Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΡΚΟ: Πάρτυ ημετέρων και προκλητικοί μισθοί, εν μέσω κρίσης...

Διόρισαν απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού ως  Διευθυντή στο Εργοστάσιο της Λάρυμνας!!!
Στις 28-9-2012  είχε αναρτηθεί στο  www.antinews.gr/2012/09/28/181643/ ένα δημοσίευμα  με τίτλο «Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ΛΑΡΚΟ; Ο Πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ σε καιρούς λιτότητας προσλαμβάνει ημετέρους!»
Προφανώς δε γνώριζαν ή δε θέλησαν να μάθουν! Γιατί το έργο συνεχίζεται!!!
Στις 25-1-2013 άλλαξε η σύνθεση του ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, καθώς ο  εκλεκτός και προσωπικός φίλος του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, κ. Βασίλης Γριμάνης, επικαλούμενος λόγους υγείας, παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όχι όμως από τη θέση του Προέδρου. Από το ΔΣ αποχώρησε  και ο ........ project manager του ΤΑΙΠΕΔ κ.  Φουλίδης.
Έτσι κατά τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, ο κ Γριμάνης παρέμεινε απλά Πρόεδρος,  άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κατέλαβε ο επίσης εκλεκτός φίλος (από την εποχή της θητείας και των δύο στις αυτοκινητοβιομηχανίες), του κ. Τάκη Αθανασόπουλου, Κωνσταντίνος Μπομπής.
Μα δεν έδωσε εντολή ο Πρωθυπουργός στις  διοικήσεις που διορίζει το δημόσιο τη θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου να την κατέχει το ίδιο πρόσωπο και για λόγους περιστολής δαπανών, αλλά και για την αποφυγή δυσλειτουργιών; Είτε στο ΤΑΙΠΕΔ ......"γράφουν" κανονικά τον Πρωθυπουργό, είτε  στη ΛΑΡΚΟ .....περισσεύουν τα λεφτά!
Ποιος είναι ο κ. Μπομπής;

ΛΑΡΚΟ: Πάρτυ ημετέρων και προκλητικοί μισθοί, εν μέσω κρίσης... - Φωτογραφία 2Ο κ. ΜπομπήςΟικονομολόγος, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, μετά το πέρασμά του από τα οικονομικά τμήματα των Dunlop Hellas ltd και Soilax Hellas πέρασε στον τομέα των αυτοκινήτων, αφού ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα στην General Motors Hellas ABEE.  Εν συνεχεία ανέλαβε  τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Opel Hellas μέχρι και το 1996 και εν συνεχεία στην  Bosch το 1997 ως Γενικός Διευθυντής της Robert Bosch A.E..

Αλήθεια, μήπως σκέφτονται να μετατρέψουν τη ΛΑΡΚΟ σε ....αυτοκινητοβιομηχανία ή εργοστάσιο ...λευκών συσκευών;
Ο κ. Μπομπής από την πρώτη μέρα αναλήψεως των καθηκόντων του στη ΛΑΡΚΟ, έδωσε το στίγμα του. Συνεχίζει ακάθεκτος τις  προσλήψεις ημετέρων και  φίλων που ξεκίνησε ο κ. Γριμάνης.

Προφανώς στις αυτοκινητοβιομηχανίες και στις οικιακές συσκευές που θήτευσε ο κ. Μπομπής δεν ....έμαθε ότι με το καλημέρα σ' ένα «μαγαζί» δεν κάνεις προσλήψεις και μάλιστα πρόσληψη Διευθυντή σε καίρια θέση, πριν μάθεις τα προβλήματα που έχει το «μαγαζί». Μάλλον σε αυτό το μάθημα στην ΑΣΟΕΕ απουσίαζε όταν ήταν φοιτητής.

Ο  μεγαλοmanager και επίσης συνταξιούχος (όπως και ο κ. Γριμάνης) κ. Μπομπής με την έλευσή του στην εταιρεία, προσέλαβε ως Διοικητικό Διευθυντή του μεταλλουργικού εργοστασίου της εταιρείας στη Λάρυμνα, τον επίσης συνταξιούχο  απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού κ. Παληάτσο!

Διευκρινίζουμε ότι ο κ. Παληάτσος δεν προσελήφθη για να διοικεί τις...φορτηγίδες και το λιμάνι της ΛΑΡΚΟ, αλλά το εργοστάσιο επεξεργασίας μεταλλευμάτων! Και μάλιστα με  διόλου ευκαταφρόνητο μισθό!
Δηλαδή για να διοριστείς στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να είσαι συνταξιούχος, αλλιώς δεν έχεις καμιά τύχη! Ας τα βλέπουν αυτά οι χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι! Δεν έχουν το προσόν να είναι ....φίλοι του κ. Αθανασόπουλου!

Ο κ. Γριμάνης Η αλήθεια είναι ότι τον κ. Παληάτσο ήθελε να τον διορίσει ο κ. Γριμάνης από την πρώτη μέρα που πήγε στη ΛΑΡΚΟ, αλλά σκόνταψε στη σθεναρή αντίσταση των Διευθυντών της εταιρείας που είναι ....σχετικοί με το αντικείμενο. Οπότε ή ο κ. Παληάτσος έκανε ταχύρρυθμα στη ....μεταλλουργία ή  ο κ. Μπομπής καπελώθηκε από τον Πρόεδρο!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γριμάνης επίσης με το «καλημέρα» είχε προσλάβει τους εξής συμβούλους του:

-      Το δικηγόρο κ. Λεωνίδα Θεοδώρου, ο οποίος ως γνωστόν ήταν δικηγόρος των επιχειρήσεων της Ελληνικής Κωστοϋφαντουργίας του  Θωμά Λαναρά,( ο κ. Θεοδώρου υπήρξε και αντιπρόεδρος του ΔΣ των  ΕΝ ΚΛΩ.) Να θυμίσουμε ότι η επιχείρηση αυτή έκλεισε αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζομένους.  Σχετική συνέντευξη του κ. Θεοδώρου, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις αντιλήψεις του για τους εργαζομένους στο http://www.e-thraki.gr/news/printer_friendly.cfm?areaid=1&id=586&obcatid=1. Διαφωτιστική είναι και  η υπ’αριθμόν  560/07 απόφαση του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, για το πώς μεθοδεύτηκε η απόσχιση κλάδου και οι απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου της Σωληνουργείας Κορίνθου και το κλείσιμό της.

-      Τη δικηγόρο κ. Τατιάνα Τσιρακοπούλου, συνεργάτιδα του δικηγορικού γραφείου του κ. Λυκουρέζου, Διευθύντρια της Νομικής υπηρεσίας της Endesa Hellas το έτος 2007, θυγατρικής εταιρείας της Αλουμίνιο Ελλάς του Ομίλου Μυτιληναίου  και υπεύθυνη της νομικής υπηρεσίας της Αλουμίνιο Ελλάς.

-      Τον κ. Γεώργιο Γκανάτσιο για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας. Ο οποίος μάλιστα διαμένει μονίμως στη Θεσσαλονίκη και η ΛΑΡΚΟ του καταβάλλει και οδοιπορικά. Προφανώς δεν υπήρχε ικανός περιβαλλοντολόγος στο Λεκανοπέδιο; Έπρεπε να φέρουν.....ενισχύσεις;

-      Τον κ. Χρήστο Μανάλη, τοπογράφο μηχανικό ΠΕ.

Όλοι οι ανωτέρω συνεργάτες – σύμβουλοι του κ. Γριμάνη, προσελήφθησαν με μηνιαίες αμοιβές που κυμαίνονται από 3.000  έως 5.000 ευρώ το μήνα!    Κάποιοι μάλιστα στις συμβάσεις τους  έχουν απαιτήσει και παχυλά bonus!

Τις  συμβάσεις αυτές τις έχουν  ζητήσει με ερωτήσεις που έχουν καταθέσει στη Βουλή, οι βουλευτές κ. Ιωάννης Καράμπελας στις 3-10-2012  και η κα Σοφία Σακοράφα στις 16-10-2012.

Όμως, το ΤΑΙΠΕΔ γράφει στα παλαιά των υποδημάτων τη διαδικασία  κοινοβουλευτικού ελέγχου, το Σύνταγμα, τη Βουλή, τους Βουλευτές, τον Υπουργό Οικονομικών και όλη την Κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του κ. Στουρνάρα, τις συμβάσεις τις κρατά γερά στο συρτάρι του ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος. Γιατί άραγε;

 Φοβάται μην τυχόν και μαθευτεί από τη κοινή γνώμη ότι διορίζει την παρέα του στις εταιρείες, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μετέχει το ΤΑΙΠΕΔ, έναντι  αδρών αμοιβών και success fee;

Τι νομίζει  ότι είναι η ΛARKO; Ένα παροπλισμένο πλοίο όπου μπορεί να αράξει   συνταξιούχους;

Τι σχέση μπορεί να έχει ένας συνταξιούχος απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού στη θέση του Διοικητικού Διευθυντή στο μεταλλουργικό εργοστάσιο της Λάρυμνας, το μοναδικό εν Ελλάδι;

Κύριοι  Μπομπή, Γριμάνη και Αθανασόπουλε, η Λάρκο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και πολύ περισσότερο δεν αποτελεί πεδίο πειραματισμού.  Αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού . Είναι καθήκον και υποχρέωσή σας να τη διαφυλάξετε .

Κύριε Αθανασόπουλε, αν και διορισμένος,  είστε υπόλογος στον Ελληνικό Λαό για τα έργα και τις ημέρες σας.

Αλήθεια νιώθετε περήφανος που όντας στο τιμόνι της ΔΕΗ αυξήσατε 3 φορές τα τιμολόγια των καταναλωτών, ενώ εσείς  λαμβάνατε 400.000 ευρώ ετησίως ως αποδοχές;

Σήμερα νιώθετε εξίσου υπερήφανος, με 15.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές, στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μάλιστα φροντίσατε να εξαιρέσετε από τους μνημονιακούς νόμους, όταν η χώρα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση και ο δείκτης ανεργίας έχει αγγίξει το 30% με 1.500.000 ανέργους; Και εσείς  τακτοποιείτε στη ΛΑΡΚΟ τους συνταξιούχους φίλους σας;

Για αυτό το σκοπό σας διόρισαν στο ΤΑΙΠΕΔ;

ΛΑΡΚΟ: Πάρτυ ημετέρων και προκλητικοί μισθοί, εν μέσω κρίσης... - Φωτογραφία 4Διαβάστε έργα και ημέραι του κ. Αθανασόπουλου στο http://www.antinews.gr/2012/07/25/172210/με τίτλο «Έλεος! Ο αποτυχημένος της ΔΕΗ στο τιμόνι των Αποκρατικοποιήσεων»

Είναι πλέον φανερό τι επιδιώκετε! Τη μεθοδευμένη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ για να υλοποιήσετε το  τραγικό σχέδιο του σπασίματός της εταιρείας σε «καλή» και «κακή» και στη συνέχεια να τη "πωλήσετε" κομμάτια, ποιός ξέρει σε ποιούς ή μήπως ξέρετε;

Αλήθεια όλες αυτές οι  μεθοδεύσεις τελούν εις γνώσιν της «τρικομματικής» κυβέρνησης;

Το  Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός, συμφωνούν με τα σχέδια και τις πρακτικές του κ. Αθανασόπουλου;

Γιατί, αν στείλει στην ανεργία 1000 εργαζόμενους, κλείνοντας τη μοναδική στην Ευρώπη παραγωγό εταιρεία σιδηρονικελίου,  το μάρμαρο δεν θα το πληρώσει ο κ. Αθανασόπουλος και η κουστωδία του στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά η Κυβέρνηση!

Μήπως επιτέλους είναι καιρός να παρέμβει ο Πρωθυπουργός προτού να είναι αργά;

Και να στείλει μερικούς απ’ εκεί που ήρθαν, πριν αρχίσουν να απολογούνται για τα …έργα τους;

Ευτυχώς  αρχίζει και ορθώνει ανάστημα ο νομικός κόσμος της χώρας. Ενδεικτικό είναι το άρθρο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κατρούγκαλου για την ατομική ευθύνη των μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για τη χρεοκοπία της χώρας. www.elegr.gr/details.php?id=381.

Ο Πρωταγόρας έλεγε πως οι άνθρωποι, πριν τους δοθεί η Αιδώς και η Δίκη, επιχειρούσαν να σχηματίσουν κοινωνίες, αλλά η απουσία αυτών των βασικών συνεκτικών δεσμών της κοινωνίας τούς οδηγούσε σε αλληλοσπαραγμό και σε αναγκαστική αυτοδιάλυση των κοινωνιών.

Εξάλλου, θα έλεγε κανείς πως ακόμη και η άνοδος των αντικοινωνικών και μισάνθρωπων συμμοριών-ιδεολογιών οφείλεται εν πολλοίς στην απουσία της Αιδούς και της Δίκης.

Αμοραλισμός  είναι η απουσία οποιουδήποτε ηθικού κώδικα.

Είναι εκεί που όλα επιτρέπονται.

Και φυσικά όπου επιτρέπονται όλα, επικρατεί ο νόμος της νύχτας.

Επομένως, όσοι εξ ημών θεωρούμε πως έχουμε ακόμη μέσα μας αυτά τα δυο στοιχεία της κοινωνικής φύσης, οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε καλά, για να διατηρήσουμε τη συνοχή μας ως κοινωνία και να αποβάλλουμε από αυτήν τους απέχοντες απ' τα στοιχεία αυτά.

Μόνο έτσι θα αντέξουμε να ξεπεράσουμε συνειδησιακά την κινούμενη άμμο της μνημονιακής κοινωνικής και πνευματικής καθίζησης που διατρέχει σήμερα την κοινωνία μας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι "Ελευθερία σημαίνει αέρας και να μην σε αναπνέει κανείς" (Βίλχελμ Ράιχ). Αυτό δε θα μας το στερήσει κανείς.

 Αναδημοσιεύθηκε απο liberals10
paskelarcomei 

Δεν υπάρχουν σχόλια: