Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΗΡΩΙΚΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤ

Άγριο ξύλο έπεσε σήμερα στα διόδια Αιγινίου από τις δυνάμεις καταστολής προς τους κατοίκους της περιοχής που με επικεφαλής τον δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκαν εκεί για να αποτρέψουν τη λειτουργία και άλλων διοδίων στην Πιερία που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή του τόπου και τους πολίτες στην περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη.
Τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από τα διόδια και έριξαν χημικά δακρυγόνα σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Από τα γκλομπς των δυνάμεων καταστολής δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, ο οποίος χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι, καθώς και ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας κ. Κουμπατσιάρης. Η "δημοκρατία των εργολάβων" σε όλο το μεγαλείο της.
Πριν την άγρια επέμβαση των ΜΑΤ είχαν γίνει συλλήψεις, όπου είχαν βάλει στην κλούβα έναν δημοτικό σύμβουλο και τρεις νεαρούς. Απόντες οι τέσσερις βουλευτές της Πιερίας από το λαϊκό αυτό προσκλητήριο, καθώς και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου πέρασε για λίγο από νωρίς και έφυγε. Οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης που ήταν παρόντες κατά την επέμβαση των ΜΑΤ ήταν ο Σάββας Οφείδης και ο Σάκης Γκούνας.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τώρα εξαγριωθεί ακόμη περισσότερο και δήλωσαν ότι ο αγώνας ενάντια στα διόδια που καταστρέφουν την Πιερία θα συνεχισθεί τώρα ακόμα πιο δυναμικά.
lefteria 
Στην κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Πιερίας στο Αιγίνιο συμμετείχε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου Η κινητοποίηση είχε ως στόχο να εκφράσει δυναμικά την αντίθεση των κατοίκων στο άνοιγμα ενός ακόμη σταθμού διοδίων αυτή την φορά στο Αιγίνιο. Η βουλευτής που συμμετείχε στην κινητοποίηση με μεγάλη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα των κατοίκων της Πιερίας, που βρίσκονται σήμερα εδώ, δίνοντας παλλαϊκό χαρακτήρα στην κινητοποίηση που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων. Η αντιλαϊκή μνημονιακή κυβέρνηση νόμισε ότι θα αιφνιδιάσει τους κατοίκους της Πιερίας αλλά διαψεύσθηκε παταγωδώς. Η κινητοποίηση των κατοίκων ξεσκεπάζει την μνημονιακή κυβέρνηση και αναδεικνύει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και οι επιταγές των δανειστών. Τα νέα αυτά διόδια που θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση αποκλείουν ακόμη περισσότερο την Πιερία, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους κατοίκους της, αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, με νέους έμμεσους φόρους εξασφαλίζοντας την κερδοφορία των εταιριών στην κρίση εις βάρος των εργαζομένων που χρεοκοπούν καθημερινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αταλάντευτα την προσπάθεια των κατοίκων της Πιερίας για ακύρωση των διοδίων, για δωρεάν μεταφορές, σε μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τις κινητοποιήσεις μπορούν να ακυρώσουν άμεσα τα διόδια του Αιγινίου όπως άλλωστε είχαν καταφέρει και στο παρελθόν.»     e-pieria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: