Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η νομιμότητα της Κυβέρνησης, δεν χωράει την Δημοκρατία!!

του Νίκου Καραντιλιόν, Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καισαριανής
Η θέση της Κυβέρνησης γενικώς (και όχι ειδικώς) περί «βίας» και «ανομίας»,  δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπως φαίνεται με μια πρώτη ανάγνωση. Αφορά όλα εκείνα τα τμήματα των εργαζομένων και των υποτελών τάξεων, τα οποία κινητοποιούνται και αντιστέκονται ενάντια στην περιστολή των κοινωνικών, δημοκρατικών, και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση θέλει να ποινικοποιήσει την μαζική και ειρηνική αντίσταση των πολιτών, να απονομιμοποιήσει στην συνείδηση της κοινωνίας βασικές και θεμελιώδεις λαϊκές ελευθερίες, να ποινικοποιήσει την ίδια την Δημοκρατία, και το θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι και συναιτερίζεσθαι».
Το τρικομματικό επιτελείο, ανακάλυψε ότι «η βίαιη ρητορική», είναι η αιτία η οποία ευθύνεται για την επανεμφάνιση της βίας-ανομίας-τρομοκρατίας (όλα μαζί σκοπίμως, σε ένα τσουβάλι!!!). Με αυτή την ερμηνεία, θα γελούσαν όχι μόνο οι σοβαροί μελετητές-αναλυτές του φαινομένου, αλλά ακόμα και οι σοβαροί αστοί πολιτικοί, -άλλων εποχών όμως, μιας και οι τελευταίοι είναι είδος υπό εξαφάνιση, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις φανταχτερές τηλεπερσόνες της τρόϊκας εσωτερικού.

Ενοχλείται το καθεστώς της κλεπτοκρατίας, όταν γίνεται συζήτηση για το The Mall, -που είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης για το οποίο έχει μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής το 2003-, την λίστα Λαγκάρντ, τις μίζες της Siemens, την παράνομη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών, ενώ πιο πριν η ίδια η Κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι έχει στόχο να πατάξει την ανομία.
   Αυτή όμως είναι και η ουσία. Η ανομία για την Κυβέρνηση, είναι όλες εκείνες οι κατακτήσεις των εργαζομένων, και ιδιαίτερα το δικαίωμά τους να κινητοποιούνται για να τις υπερασπίζονται. Είναι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, και όχι η καταπάτησή της με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και σωρεία κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων όπως κάνει η ίδια. Είναι οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας και εξανδραποδισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Η νομιμότητα για την Κυβέρνηση, εξαντλείται στην κήρυξη της απεργίας στο Μετρό, ως παράνομης και καταχρηστικής.  Στο νέο κλίμα φόβου που επιχειρεί να σπείρει ενόψει των νέων μέτρων που πρόκειται να παρθούν. Είναι σαφές, ότι η Κυβερνητική τρόϊκα έχει ανοίξει μέτωπο με την Δημοκρατία, την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών, με την εφαρμογή του Συντάγματος, και όχι με την ανομία.
   Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, μιλάει για Νέα μέτρα λιτότητας ύψους 4,6 δισ. ευρώ, “στοχευμένες” απολύσεις μέσα στο 2013 και συνοπτικές ιδιωτικοποιήσεις χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής, που ενδεχομένως να τις “τρέξουν” και ξένοι επίτροποι. Από τις δηλώσεις περί φώς στο βάθος του τούνελ, οι οποίες ακυρώθηκαν από την ίδια την ζωή, έρχεται αυτή η έκθεση να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, και να δείξει τα αδιέξοδα των πολιτικών που εφαρμόζονται. Η κοινωνία όμως, θα βγει ξανά στους δρόμους της αντίστασης και του μαζικού πολιτικού αγώνα, ό,τι και να κάνει η Κυβέρνηση, όσο και να προσπαθήσει να στείλει τον κάθε πολίτη στην ατομική του εξορία, φοβισμένο, τρομαγμένο, και απομονωμένο.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του λαού μας, και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών διεκδικήσεων. Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης θα πέσει στο κενό, για έναν και μόνο λόγο! Η δράση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις γειτονιές, στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, στα κοινωνικά κινήματα, σε κάθε μαζικό χώρο, και ιδιαίτερα στους πολίτες οι οποίοι πλήττονται από την κρίση είναι γνωστή! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχει ριζώσει στην συνείδηση και στην ψυχή του λαού μας ως η μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το δεδομένο, ό,τι και να κάνει η Κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το ανατρέψει!  Και το ξέρει πάρα πολύ καλά, γιαυτό και θα συνεχίσει και πιθανόν θα εντείνει τις άθλιες επιθέσεις της. Το ξέρουμε όμως κι εμείς, και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με το ίδιο πάθος, στην στρατηγική των μαζικών και ειρηνικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: