Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Οι Έλληνες εργοδότες απαιτούν τις αλλαγές στα εργασιακά, όχι η Τρόικα», αναφέρει η Κομισιόν

“ Αποκαλυπτικός ήταν σε απάντησή του στο Νίκο Χουντή, ο Όλι Ρεν, διαψεύδοντας τα περί απαιτήσεων της τρόικας για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα  ”
Αποκαλυπτικός ήταν σε απάντησή του στο Νίκο Χουντή, ο Όλι Ρεν, διαψεύδοντας τα περί απαιτήσεων της τρόικας για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα
Στην ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, που έθεταν ερωτηματικά για την προέλευση ειδήσεων για αλλαγές στον εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον «περιορισμό του ρόλου που διαδραματίζουν τα ελληνικά συνδικάτα, καθώς επίσης, την εισαγωγή συγκεκριμένης ρύθμισης με την οποία μια απεργία θα κρίνεται παράνομη εάν δεν έχει συμφωνήσει το 51% του συνόλου των εργαζομένων».


Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χουντής, ρωτούσε την Κομισιόν εάν «υπάρχουν απαιτήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα».

Στην απάντησή του ο Όλι Ρεν είπε ότι «τα ζητήματα που ανέφερε» ο έλληνας ευρωβουλευτής «δεν αποτελούν μέρος των όρων πολιτικής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής».
periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: