Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

7 Γενάρη 24ωρη απεργία εργαζόμενων της Αγροτικής τράπεζας

Η ημέρα της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων του Ταμείου Υγείας κατά της τράπεζας Πειραιώς πλησιάζει. Τη Δευτέρα 7 Γενάρη με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι της Αγροτικής τράπεζας θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια κυβέρνησης και της διοίκησης τράπεζας Πειραιώς να καταργήσουν το αυτοδιοίκητο του Ταμείου μας και να μας «σπρώξουν» στον ΕΟΠΥΥ.
Έχει μεγάλη σημασία όσο το δυνατόν περισσότεροι εν ενεργεία και συνταξιούχοι συνάδελφοι να είναι το πρωί της δευτέρας στην Ευελπίδων. Η μαζική παρουσία μας στέλνει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι δεν έχουν ξεμπερδέψει μαζί μας.
Παράλληλα σήμερα στις 2μ.μ στα γραφεία του συλλόγου θα διεξαχθεί η διαβούλευση – συζήτηση που συγκάλεσε το Ταμείο Υγείας προσκαλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (συλλόγους εργαζόμενων και συνταξιούχων, ΟΤΟΕ αλλά και την τράπεζα Πειραιώς), να αναζητήσουν την ύστατη ώρα από κοινού λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου μας. Στα πλαίσια αυτά και με στόχο την καλύτερη οργάνωσή της, αποφασίστηκε η μετάθεση της διενέργειας της συνέντευξης τύπου στις αρχές της επόμενης βδομάδας, αμέσως μετά τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την επιβίωση ή όχι του Ταμείου. Τίποτα δεν έχει κριθεί τελεσίδικα. Έχει πια αποδειχτεί ότι η περίφημη δήθεν υποχρεωτικότητα ένταξής μας στο ΤΑΥΤΕΚΩ (που επικαλούνταν σε όλους τους τόνους η διοίκηση της Πειραιώς) δεν υφίσταται! Αυτό που πραγματικά φοβάται ο νέος μας εργοδότης είναι μήπως η συνέχιση του Ταμείου δημιουργήσει δεδομένα που θα «βαρύνουν» υπέρ της διαδοχικότητας. Και προκειμένου να μη διακυβευτεί κάτι, μας στέλνουν στον ΕΟΠΥΥ πράγμα που θα σημάνει για όλους μας από την πρώτη στιγμή βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και μεγάλη επιβάρυνση της χειμαζόμενης οικονομικής μας κατάστασης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΑΤΕ

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 24ωρη απεργία της Δευτέρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: