Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συνέχεια απεργιών στα ΜΜΜ

Λόγω της απεργίας που κηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), το Σαββατοκύριακα δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια στην Αθήνα λεωφορεία, τρόλει και προαστιακός σιδηρόδρομο, Ακινητοποιημένα θα είναι ακόμη τα τρένα του ΟΣΕ.
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων στα τρένα, το Σαββατοκύριακο «δεν θα εξασφαλίζεται» η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλανεντίας» - «Αεροδρόμιο», ανακοίνωσε επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Το μεσημέρι του Σαββάτου ενδέχεται να ανακοινωθούν αλλαγές, καθώς προγραμματίζεται σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, προκειμένου να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Εν τω μεταξύ, νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ . Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο μετρό προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της πολιτικής επιστράτευσης.
 Με ανακοίνωσή της, η ΟΣΜΕ καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».
Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Επιπρόσθετα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις ημέρες τις απεργίας μπορούν να τα εξαργυρώσουν ή να προμηθευτούν «κουπόνι ταξιδίου» για άλλη ημερομηνία.
Το απόγευμα της Παρασκευής τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του μετρό πραγματοποιούνταν με τη συχνότητα που προβλέπεται για τα Σαββατοκύριακα.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: