Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και οι «επενδυτές»

“ Το Μνημόνιο είναι σαφές και αποδεδειγμένο στην πράξη βέβαια και όχι στα λόγια, ότι έχει ως στόχο την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους και την παραχώρηση των πάντων σε ιδιώτες «επενδυτές», οι οποίοι με την σειρά τους έρχονται ως «σωτήρες» για να «επενδύσουν» σε μια χώρα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. ”
Του Κώστα Καπνίση
«Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα», ισχυρίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΙΟΒΕ και νυν υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίστηκε σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγες ημέρες. Έχει δίκιο όταν τα λέει αυτά ένας άνθρωπος ειδικών αποστολών, όπως ο υπουργός Οικονομικών. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό είχε χαρακτηρίσει το Μνημόνιο ως «Το μόνο σοβαρό κείμενο πολιτικής στην χώρα, είτε μας αρέσει είτε όχι, γιατί βάζει στόχους». Πάλι ήταν ειλικρινής (για τα δεδομένα του), ο Γιάννης Στουρνάρας. Το Μνημόνιο είναι σαφές και αποδεδειγμένο στην πράξη βέβαια και όχι στα λόγια, ότι έχει ως στόχο την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους και την παραχώρηση των πάντων σε ιδιώτες «επενδυτές», οι οποίοι με την σειρά τους έρχονται ως «σωτήρες» για να «επενδύσουν» σε μια χώρα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

 Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της τεράστιας έκτασης στο Ελληνικό, όπου στεγαζόταν το πρώην αεροδρόμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα διάθεσης για «ξεπούλημα» των ασημικών της Ελλάδας με μια διαφορά. Δύσκολα μπορεί να βάλει κάποιος κυβερνητικός την υπογραφή του. Ακόμα και το ΤΑΙΠΕΔ, δυσκολεύεται. Όταν είχαν ξεκινήσει τα Μνημόνια στην χώρα, η τότε κυβέρνηση, «κοστολογούσε» το Ελληνικό στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, σύμφωνα με «διαρροές» (τι περίεργο), αφήνεται να εννοηθεί ότι και με 300 εκατομμύρια ευρώ ή έστω και κάτι παραπάνω, μπορεί να μπει πωλητήριο. Το υπουργείο «Ύφεσης», του Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο ουσιαστικά υπάρχει για να διαχειρίζεται κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα – κονδύλια (που ούτως ή άλλως δικαιούται η Ελλάδα) και να αναδιανέμει τα ποσά, τηρεί «σιγή ιχθύος». Ακόμα δηλαδή και αν κάποιος καλοπροαίρετος, έβλεπε θετικά την πώληση – αξιοποίηση ενός από τα καλύτερα «φιλέτα» στην Ευρώπη (Ελληνικό), θα είχε σοβαρές αμφιβολίες για την επιτυχή και συμφέρουσα ως προς την Ελλάδα λύση του συγκεκριμένου θέματος, γιατί πολύ απλά η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ξεδιπλώσει ένα δικό της σχέδιο για το πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η περίπτωση του Ελληνικού.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό και συνάμα κραυγαλέο παράδειγμα ότι αυτή η κατά τα άλλα φιλική προς τα ιδιωτικά συμφέροντα (επιεικής χαρακτηρισμός) κυβέρνηση, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι είναι ανίκανη να εφαρμόσει την «ιδεολογία» της περί ελεύθερης αγοράς και άλλων τέτοιων φληναφημάτων είναι ότι δεν έχει αξιοποιήσει τις συνεχείς εκκλήσεις του ισχυρού άνδρα της FIA (Φόρμουλα 1), Μπέρνι Εκλστόουν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αυτός, ο οποίος έχει αποφασίσει για το που θα κατασκευαστούν οι γνωστές πίστες της Formula One σε ολόκληρο τον πλανήτη. Για όσους δεν γνωρίζουν το τι σημαίνει Φόρμουλα 1, αξίζει να σημειωθεί ότι όποια χώρα έχει την τύχη να φιλοξενεί έναν αγώνα από το παγκόσμιο καλεντάρι της FIA, έχει ως ανταπόδοση μια τεράστια τουριστική, ιστορική, πολιτιστική και οικονομική προβολή στο εξωτερικό. Πέρα από όλα αυτά μπαίνουν στα ταμεία των χωρών εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, επομένως υπάρχει θετικότατος αντίκτυπος και στην εθνική οικονομία. Δεν είναι μόνο το τριήμερο που θα διεξαχθούν οι αγώνες της Φόρμουλα 1. Μια πίστα τέτοιων δυνατοτήτων, είναι δεδομένο ότι θα φιλοξενήσει και άλλα σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια κάθε έτους, θα αναπτυχθεί κατακόρυφα η περιοχή όπου θα γίνει η πίστα, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά όμως μάλλον δεν τα λέει το Μνημόνιο, το κατά τα άλλα «σοβαρό» κείμενο. Περίεργο δεν είναι; Κανονικά, έπρεπε το μισό υπουργικό συμβούλιο να βρίσκεται αυτή την στιγμή σε σύσκεψη με τους ανθρώπους της FIA ή αντίστοιχους πραγματικούς επενδυτές, οι οποίοι δεν είναι «αεριτζήδες». Δεν είναι όμως γιατί οι άνθρωποι της FIA είναι κανονικοί επενδυτές. Σοβαροί επενδυτές. Δεν κάνουν επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν πηγαίνουν να βγάζουν αστείες φωτογραφίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Απευθύνθηκαν μια - δύο φορές στις ελληνικές αρχές, δεν βρήκαν ανταπόκριση, πήγαν αλλού. Απλά πράγματα. Για αυτό και ο ελληνικός λαός θα κάθεται και θα ακούει και θα υπομένει τον εκάστοτε αποτυχημένο Στουρνάρα, Χατζηδάκη και πάει λέγοντας. Η ελληνική κοινωνία θα υπομένει τα Μνημόνια, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, τους «κουτσαβακισμούς», τις απειλές, τους εκβιασμούς, τα υποβρύχια, τα Χρηματιστήρια, τις λίστες Λαγκάρντ, τις χιλιάδες άλλες λίστες της ντροπής, τα σκάνδαλα, την απαξίωση της πολιτικής ζωής, την υποδούλωση στους δανειστές και επίσης πάει λέγοντας.

Τα γνωστά θύματα, θα εξακολουθήσουν να εξοντώνονται φορολογικά, από μια πραγματικά άθλια συντεχνία, η οποία δεν είναι άλλη από των ένωση των απομειναριών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η οποία ασχολείται μόνο με την ντόπια βλαχομπαρόκ «ελίτ» , άντε και μερικούς άθλιους και ανύπαρκτους ξένους «επενδυτές», οι οποίοι είναι παντελώς άγνωστοι στο παγκόσμιο υγιές επιχειρηματικό στερέωμα.  Η ένωση των απομειναριών, θα εξακολουθήσει επίσης να ασχολείται με το ποιους επίσης αποτυχημένους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να εκλεγούν, παρά την διαφήμισή τους από τα ΜΜ «Ε», θα προσπαθήσει να βολέψει σε διοικήσεις οργανισμών, πάντα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τελικά, έχει «δίκιο» ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται . Απλώς ανέχεται τους βασανιστές και καταστροφείς της. Ντόπιους και ξένους. Όσο για επενδύσεις; Αν κάποιος δηλώσει την υποταγή του στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, στην τρόικα και στα παπαγαλάκια τους τότε και θα περνάει καλά, και θα παίρνει έργα και δεν θα φορολογείται. Φορολογούνται τα κορόιδα και αυτό αρκεί. Ο νοών νοείτω…
periodista. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: