Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Grito Rock: Το video της εκδήλωσης

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 από νωρίς το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό, επί της οδού Φλεμινγκ, δίπλα στα δικαστήρια της πόλης μας, διοργανώνεται το φεστιβάλ GRITO ROCK Thessaloniki – Olympos 2013, με τη συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν και στις εισόδους θα υπάρχουν οι κάδοι του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" όπου θα μπορεί ο καθένας μας να αφήσει αντί για εισιτήριο, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη και γάλα, έτσι ώστε η προσπάθεια ης ομάδας και των συντελεστών της να έχει όχι μόνο πολιτιστική αλλά και κοινωνική υπόσταση.

Το πολύ δυναμικό φεστιβάλ εικαστικών τεχνών και μουσικής GRITO ROCK φιλοξενείται τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στη πόλη μας, στον Καπνικό Σταθμό, δίπλα στα δικαστήρια, επί της οδού Φλέμινγκ. Η στάση αυτή αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του φεστιβάλ, αφού πρώτα «περάσει» δύο αξέχαστες μέρες, Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, στο GAIA LIVE.
Την ημέρα αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πλήθος μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών σε ένα ξέφρενο πάρτυ δημιουργικότητας καθώς και ζωντανή μουσική από γνωστά συγκροτήματα από την ανεξάρτητη μουσική σκήνη.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

15:00-18:00
  • 300 παιδιά, μία ζωγραφιά, ένα μήνυμα!
17:00-18:00
  • 'Εντυπώσεις από τη χλωρίδα και τη βλάστηση του Ολύμπου.
    Θεοδωρόπουλος Κώστας, Ελευθεριάδου Ελένη, Ξυστράκης Φώτης, Μαυρίδης Γιάννης.
 
20:00 ETHNIC BALKAN

  • NAMASTE
  • STRINGLESS
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
  • HE-JAZZ COLLECTIVE
Η συλλογικότητα της νέας αυτής δράσης, για τη χώρα μας, του παγκοσμίου ανεξάρτητου δικτύου εικαστικών τεχνών και μουσικής GRITO ROCK είναι αυτή που ενέπνευσε τη σύμπραξη με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας, που έχει αναλάβει το συντονισμό, τις προβολές και την περάτωση της 3ης μέρας του φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο, επιθυμεί να προβάλει την Πιερία και να αναδείξει τα πολύ σημαντικά θέματα σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης νομικής προστασία του βουνού των Θεών, τον Όλυμπο μας.
Εκατομμύρια πολίτες από 300 πόλεις του πλανήτη θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια διεθνή ψηφοφορία με κεντρικό αίτημα την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου και την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας για την ανακήρυξη του Ολύμπου σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Προτείνεται από τα μέλη της ΕΟΔνΠ προς το Υπουργείο Πολιτισμού η άμεση περίληψη του βουνού των Θεών, αρχικά στον ενδεικτικό κατάλογο της Ελλάδος, και από εκεί σ’ αυτόν της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Image 
Τα μέλη της 29μελούς συντονιστικής επιτροπής η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 με στόχο την κατανομή των εργασιών και τη συγκρότηση ομάδων που θα αναλάβουν την οργάνωση των δράσεων της 3ης μέρας του φεστιβάλ.
otoposmou 

Δεν υπάρχουν σχόλια: