Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σύναξη χουντικών και Χρυσής Αυγής στην κηδεία Ντερτιλή - Μία σύλληψη από την Αστυνομία

Παρουσία ανθρώπων της Χούντας, βουλευτών της Χρυσής Αυγής και προσώπων όπως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αλλά και ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Αντώνης Ναξάκης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Νικόλαο Ντερτιλή, σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε  ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που χαρακτήρισε τον «σκληρό» της Χούντας «Ήρωα της Ελλάδας», ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε μαζί του πριν δύο χρόνια στον Κορυδαλλό.  «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, ήταν ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί επταετίας, που χαρακτήρισε «ήρωα» τον Ντερτιλή, που απελευθέρωσε το 1964  ελληνικό έδαφος και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος κ.α., ο  αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης .
Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού, της Δέσποινας Παπαδοπούλου, της Χαρίκλεια Μακαρέζου κ.α
Την ώρα της ταφής οπαδοί της χούντας, επιχειρώντας προφανώς να υποκαταστήσουν τα συνήθη τιμητικά αγήματα, πυροβόλησαν προκλητικά  στον αέρα ενώ ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της δικτατορίας και κατά των πολιτικών.
Αστυνομικοί έκαναν έρευνα μετά τους πυροβολισμούς και συνέλαβαν έναν νεαρό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κάλυκες. Αυτή την ώρα η αστυνομία διεξάγει έρευνα στο σπίτι του συληφθέντα.
alterthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: