Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

35o TAKTIKO ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου οι εργασίες του 35ου Πανεργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.
Στο Συνέδριο θα γίνουν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνοσπονδίας.
Στο Συνέδριο μετέχουν περίπου 430 σύνεδροι οι οποίοι καλύπτουν 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1.000 εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Η μείωση των συνέδρων οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της ανεργίας, των εθελουσίων εξόδων και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έχουν μειωθεί και οι συνδικαλιζόμενοι εργαζόμενοι.
Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Sharan Burrow, ενώ θα παρευρεθεί επίσης και θα χαιρετήσει η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Bernadette Sėgol. Θα παραβρεθούν επίσης ο Πρόεδρος της ΣΕΣ και Γενικός Γραμματέας των Κoμισιόνες Ομπρέρας Ignacio Fernandez TOXO.
Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν συνολικά 26 αντιπροσωπείες από 12 χώρες, μεταξύ αυτών της Κύπρου, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: