Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Επαναλαμβανόμενες απεργίες γιατρών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και 3 Δεκεμβρίου οι γιαροί του ΕΟΠΥΥ. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας
«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυϊατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προαποφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.
«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Σχέδιο απόλυσης χιλιάδων γιατρών
Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών. «Στραφήκαν στην υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Ο κ. Χρονόπουλος καλεί τους ανωτέρω γιατρούς να προβούν σε ανανέωση της σχετικής σύμβασης μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.
thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: