Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Όχι» στην πρόταση μομφής - Υπερψήφισε η Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ με 153 κατά, 124 υπέρ και 17 παρών. Ωστόσο η ψηφοφορία έκρυβε και μια έκπληξη καθώς η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τζάκρη, υπερψήφισε την πρόταση και λίγη ώρα αργότερα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα με ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Την πρόταση μομφής υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης. «Ναι» ψήφισαν και οι μη προφυλακισμένοι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Αντίθετα παρών δήλωσαν, όπως είχαν ανακοινώσει, η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης και Γ. Κασαπίδης. Απόντες ήταν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) και ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης.
Η Θεοδώρα Τζάκρη εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υπερψήφισε την πρόταση έκανε λόγο για «πράξη ευθύνης προς τους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν». «Με εμπιστεύτηκαν για να αντιμετωπίζω προβλήματα και όχι να επικυρώνω email δανειστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση».
Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε τη διαγραφή της Τζάκρη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη η κυβερνητική πλειοψηφία χάνει έναν ακόμη βουλευτή και πλέον ανέρχεται στους 153.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: