Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο MEGAλος πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Νίκο Παππά

“Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας τηλεοπτικός σταθμός να επιτίθεται σε τέτοιο βαθμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”
O Καναλάρχης
Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της πολιτικής ζωής του τόπου ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός να εξαπολύει, σχεδόν εμμονικά  σφοδρές επιθέσεις εναντίον ενός κόμματος και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνο ανατρέχοντας κανείς στον εμφύλιο και στο μετεμφυλιακό κράτος μπορεί να εντοπίσει αντίστοιχα παραδείγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, ο οποίος βρίσκεται ευθυγραμμισμένος με την πολιτική που υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είχε βρεθεί στο στόχαστρο της διαπλοκής και της μιντιοκρατίας και κατά τις δύο προεκλογικές περιόδους του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Η σφοδρότητα της επίθεσης όλων των συστημάτων εξουσίας και παρεξουσίας που συσπειρώνονται γύρω από το τρικομματικό τερατούργημα σε βάρος ενός κόμματος, του οποίου η πολιτική είναι ταυτισμένη με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ξεπέρασε κάθε όριο...
 Όμως, το Mega Channel έχει περισσότερους λόγους να «χτυπάει» τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε το ζήτημα της δανειοδότησης με 98 εκατομμύρια του τηλεοπτικού σταθμού, λίγο πριν εγκατασταθούν οι επίτροποι στις ελληνικές τράπεζες και επέμεινε ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η λίστα Λαγκάρντ περιείχε, μεταξύ όλων των άλλων, και το όνομα ενός εκ των μεγαλομετόχων του Μεγάλου Καναλιού. Ένας λόγος παραπάνω ώστε ο τηλεοπτικός σταθμός να πραγματοποιεί πλέον και προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στελέχη του Mega Channel, κάποια εκ των οποίων ασκούν καθήκοντα «μυστικοσυμβούλων» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, βρίζουν – καθημερινά πλέον – με χυδαίο τρόπο τον Νίκο Παππά, ακολουθώντας την γραμμή που χάραξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε προσωπικά στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη βάση καθημερινά από τα «υψηλά πατώματα» του καναλιού της λεωφόρου Μεσογείων, δίδεται το γενικό πρόσταγμα για την μετάδοση αρνητικών ρεπορτάζ για τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.



Γιατί τον Νίκο Παππά;

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πολύ με τη στάση του το Mega Channel, το οποίο δίνει καθημερινά μεγάλες μάχες στο πλευρό της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό.

Για παράδειγμα στη κάποιοι στη Μεσογείων είπαν ότι «δεν θα μείνει έτσι αυτό» αναφερόμενοι στο tweet του Νίκου Παππά ότι δεν θα περάσει καλά η διαπλοκή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ρίξει πόρτα, τόσο προεκλογικά, όσο μετεκλογικά, στο Μεγάλο Κανάλι και στη Μεσογείων θεωρούν ότι υπεύθυνοι είναι, υπό την έννοια ότι έχουν κάνει τη σχετική εισήγηση, ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο μαμούθ το οποίο έλαβε πρόσφατα ο τηλεοπτικός σταθμός, αλλά και η προσφυγή του κόμματος στο ΕΣΡ για την άρνηση του Mega να αναγνώσει ανακοινώσεις του. Η δημοσιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ, λέγεται ότι μετέβαλε τη στάση απέναντι στο σκάνδαλο και στην εμπλοκή προσώπων, όπως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαιτίας της αποκάλυψης ότι μεγαλομέτοχος του καναλιού βρίσκεται στη λίστα, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατόπιν δημοσιογραφικής έρευνας. Το πανελλήνιο θυμάται, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, τις δύσκολες ώρες που πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού σφυροκοπήματος που δέχτηκε από τους παραθυράτους σχολιαστές του Mega. Η αποκάλυψη των ονομάτων που βρίσκονται στη λίστα άλλαξε το κλίμα. Τώρα, το Mega, υποστηρίζει ότι ο Βενιζέλος είναι αθώος και για όλα ευθύνεται ο... Παππάς.



Όμως εκτός από όλα τα παραπάνω συμβαίνει και κάτι ακόμα. Το Mega Channel ανησυχεί πάντοτε για την προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ελέγξει από την αρχή το θέμα για τον τρόπο και τις διαδικασίες μέσω των οποίων έλαβαν τις τηλεοπτικές άδειες τα κανάλια της χώρας. Λίγο είναι αυτό;
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: