Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βατερλό της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια

“ Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακάλυπτο αφήνει τον υπουργό της η κυβέρνηση * Αρραγές το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες διάσπασής του ”
Ρωγμή εμφανίστηκε στα κυβερνητικά σχέδια για συρρίκνωση και "άλωση" του πανεπιστημίου διά της απόλυσης του προσωπικού του, ώστε να ακυρωθούν πολλές και κρίσιμες λειτουργίες του. 
Ο υπουργός Παιδείας και όσοι τον ακολουθούν απέτυχαν χθες να σπάσουν το μέτωπο των εργαζομένων για συνέχιση της απεργίας και απόρριψη της διαθεσιμότητας, εξέλιξη που είχε συνέπεια ο Κ. Αρβανιτόπουλος να δεχτεί βέλη εκ των έσω για "αναποτελεσματικότητα" (Βορίδης, Παπαμιμίκος).

Ο υπουργός μετέφερε την πίεση προς τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη, από τον οποίο ζήτησε να ασκήσει τα καθήκοντά του, δηλαδή να καλέσει στο πανεπιστήμιο τις αστυνομικές δυνάμεις! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του Κ. Αρβανιτόπουλου και την απόσυρση της διαθεσιμότητας. Η σιωπή του κυβερνητικού εκπροσώπου έως αργά το βράδυ μαρτυρά το κυβερνητικό αδιέξοδο.
ΠΗΓΗ: avgi.gr
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: