φτάνει ως εδώ… Με το κύριο αυτό και με τους Παπαδη-μιμίκους   υπουργούς θα  συζητήσουμε στις κάλπες για την σωτηρία της χώρας από αυτούς.
Άκουσα σήμερα να λένε ότι οι μνημονιακοί θα μείνουν στην μνήμη  δίπλα στους χουντικούς ..

Μονοψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση!

Β.Π. «Εξαϋλώση του Μνημονιακου ΠΑΣΟΚ»....  
Μετά τη δημοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα την περασμένη εβδομάδα, που προκάλεσε πολιτική αναταραχή, μία νέα μέτρηση, της εταιρείας ToThePoint για λογαριασμό της ET3, εμφανίζει επίσης το ΠΑΣΟΚ στην 5η θέση, λαμβάνοντας μόλις 7%!
Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 18,6%, ενώ δεν μπαίνει στη βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ....

"Φωτιά" η παρακράτηση, στην κατάψυξη οι μισθοί

Μείωση στις αποδοχές τους θα διαπιστώσουν από σήμερα, Τρίτη, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό, οι συνταξιούχοι (από Φορείς κύριας ασφάλισης) και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο μισθωτοί, καθώς οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας προχώρησαν στην αυξημένη παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και στην παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από το μισθό Ιανουαρίου.
Από την 1η Ιανουαρίου 2012 εφαρμόζεται η αυξημένη μηναία παρακράτηση φόρου, λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε., όπως διαμορφώθηκε με τις τελευταίες αλλαγές του Ν. 4024/2011 και της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ.
Έτσι, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας προσδιορίζουν, το μηνιαίο καθαρό εισόδημα κάθε δικαιούχου αφαιρώντας από το ακαθάριστο ποσό του μισθού ή της σύνταξης ή της οποιασδήποτε καταβαλλόμενης παροχής μόνο τα ποσά των νόμιμων κρατήσεων για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που για την καταβολή τους βαρύνεται ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος.
Διαβάστε αναλυτικά πως θα γίνει η παρακράτηση φόρου

Μάθανε πως… χρεοκοπούμε, πλάκωσαν κι οι Βούλγαροι

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
Ο Βούλγαρος πρόεδρος (δεν γράφω «της Δημοκρατίας» διότι η Δημοκρατία είναι άγνωστη λέξη για τη Βουλγαρία), απόγονος – καθώς φαίνεται – των ναζιστικών σταγονιδίων της πατρίδας του, που πρόθυμα υπηρέτησε στο πλάι των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν αποφασίσει να πιάσει στο ανόητο στόμα του τη χώρα μας, καλό θα ήταν να αποκτήσει στοιχειώδη αυτογνωσία.
Πριν από όλα, δεν ζήτησε κανείς τη γνώμη του. Ας κοιτάξει το βιοτικό επίπεδο του λαού του και ας διαχειριστεί τους τεράστιους μισθούς των 140 ευρώ. Κατόπιν, πριν μας παραδώσει μαθήματα, ας χρησιμοποιήσει τις πολύτιμες γνώσεις του στη χώρα του, έτσι ώστε να μας απαλλάξει από την αθρόα μετανάστευση Βουλγάρων πολιτών που συρρέουν χρόνια τώρα προς την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη τύχη. Παρεμπιπτόντως, ας μας ευχαριστήσει που τόσα χρόνια ρέει άφθονο χρήμα από τη χώρα μας στη χώρα του!

Ίμια: Τρεις Έλληνες ήρωες πεθαίνουν πάνω από τις «γκρίζες ζώνες» [εικόνες & βίντεο]

Β.Π. "Λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον"...
Ίμια, μία λέξη που χαρακτηρίζει ίσως την πιο σκοτεινή περίοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η περίοδος εκείνη αποτυπώνει την κορύφωση των αλλαγών στον γεωπολιτικό χάρτη της γειτονιάς μας, την ώρα που τα πρώτα μαύρα σύννεφα στις σύγχρονες σχέσεις της Ελλάδας και Τουρκίας, είχαν ήδη εμφανιστεί κάπου εκεί, την περίοδο της μαύρης επταετίας. Τότε αντιλαμβανόμαστε πως δεν έχουμε λύσει και όλες τις διαφορές με τους εξ' ανατολάς γείτονες.
Το 1995 τελειώνει, η Ελλάδα περνά μία πολιτική κρίση και αυτή δεν έχει να κάνει με το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά με το ίδιο το κυβερνών κόμμα που βλέπει τον πρόεδρό του και πρωθυπουργό της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου, να είναι βαριά άρρωστος στο νοσοκομείο. Όσο περνούν οι μέρες, όλοι είναι υποψιασμένοι. Ο Ανδρέας δεν θα επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας. Συν τοις άλλοις, ξαφνικά, γίνεται κάτι που θα αναγκάσει τις πολιτικές εξελίξεις να επισπευσθούν. Ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, το «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες αρχές, είναι αυτές της χώρας του.

Από το Debtocracy στην Catastroika

Διαβάστε λεπτομέρειες για το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη, μετά το Debtocracy. Έρχεται η Catastroika.  
Δείτε το τρέιλερ (Vid)

CATASTROIKA από fon1972


Μετά το Debtocracy, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή, την Catastroika, η οποία αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.

Οι Βέλγοι εργαζόμενοι απέκλεισαν σήμερα τα σύνορα με τη Γερμανία !

Βέλγοι απεργοί απέκλεισαν σήμερα ένα συνοριακό σημείο διέλευσης με τη Γερμανία και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε ένα άλλο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα από τη Γερμανία μέτρα λιτότητας στην ΕΕ.
Ο δρόμος που οδηγεί στη Γερμανία είχε αποκλειστεί πλήρως στο Οζέ, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν με πολύ αργούς ρυθμούς από το Κέλμις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Αμφότερες οι πόλεις βρίσκονται κοντά στη γερμανική πόλη του Άαχεν.
Το σοσιαλιστικό εργατικό συνδικάτο FGTB ανακοίνωσε πως οργάνωσε “μια συμβολική δράση για να αμφισβητήσει την πολιτική της Ευρώπης και της κυβέρνησης Μέρκελ που πιέζει για να περάσουν οι πιο συντηρητικές μεταρρυθμίσεις … και θέτει τις βάσεις για τη μεγάλη καταλήστευση των εργαζομένων”.
Περίπου 400 συνδικαλιστές συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ζούμε το φιάσκο του δόγματος της λιτότητας, του Paul Krugman

Την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας, μία βρετανική δεξαμενή σκέψης, δημοσίευσε μία αναπάντεχη γραφική παράσταση συγκρίνοντας την τρέχουσα ύφεση με προηγούμενες υφέσεις και ανακάμψεις. Αποδεικνύεται ότι βάσει ενός σημαντικού δείκτη - εκείνου που καταγράφει τις αλλαγές στο πραγματικό ΑΕΠ από την αρχή της ύφεσης - η Βρετανία τα πάει χειρότερα τώρα σε σχέση με την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης προπολεμικά.
Τέσσερα χρόνια μετά τη Μεγάλη Ύφεση το βρετανικό ΑΕΠ είχε ανέβει και πάλι στα προηγούμενα επίπεδα. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τη νέα ύφεση, η Βρετανία δεν βρίσκεται κοντά στο να επανακτήσει το χαμένο έδαφος του ΑΕΠ. Και η Βρετανία δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Η Ιταλία επίσης τα πάει χειρότερα τώρα από ό,τι τη δεκαετία του 1930 - και με την Ισπανία να κινείται προς μία διπλή ύφεση, έχουμε τρεις από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης στην ίδια μοίρα.

Μαριονέτες με καπέλο

του Δημήτρη Μυ
Απ ότι φαίνεται,  στους δανειστές δεν αρκεί ότι τοποθέτησαν κάποιον Παπαδήμο πρωθυπουργό, παραμερίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή βούληση. Θέλουν να φορέσουν και καπέλο στη μαριονέτα…
Ετσι λοιπόν, μέσω μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων καλλιεργήθηκε το περασμένο διήμερο—και πριν τη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί για ορισμένο χρονικό διάστημα την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας στην ΕΕ και να δεσμευτεί επίσης νομικά ότι θα διαθέτει τα έσοδα πρωτίστως και κυρίως για την εξόφληση του χρέους της. Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν στη Deutsche Welle, ότι πράγματι συζητείται αυτό το διάστημα στα πλαίσια του Eurogroup στις Βρυξέλλες η πρόταση να οριστεί από την ΕΕ ένας «εντεταλμένος (το καπέλο που λέγαμε) προϋπολογισμού» για την Ελλάδα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ..ΤΩΡΑ!


ΑΓΡΙΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ: ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.
Έτσι στην Ελλάδα της μνημονιακής ύφεσης, θα συνεχίσουμε να έχουμε τους χειρότερους δρόμους και τα υψηλότερα διόδια στην Ευρώπη!
Στην Ελευσίνα και τον Ισθμό η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται στα 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ), για τα μικρά φορτηγά αυξάνεται στα 8,10 ευρώ (από 7,90) και για τις νταλίκες στα 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ)
Η τιμή στα διόδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.
Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης. Προς το παρόν η συγκυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση επί των ισχυρισμών αυτών.
Αναλυτικά τα νέα διόδια

Χάρτινος καιρός γρήγορα καίγεται

Tι τον φοβάσαι ετούτο τον καιρό
Χαρτινος είναι. Γρήγορα καίγεται.
Εύκολη στάχτη και προσάναμα
Μια σπίθα ακόμα και θα δεις

Χειρονομούνε τα αποτρόπαια και βρίζουνε
Τα θυελλώδη γεγονότα όπως τα λένε
λυντσάρουν την αλήθεια
και γελάνε

Δεν ξεχνώ..

Στις 3 Φεβρουαρίου 2012, στην πανεπιστημιούπολη, σε τελετή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας θα θέσει το θεμέλιο λίθο του Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου». Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν προσκληθεί στην τελετή και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει.
Ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, λυπούμαι, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόσκληση. Κατανοώ τη συμβολική αναγκαιότητα τη τελετής, είμαι ευγνώμων στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση της Βιβλιοθήκης, και τιμώ το κορυφαίο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι, τόσο η ιδιότητα του καθηγητή δημόσιου πανεπιστημίου, όσο και η ιδιότητα του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπάρχουν στο μέτρο που υπάρχει συντεταγμένη πολιτική κοινότητα. Τόσο ο πολίτης όσο και ο δημόσιος λειτουργός, οφείλουν την ύπαρξή τους στους θεσμούς της «πόλεως». Η «πόλις» είναι το σπίτι μας.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

"Unidad Popular"...

...ένα αφιέρωμα στη Χιλή της κυβέρνησης «Λαϊκής Ενότητας»(Unidad Popular)
"Unidad Popular" Μέρος Α 

ΣΤΕ: Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

H ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων .Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η υποκρισία των «τηλεεισαγγελέων» στο θέμα της ΔΕΗ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς τηλεοπτικούς αστέρες της ενημέρωσης «τύπου Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη» σε «έγκυρα» κανάλια «τύπου MEGA και SKAI» να κλαίνε για τα 200 εκ. ευρώ που τσέπωσαν τα λαμόγια των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας…
Την Ελλάδα, την χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όπου δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τύπου Κώνστα, Πρετεντέρη κλπ. αλλάζουν δημοσιογραφικό δέρμα πιο εύκολα και ...... από τον χαμαιλέοντα, στηριζόμενα στη λήθη του εφήμερου και στη μνήμη χρυσόψαρου των Ελλήνων, φοβάμαι ότι θα έρθουν σε λίγο καιρό και θα μας «βάλουν χέρι» επειδή δεν αντιδράσαμε απέναντι στο Μνημόνιο!!!!
Αν θυμάμαι καλά, όλοι αυτοί έπνεαν τα μένεα κατά της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επειδή... «εμποδίζει» την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ… Όλοι αυτοί εξυμνούσαν το ρόλο των ιδιωτών που θέλουν να εμπλακούν στην ηλεκτρική ενέργεια, παπαγαλίζοντας ότι εμποδίζεται η αγορά, να έχει την ευκαιρία για φθηνότερο ρεύμα και πως χάνει πολλά χρήματα η εθνική οικονομία…
Όλοι αυτοί σήμερα «κλαίνε» θεωρώντας ότι όλοι μας έχουμε υποστεί λοβοτομή, ότι «ξεχάσαμε» τι ρόλο έπαιξαν, ώστε να μην μπορέσει να αντιδράσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ...

Συσσίτια στα σχολεία της Ελλάδας του μνημονίου!

Διερρήγνυαν τα ιμάτια τους τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ότι δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία για λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία, από υποσιτισμό ή ασιτία.
Τελικά όμως διέψευσαν πανηγυρικά τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Από την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Το επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών.
Το κολατσιό θα προσφέρεται στους μαθητές 18 σχολείων σε εννέα περιοχές, στον Ταύρο, στα Κάτω Πατήσια, στα Εξάρχεια, στο Μενίδι, στην Πλατεία Βάθη, στο Μοσχάτο, στη Νίκαια, στον Ασπρόπυργο και στον Αυλώνα!

Παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις

Γράφει η Ελίζα Ζολώτα, καθηγήτρια και συγγραφέας
Η αναρχία της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής κάνει τις κρίσεις πιθανές, η πτώση, όμως, στο ποσοστό του κέρδους τις κάνει αναπόφευκτες. ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ
Γεγονός είναι ότι διανύουμε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αν αυτή θα είναι πολύ μεγάλη σε συνέπειες και διάρκεια, για όλες τις χώρες, ακόμη δεν ξέρουμε, θα δείξει…
Στο παρόν άρθρο θα διατυπώσω ορισμένες απόψεις βασισμένες σε θεωρίες των Κ. Μαρξ - Φ. Ένγκελς καθώς και στην πολύ μεταγενέστερη θεωρία του Χάους.
Σύμφωνα με την τελευταία, τα οικονομετρικά μοντέλα αποδείχτηκαν θλιβερά τυφλά στην πρόβλεψη του μέλλοντος. Πρόβλεψεις της οικονομιακής ανάπτυξης ή της ανεργίας διατυπώνονται, αλλά οι μεταβλητές όπως η αισιοδοξία του καταναλωτή δεν μπορούν να μετρηθούν τόσο καλά. Η σύγχρονη οικονομική επιστήμη στηρίζεται κυρίως στη θεωρία της επαρκούς και αποτελεσματικής αγοράς.
Στη δεκαετία του 1970 αναπτύχτηκε μια προσομοίωση (ένα καθολικό μοντέλο) από οικονομολόγους και άλλους επιστήμονες (Λέσχη της Ρώμης).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΠΡΟΣ κ. SIEGFRIED KAUDER

ΠΡΟΣ Κύριο Siegfried Kauder (Villingen-Schwenningen), MDB CDU / CSU
Platz der Republik 1 - 11011 Berlin-Germany
Κοιν/ση Deutscher Bundestag Berlin Platz der Republik 1 – 11011 Berlin-Germany
Κύριο Dr. Roland Wegener/Πρέσβης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Αθήνα) Av. Karaoli & Dimitriou 3 – 10675 Athens-Greece
Κύριε Kauder, Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί «ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου» στη Χώρα μου.
Το χρέος μου, ως Έλληνα Βουλευτή και Πολίτη, Εκπροσώπου του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με οδηγεί και με υποχρεώνει να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την αποικιοκρατικού χαρακτήρα απαράδεκτη δήλωσή σας, η οποία απάδει από κάθε έννοια Δημοκρατικής Νοοτροπίας, Σεβασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ευρωπαϊκού κεκτημένου και Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.
Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, θα γνωρίζατε ότι ο Τόπος, που για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας επιδιώκετε να κατακτήσετε –τούτη τη φορά δια της φτωχοποίησης της Κοινωνίας και της οικονομικής ασφυξίας-  είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων.
Αν είχατε μελετήσει Γκαίτε, για παράδειγμα, θα το ξέρατε. Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει. 

«Sunday, Bloody Sunday», 40 χρόνια μετά

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, τη «Ματωμένη Κυριακή», τα τραγικά γεγονότα στο Ντέρρυ της Β. Ιρλανδίας θα σημαδέψουν με χρώμα κόκκινο την ιστορία της.
Στις 30 Ιανουαρίου 1972, η «Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βόρειας Ιρλανδίας»
διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας. Αιτία αποτέλεσε η κατάσταση που επικρατούσε όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ, βασικοί στόχοι ήταν, η αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και η αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από την Β. Ιρλανδία. Φοιτητές, εργάτες και οργανώσεις είχαν συγκροτήσει την Ένωση, η οποία κυρίως υποστήριζε την ισοτιμία όλων των πολιτών, την απόσυρση των νόμων που επέβαλλαν διακρίσεις, τη δίκαιη λύση των στεγαστικών ζητημάτων και διανομή των αγροτικών εκτάσεων, τη διάλυση της Βασιλικής Προτεσταντικής Αστυνομίας και την κατάργηση του άρθρου πέντε, το οποίο προέβλεπε κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Μην ανησυχείς!

Μην ανησυχείς!
Το PSI λεει τελικά πάει καλά.
Ετσι το κούρεμα θα γίνει ...και δεν πειράζει που το χρέος θα είναι βιώσιμο μόνο θεωρητικά, και στη συνέχεια θα αρχίσουν "διαπραγματεύσεις" για τη νεα δανειακή σύμβαση.
Τωρα τι διαπραγματευσεις είναι αυτές όπου δεν μπαίνουν κόκκινες γραμμές μπορείς να καταλάβεις φίλε μου.
Ομως μην ανησυχείς! Το θέμα δεν είναι το τί θα λέει η σύμβαση. Το θέμα είναι να υπογραφεί. Και θα υπογραφεί.
Και έτσι θα σωθούμε ξανά και ξανά αλλά μην ανησυχείς.
Θα ανησυχήσουμε ξανά στην επόμενη και μετά στην επόμενη και τη μεθεπόμενη δόση μέχρι να βγει η ψυχή μας.
Αλλα μην ανησυχείς!
Γιατί μετά θα αναλάβουν τα παιδιά μας.

Στη μνήμη του Θ.Αγγελόπουλου

(σημείωμα για τους φίλους Λ.και Π. που μοιρολογούν ότι η Ελλάδα ...πεθαίνει)
TOY ΣΤ. ΤΖΟΥΜΑΚΑ
Φίλοι  μου γειά!! Από μαθητής ακούω  άλλοτε να  μη πεθαίνει η Ελλάδα και άλλοτε να πεθαίνει !Ως φοιτητής η χούντα μου προπαγάνδιζε "" ότι άμα κλείσω μέσα μου την Ελλάδα θα αισθανθώ μεγαλείο'' . Μετά ήλθε η ''Ελλάδα στους έλληνες ' '  με τον Ανδρέα λόγω τη ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από την τότε ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ στα πλαίσια του τότε ΔΙΠΟΛΙΚΟΥ κόσμου. Κύλησε ο Χρόνος. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ  ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΣ , δεν υπάρχει κυρίαρχη υπερδύναμη. ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ . ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. Η Ελλάδα των εχόντων και κατεχόντων μια χαρά είναι όπως και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες .Πήγα προχθές στη κηδεία του  ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. Τον συνάντησα για τελευταία φορά πριν λίγο καιρό σε μια θεατρική παράσταση , με ένα βλέμμα κα λίγα λόγια καταλαβαινόμαστε . ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ .Εμείς, οι προοδευτικοί είμαστε ουμανιστές , είμαστε με το διαφωτισμό .

Από Γενεύη σε Νew York και από το Greentree 1 στο Βατερλώ (Waterloo) της Φλαμανδίας.

Ο οδικός χάρτης σταματά σε πολυμερή διάσκεψη.
Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος αδιεξόδου.
«Οι δύο πλευρές δίνουν τις δικές τους ερμηνείες για το τι συνέβη στο Greentree και αυτό είναι εύκολο σε μια διαπραγμάτευση» Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά το Greentree 1.
«Αναμένω ότι οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού θα έχουν επιλυθεί και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακολούθως σε μια πολυμερή διάσκεψη» «Συμφώνησαν ότι χρειάζονται περαιτέρω ουσιώδεις προσπάθειες τους επόμενους δύο μήνες καθώς προχωρούμε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων» Μπαν Γκι-μουν μετά το Greentree 1.
«Δεν υπάρχει τίποτε, είναι αποτυχία η συνάντηση και πρέπει να το πούμε στον κόσμο, δυστυχώς» 12.12.11 Δημήτρης Χριστόφιας.
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη ή με την έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας θα δηλώσει ότι έχει επέλθει το τέλος υπόθεσης» «η ελληνική πλευρά φέρνει αντιρρήσεις, αλλά ο γ.γ. του ΟΗΕ είναι αποφασισμένος» Ντερβίς Έρογλου 27.1.2012.
Και κάπου εδώ οι υποθέσεις και τα επιτηδευμένα λόγια δίνουν τη θέση τους στα γεγονότα, με ένα ΟΗΕ να φαίνεται αποφασισμένο να μην αφήσει να πάνε χαμένες όλες οι συζητήσεις που γίνονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

"Ως πότε σαν νίκες θα πανηγυρίζουμε τις ήττες μας. ...

Θα αποτολμήσω μιά πρόβλεψη: Στο τέλος, οι νεονταβατζήδες μας θα δεχτούν να μη μας στείλουν επίτροπο, και θα αρκεστούν μόνο στα νέα βάρβαρα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου. 
Τότε, εμείς θα ξεχυθούμε στους δρόμους και θα πανηγυρίζουμε επειδή θα έχουμε ...ξεσκίσει τους γερμαναράδες και τα τσιράκια τους! 

Περιμένετε και θα δείτε. Απρίλης, Μάης, κοντά το θέρος...

ΜΟΝΟ

15ήμερο περιοδικό για την πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό, διαφορετικά.
Μια συλλογική προσπάθεια ενημέρωσης την εποχή της ατομικότητας. Το ΜΟΝΟ είναι ένα ανεξάρτητο πολιτικό-πολιτιστικό περιοδικό που δημιουργείται από τους συντάκτες του και τους συντελεστές του, χωρίς την παρέμβαση μεγαλοεκδοτών, επιχειρηματιών και υπόγειων χρηματοδοτών.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου το πρώτο τεύχος

Ας κοπιάσουν

του Γιάνη Βαρουφάκη 
Το ότι κάποιοι γερμανοί πολιτικοί κατέγραψαν αυτά που σκέφτονταν από καιρό, είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προτιμώ την ειλικρίνεια από την διγλωσσία. Έτσι κι αλλιώς δεν το κρύβουν εδώ και καιρό. Ας το γράψουν κιόλας. Στο μυαλό τους η Ελλάδα φαντάζει ως ένα δυσβάστακτο, όλο και αυξανόμενο, βάρος. Αν πρέπει να το σηκώνουν, στέλνοντας όλο και περισσότερα δισεκατομμύρια στην Αθήνα (ανεξάρτητα του αν η δική μας κυβέρνηση δικαιούται να τα χρησιμοποιήσει υπέρ της ελληνικής οικονομίας), είναι λογικό να απαιτήσουν, μετά από ένα σημείο, να αποκτήσουν και επίσημα εκτελεστική εξουσία στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού κράτους.
Το θέμα είναι ότι όταν αυτή η σκέψη καταγράφηκε σε κείμενο, το οποίο κατόπιν διέρρευσε στους Financial Times, έδωσε το πάτημα στους δικούς μας πολιτικούς, στον Υπουργό Οικονομικών συγκεκριμένα, να παρουσιάσουν ένα δικό τους σπαρακτικό μονόπρακτο με τους ίδιους στον ρόλο των πατριωτών που εξανίστανται για την κατάφορη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ίσως πεις πως είμαι ονειροπόλος..

"Ίσως πεις πως είμαι ονειροπόλος
αλλά δεν είμαι μόνο ένας.
Ελπίζω κάποια μέρα εσύ θα μας ενώσεις
και ο κόσμος θα ζει σαν ένας."

Η Μέρκελ μάς γυρνάει προ... 1821!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Εφριξαν όλοι οι Ελληνες μόλις άκουσαν ή διάβασαν τις πρώτες ειδήσεις για το γερμανικό έγγραφο αναφερόμενο στις προτάσεις του Βερολίνου για τη χώρα μας που επιδόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Ενα έγγραφο που αποκάλυψε πρώτη η βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, υποχρεώνοντας έτσι όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, να διοχετεύσουν στον Τύπο το πλήρες κείμενό του, με αποτέλεσμα να μάθουν όλο το περιεχόμενό του και οι Ελληνες από χθεσινές εφημερίδες.
Πρόκειται για επαίσχυντο κείμενο πρωτοφανούς ωμότητας, το οποίο διαπνέεται από απροκάλυπτα αποικιακή -για να μην πούμε ναζιστική- νοοτροπία κατά της Ελλάδας, τέτοια που σε γραπτή μορφή υπήρχε μόνο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προ εβδομηκονταετίας και πλέον. Σε καμία περίπτωση το έγγραφο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί προερχόμενο από φιλική χώρα. Συνιστά υπαγόρευση όρων από κατακτητή προς υπόδουλο πληθυσμό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον ελληνικό λαό - ως εχθρική επίθεση από κράτος που θέλει να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας κατά το πρότυπο της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ τον Απρίλιο του 1941.

Τα "ΓΙΑΤΙ" του Απροσκύνητου Ηγέτη Βάσσου Λυσσαρίδη για το κυπριακό

Τα 22 ερωτήματα του Β.Λυσσαρίδη ...

Απολογία Παπακωνσταντίνου για Μνημόνιο, καρφώνει Βενιζέλο, Παπαδήμο, Χρυσοχοϊδη

Β. Π. Και ενώ το μνημόνιο1 απέτυχε παταγωδώς οι παραγγελιοδόχοι και υπογράφοντες με την ψήφο τους στη βουλή αρχίζουν ένας ένας πλέον να αποποιούνται των ευθυνών ο καθένας φυσικά για τους δικούς τους λόγους. Είναι οι ίδιοι που έρχονται σήμερα να υπογράψουν ένα νέο υπέρ-μνημόνιο!!  Που κινείται στην ίδια ακριβώς αποτυχημένη «θεραπεία», με τη διαφορά ότι η δόση θα είναι κατά πολύ αυξημένη. "δένοντας" τη χώρα για τουλάχιστον μια 50 ετια επιφέροντας το τελειωτικό χτύπημα στη ήδη λαβωμένη και εξαθλιωμένη κοινωνία και οικονομία.
Σε χθεσινό του άρθρο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναλύει την διαπραγμάτευση για το μνημόνιο, υπογραμμίζει ότι έσωσε τον 130 και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και άρα καρφώνει τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο που δεν μπορούν να το σώσουν, λέει ότι ΟΛΟΙ οι υπουργοί είχαν πλήρη ενημέρωση και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Το ΠΑΣΟΚ και τα μαθήματα της Βαϊμάρης

Από τον «βιασμό της Πρωσίας» μέχρι τον «Επίτροπο δημοσιονομικών»
Του Μάκη Ανδρονόπουλου
«Η ικανότητα προσαρμογής της Σοσιαλδημοκρατίας έφτασε στο σημείο όπου αρχίζει η αυτοαναίρεσή της»
Λέον Τρότσκι, 1931.

«…σαν τους χαρούμενους κληρονόμους που βιάζονται να έλθει ο φυσικός θάνατος  και μάλιστα θα ήθελαν να τον επιταχύνουν με δηλητήριο;»
Φριτζ Τάρνοβ, 1931. Δύο λόγοι με ώθησαν να γράψω αυτά που ακολουθούν: οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις της VPRC και της ALCO και τα ερεθίσματα που πήρα διαβάζοντας το εξαιρετικό άρθρο του Λέανδρου Μπόλαρη για το βιβλίο του Χάινριχ Βίνκλερ «Βαϊμάρη – Η Ανάπηρη Δημοκρατία 1918-1933» (εκδ. ΠΟΛΙΣ) που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Σοσιαλισμός από κάτω», Νο90.
Σύμφωνα με την VPRC, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5%, δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ποσοστό, 12,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται πέμπτο κόμμα με 12%.

"Δραματική" προειδοποίηση Παπαδήμου


«Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.
Εάν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας η οποία θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους....

Συναυλία συμπαράστασης για τους εργαζόμενους στον Τύπο στο γήπεδο Περιστερίου


Συναυλία συμπαράστασης για τους εργαζόμενους στον Τύπο διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 30/1, οι εργαζόμενοι την ΕΡΤ, στον ΔΟΛ, το ΑΛΤΕΡ, την Ελευθεροτυπία και τον Κόσμο του Επενδυτή. Η μουσική συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Περιστερίου (Γιαννιτσών 81 & Τζ. Κένεντυ), στις 19:00.
Αναλυτικά συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALEX PAK

Ψαρών 2 (2ος όροφος)  10437 Αθήνα
Τηλ. 210 5239001 & 6942939075
Αθήνα, 27/1/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε, αν και ήδη το γνωρίζετε, ότι η Διοίκηση της ΑΛΕΞ ΠΑΚ, για άλλη μια φορά, προτίθεται από τη Δευτέρα 30/1/2012 να προχωρήσει παράνομα στη μονομερή εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.
Προχωρεί, χωρίς να εφαρμόσει τις δεσμευτικές διατάξεις του Νόμου 2639/1998 και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, όπως έχει εκ του Νόμου την υποχρέωση, με τους εργαζόμενους, αλλά και με το σωματείο μας.
Η εταιρεία ισχυρίζεται (σε έγγραφο που μας απέστειλε) ότι το Σωματείο μας επιδεικνύει αρνητική στάση συνεργασίας μιας και δεν προσήλθαμε στη συνάντηση που η ίδια όρισε για τις 13/1/2012.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν συμμετείχαμε στην αναφερόμενη συνάντηση, γιατί όπως γνωρίζετε, όλοι μας, είμαστε απλήρωτοι από το Νοέμβρη. Όταν λοιπόν η εταιρεία αδιαφορεί για το πώς μέχρι σήμερα όλοι εμείς ζούμε, όταν δεν ενδιαφέρεται για το αν μπορούμε ή όχι να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες διαβίωσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ μέρους της υπεκφυγή η μη συμμετοχή μας στη διαβούλευση, μιας και δεν υπήρχαν δυστυχώς σε κανέναν μας χρήματα για να καλύψουμε έτσι απλά ούτε τα έξοδα μετακίνησής μας.

ΔΗΜ.ΑΡ «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ;»

Όταν στην ανακοίνωση της η ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι ...όσο-όσο πώληση των ΔΕΚΟ πρέπει να ανατραπεί" τι να εννοούν άραγε;;.... πως με ένα καλό πολύ καλύτερο τίμημα θα ήταν θετικοί υπέρ της πώλησης;;.. έλεος !! αποσαφηνίστε τις θέσεις σας και αφήστε τα ψηφοθηρικά τερτίπια ψαρεύοντας σε θολά νερά... δεν γίνετε να είστε...

«Οι άριστοι των Ελλήνων»: Μεταρρύθμιση ή μεταπολιτική ;

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
του Γιάννη Παπαθεοδώρου
«Αν είσαι από τους αληθινά εκλεκτούς
την επικράτησί σου κύταζε πώς αποκτάς».
Κ.Π. Καβάφης, Ο Θεόδοτος
Έργο του Εδουάρδου Σακαγιάν
Εκθέσεις ιδεών. Η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου πιέζει –με την απειλή διακοπής της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων– να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέων διοικήσεων για τα Συμβούλια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Για τον χρόνο ωστόσο διεξαγωγής των κοινοβουλευτικών εκλογών, η υπουργός δεν φαίνεται να βιάζεται καθόλου. Σύμφωνα με δηλώσεις της, σε πρόσφατη εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα», οι εκλογές «σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι μια πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού, των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται».[1]
Είπε κι άλλα η κ. Διαμαντοπούλου σε εκείνη την εκδήλωση. Θυμήθηκε τον Τρικούπη και ανακάλεσε την ιστορία της πτώχευσης του 19ου αιώνα ως «παράδειγμα συμμόρφωσης» (sic), θυμήθηκε τον Πολιτικό του Πλάτωνα για τη σύνεση και την τόλμη που χρειάζεται σήμερα, εκθείασε εκείνη την Ελλάδα «που θέλει να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό της», και κάλεσε όλους όσους έχουν ενεργοποιηθεί στο «επιτέλους να προτείνουμε» να συνδιαμορφώσουν την πρότασή τους για την «εθνική ατζέντα 2020».

Απο το "ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" στο .."ΕΔΩ ΒΡΥΞΕΛΕΣ"!


Eγκαταλείπουν την Ελλάδα


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass, καθώς πάνω από 100.000 νέοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Μια γενιά ολόκληρη στοιβάζει σε βαλίτσες πτυχία και προσδοκίες και αναζητεί ένα μέλλον μακριά από εδώ.
Ποιος θα το έλεγε πως η Ελλάδα θα ξαναγυρνούσε στην εποχή του ’50 και του ’60, τότε που την εγκατέλειπαν κατά μυριάδες οι Έλληνες αναζητώντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή.
Συγκεκριμένα, συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες, καθιστώντας τη χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην Ε.Ε. στη συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.

«Κούρεμα» δανείων από τα δικαστήρια

ΒΠ. Η Κατάντια μιας κυβέρνησης που εξαθλιώνει το λαό με τις πολιτικές αφαίμαξης μισθών κ συντάξεων και αύξησης της ανεργίας ... και από την άλλη να αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες,"βορά" στο έλεος των τραπεζιτών, που συνεχώς ενισχύει!!

Σε γενναίο «κούρεμα» οφειλών από δάνεια και πιστωτικές κάρτες προχωρούν τα δικα­στήρια της χώρας, στα οποία προσφεύγουν οι δανειολήπτες.
Το Ειρηνοδικείο του Πειραιά απάλλαξε συντα­ξιούχο δημόσιο υπάλληλο από οφειλή ύψους 121.000, διαγράφοντας το 83,5% του συνολικού χρέους του, ενώ το Ειρηνοδικείο Αθήνας διέγραψε το 70% οφειλής δανειολήπτριας, η οποία σε διά­στημα 19 ετών θα πρέπει να καταβάλει 54.000 ευρώ στην τράπεζα έναντι συνολικών οφειλών 176.000 ευρώ.
Ακόμα, το Ειρηνοδικείο Αθήνας εξέδωσε απόφα­ση (178/Φ278/2011) με την οποία προστατεύεται η κύρια και μοναδική κατοικία 62χρονης δανειολήπτριας, ανάπηρης, συνταξιούχου του ΙΚΑ, και προ­χώρησε στη διαγραφή του 70% της οφειλής της.
Το Ειρηνοδικείο Πειραιά (απόφαση 1/2012) απάλλαξε συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο 68 ετών, έγγαμο, χωρίς ακίνητη περιουσία, από το 83,5% της οφειλής του, που αντιστοιχεί σε 121.000 ευρώ. Ο αιτών παίρνει σύνταξη 1.328 ευρώ και με την απόφαση καλείται να καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως σε διάστημα απο­πληρωμής τεσσάρων ετών (συνολικά θα πληρώσει 24.000 ευρώ).

χωρίς σχόλιο...


Ραβασάκι ξεπουλήματος από τρόικα σε Παπαδήμο

Του Τάσου Ζάχου
To newsbomb.gr σας αποκαλύπτει σήμερα κείμενο 8 σελίδων το οποίο οι επικεφαλής της τρόικας παρέδωσαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Αυτό το κείμενο φέρεται να δόθηκε από τον κ. Παπαδήμο στους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Μέσα σε 8 σελίδες η τρόικα καταγράφει την κατάσταση στην ελληνική ιδιωτική αγορά εργασίας, την οποία χαρακτηρίζει ως «διαστρεβλωμένη με ιδιαίτερα βαρείς περιορισμούς που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις και επηρεάζουν τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη». 
Σε έγγραφο γίνεται επίσης σαφής αναφορά μεταξύ άλλων στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθούμε εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης από κάθε διάταξη νόμου, στην εισαγωγή νομοθετικής διάταξης για την κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, σε αλλαγές σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τη διαιτησία και στο θέμα των προσλήψεων και απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη.»

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Χαλκίδας συνεχίζει τον αντιμνημονιακό αγώνα

Κύριε Κουτρουμάνη που ζείτε???
Κύριε Υπουργέ εργασίας, παρακολουθούμε σαστισμένοι αλλά και αγανακτισμένοι καιρό τώρα, τις προσπάθειες σας για να μας χαντακώσετε ακόμα πιο βαθιά στον καιάδα της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.
Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι χτυπάτε με αδυσώπητο μίσος, μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνα και αίμα. Έχουμε καταντήσει γραφικοί κάθε φορά να λέμε για το πόσο αίμα χύθηκε στην προσπάθεια να κατακτηθούν ορισμένα εργασιακά δικαιώματα, για το πόσο ιδρώτας, προσπάθεια και καθημερινή αγωνία για το μέλλον του εργαζόμενου υπήρξε μέχρι να θεμελιώσει το δικαίωμα του για μια αξιοπρεπή σύνταξη που τώρα είναι ελεημοσύνη με βάσει τις εισφορές τις κρατήσεις και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο έχει συνεισφέρει ο κάθε ένας για να φθάσει στο δικαίωμα αυτό.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΕΛΦΑΛΗΣ;...

Απόρησα χθες όταν συνάδελφος με ρώτησε: «Είσαι ευελφαλής;».
Κι όμως, δείτε τι βρήκαμε.
Ευελφάλεια είσαι και φαίνεσαι
5 Σχόλια
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε προχθές πανηγυρικά όλες τις ανατροπές που προωθούνται από την Κομισιόν, υπό την κωδική ονομασία "flexicurity" και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Ο όρος flexicurity αποδίδεται στα ελληνικά με τη λέξη - τέρας "ευελφάλεια", που προκύπτει από την "ευελιξία" και την "ασφάλεια". Πρόκειται για την γλωσσική κουτοπονηριά που περιέγραφε ο Όργουελ στο 1984: το ζήτημα για την εξουσία είναι να περιγράφει τα πάντα με θετικούς όρους, όπως ευελιξίες και ασφάλειες, ώστε να μην δίνει κανείς σημασία στο περιεχόμενό τους. Αν το σχέδιο ονομαζόταν "τελερύγγι", από το "τελειώσανε αυτά που ξέρατε" και "θα σας φάμε το λαρύγγι", θα απέδιδε ακριβέστερα αυτό περί του οποίου πρόκειται, αλλά θα είχε βγάλει τον κόσμο στους δρόμους.
Με τον όρο "ευελιξία", οι γραφειοκράτες της Eυρωπαϊκής Ένωσης εννοούν το δικαίωμα του εργοδότη να σε απασχολεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους και να σε πετάει στο δρόμο όποτε θέλει. ...

Για το φτωχό Μπερτολτ Μπρεχτ


Θ Μικρούτσικος

Γκαντεμιά..