Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: «Αποτύχατε σε όλα, κύριε Σαμαρά»

“ «Ο λαός θα ακυρώσει το Μνημόνιο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. ”
Σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, λίγο πριν την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
«Ο κόσμος είναι σε απόγνωση και σεις μας ρωτάτε, γιατί κάναμε την πρόταση μομφής; Γιατί, αποτύχατε σε όλα», είπε στην αρχή της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας. «Καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας γιατί αποτύχατε σε όλα, γιατί εκεί έξω άνθρωποι αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια. Διαλύσατε την κοινωνία, και η κοινωνία δεν σάς νομιμοποιεί πια. Οι από κάτω δεν σας θέλουν, κι εσείς δεν μπορείτε πια. Κυβερνάτε με τα ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ότι αφορά το θέμα της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Με την ΕΡΤ εξευτελίσατε τη χώρα για να κάνετε το χατίρι των ιδιωτικών καναλιών, το χατίρι της διαπλοκής», ενώ αναφέρθηκε στα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «Σκορπίσατε δημόσιο χρήμα και το δώσατε αλλού». «Επιβάλλετε μαύρο στη δημόσια τηλεόραση, Προχωρήσατε σε πράξεις που ακόμη και τα δικτατορικά καθεστώτα δυσκολεύονται να κάνουν. Το κάνατε για να κάνετε το χατίρι των ιδιωτικών καναλιών και να κλείσετε πιθανή πηγή αντικειμενικής ενημέρωσης». Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα  προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι «Άντε και κλείσατε την ΕΡΤ, ψωμί σε αυτόν τον λαό πως θα δώσετε; Με τους Ντερμπεντέρηδες των δελτίων των 8;».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος για άγνωστο λόγο, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε ξαφνικά να χειροκροτεί και να γελά. Ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε το παράξενο γεγονός λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «Χειροκροτάτε, χειροκροτάτε, γίνεστε περισσότερο γελοίοι από ότι η πολιτική σας περί επιτυχίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «Μας ρωτάτε ποιος είναι ο λόγος της δυσπιστίας. Για ποιον να σας πρωτομιλήσουμε. Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την κοινωνική τραγωδία το κοινωνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν τα μέτρα του μνημονίου», για να προσθέσει ότι «Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και εσείς μας ρωτάτε γιατί καταθέσαμε πρόταση μομφής. Όταν πριν 15 μήνες παίρνατε εντολή επαναδιαπραγμάτευσης σας είπαμε αξιοποιήστε τη δύναμη που σας έδωσε ο ελληνικός λαός».

«Λέτε ότι διαπραγματεύεστε. Τι ακριβώς διαπραγματεύεστε; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας; Διαπραγματεύεστε με υπαλλήλους που βγάζουν και γλώσσα από πάνω ενώ οι προϊστάμενοί τους παραδέχτηκαν ότι απέτυχαν», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το κουβαλάτε και στις πλάτες σας. Το αντιλαμβάνομαι, είναι βαρύ το φορτίο».
periodista. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: