Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Λίστα Λαγκάρντ: Ομιλία Παπακωνσταντίνου από allthewebnews
Με απόφαση της Βουλής μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται σε Δικαστικό Συμβούλιο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατηγορούμενος για τα δυο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) που υπάρχουν στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής.
Συνολικά ψήφισαν 283 βουλευτές. Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34, παρών 67 βουλευτές.
Για το αδίκημα της απιστίας, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές, κατά 42, παρών 18 βουλευτές
Για την παράβαση καθήκοντος, υπέρ ψήφισαν 220 βουλευτές, κατά 35 βουλευτές, παρών ψήφισαν 11 βουλευτές.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει πλέον για τη βασιμότητα των τριών κατηγοριών που του αποδίδονται και αφορούν την απιστία περί την υπηρεσία και νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και την νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος.
Εντός της εβδομάδας θα γίνει η κλήρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύνθεση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβούλιο από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο ‘Αρειος Πάγος.

“Αρνούμαι τις κατηγορίες, ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου”
Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αμφισβήτησε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής.
“Πριν από έξι μήνες δημιουργήσατε μια προανακριτική επιτροπή. Σήμερα έχετε το πόρισμα, που με παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο. Τις κατηγορίες τις αρνούμαι. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι η πρώτη τέτοια παραπομπή από την εποχή της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι δεν υπήρξε προανακριτική για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, αλλά για μια παράνομη λίστα, που δεν πρωτοκολλήθηκε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι από την υπόθεση της λίστας, δεν αποκόμισε κανένα όφελος και το δημόσιο δεν υπέστη καμία ζημιά και χαρακτήρισε φάρσα τη διαδικασία.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση προδιαγεγραμμένη και σημείωσε ότι η προκαταρκτική, στιγματίστηκε από διαρροές και χυδαίες επιθέσεις εναντίον του.
“Τον ένοχο, τον είχαμε από την αρχή. Αυτό που έμενε είναι να βρούμε τι θα του φορτώσουμε” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μέλη της επιτροπής ρωτούσαν τους μάρτυρες “τι κόμμα ψηφίζουν”.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αμφισβήτησε και την ουσία της υπόθεσης και επέμεινε ότι η επιστολή των Γάλλων δεν είχε πρωτόκολλο και τα στοιχεία δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
“Τα στοιχεία, που ήρθαν ήταν παράνομα. Μπορούσαν να αξιοποιηθούν; Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτά λέει, αλλά αυτά στο πόρισμα δεν θα τα διαβάσετε πουθενά” είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σκληρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο
O πρώην υπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
“Παραπέμπετε εμένα και αυτός που έθαψε την υπόθεση, (ο Ε. Βενιζέλος) επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Όσον αφορά την κατηγορία για τη νόθευση εγγράφου, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι είναι θέμα κοινής λογικής και δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του.
Τόνισε ότι το πόρισμα βασίζεται στο ότι νόθευσε ένα USB, που δεν υπάρχει.
“Είναι δυνατόν να λέμε κάποιον πλαστογράφο, επειδή κάποιος εμφανίζει ένα αντίγραφο (ένα άλλο USB), το οποίο αυτός ισχυρίζεται ότι είναι πλαστό;” είπε ο πρώην υπουργός και αναρωτήθηκε αν αυτά είναι σοβαρά πράγματα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε τον κ. Διώτη για τη διασπορά των USB, τα οποία -όπως είπε- κυκλοφορούσαν σε πολλά αντίγραφα και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του.
“Η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από εμένα”
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από τον ίδιο κάτι που αποδεικνύεται από τις ημερομηνίες και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εναντίον του.
“Γι’ αυτό το λόγο, το ΣΔΟΕ άρχισε να ψάχνει τους συγγενείς μου. Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί, είναι οι συγγενείς μου”, είπε ο πρώην Τσάρος της ελληνικής οικονομίας.
“Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ ποιος; Η απάντηση είναι πολλοί, εντός και εκτός ΣΔΟΕ” σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε, επειδή έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.
“Θεωρούν κάποιοι ότι πρέπει να πληρώσει για το πρώτο μνημόνιο. Θα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος της κυβέρνησης Παπανδρέου”.
“Αυτή είναι η τελευταία μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα. Πολλοί μου είπαν ότι δεν έχει σημασία τι θα πεις, θα σε παραπέμψουν. Δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το κομματικό συμφέρον, υπερισχύει της αίσθησης του Δικαίου. Για όλα τα δεινά της χώρας δεν φταίω εγώ. Είναι άδικο και ανέντιμο να προσπαθούν να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα όλων των κυβερνήσεων στην πλάτη μου. Επικαλούμαι το γεγονός ότι με ξέρετε και ότι έχουμε μια εξόφθαλμη προσπάθεια κατασκευής ενοχής. Απευθύνομαι και στους βουλευτές της Αριστεράς. Από πότε η Αριστερά προσυπογράφει σε μια προσπάθεια εύρεσης εξιλαστήριου θύματος. Από πότε εγκατέλειψε το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μόνο που ζητώ είναι να πάρετε τις αποφάσεις σας με βάση την αίσθηση του Δικαίου”, κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: