Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απεργιακό μπλακάουτ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

Ενώ οι αγρότες βρίσκονται σε θέσεις μάχης, έτοιμοι να κλείσουν οδικές αρτηρίες, ολόκληρη η χώρα θα βρεθεί αύριο σε απεργικό απεργιακό κλοιό, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων του ιδιωτικού τομ χώρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τα λεωφορεία στην Αθήνα, τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακούς  και τα πλοία της ακτοπλοϊας δεν θα κινηθούν, στο Δημόσιο θα γίνει στάση εργασίας, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας,
Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι γιατροί πού είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό.
Προαναγγέλλουν, μάλιστα  επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν ικανοποιήσουν τα  αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών.
Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη έχει κηρύξει  η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
48ωρη απεργία ξεκινούν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διοργανώνει στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση στην προβλήτα μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος». Την Παρασκευή το ΔΣ της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: