Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σ.ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ..ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ..!!!

Γραφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Σουλα Μερεντιτη...Τρικαλινή ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ ...(αναγκαία η υπενθύμιση διότι οι θέσεις της ταυτίζονται απολύτως με τις θέσεις του "Κινήματος" της κ.  Μπακογιαννη...τυχαίο)
Δηλώσεις στον  τοπικό ραδιοσταθμό "ράδιο πρωινός"
"Το μόνο που κάνουν οι συνδικαλιστές είναι να απαιτούν πρώτα και κύρια μόνο για τον εαυτό τους"
"Αν πάτε στα γραφεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ούτε το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει τόσους εργαζόμενους"
"Πρέπει να καταλάβουν για ποιο πράγμα μιλάνε και για να ζητήσουν οτιδήποτε... πρέπει να απολογηθούν πρώτα!!..πως καταδέχονται να είναι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ που είναι ζημιογόνες, που δεν παράγουν τίποτε και το Δημόσιο να τους δίνει πακτωλό χρημάτων....Ας μας απαντήσουν πρώτα αυτά και μετά να ΤΟΛΜΟΥΝ να διεκδικούν!!"
Και συνεχίζει....
"Αν εμείς οι ενεργοί πολίτες πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οι συνδικαλιστές θα είναι "άδειο τσουβάλι"!!
Και τελειώνοντας αναφέρει...
"Εάν οι συνδικαλιστές δεν είχαν...ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ τα πράγματα δεν θα οδηγούνταν εδώ που είναι σήμερα!!"
Βέβαια για ευθύνη Πολιτικών ούτε κουβέντα!!..η μάλλον ακούσαμε ότι η μόνη ευθύνη που τυχόν έχουν..είναι ότι "ανέχονταν" έως σήμερα τον συνδικαλισμό..!!!
Δυστυχώς η κ Μερεντιτη συνεχίζει την απαξιωτική συμπεριφορά της απέναντι στους συνδικαλιστές
βαδίζοντας σε επικίνδυνα μονοπάτια που μας θυμίζουν σκοτεινές εποχές που όλοι μας δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε!!
Ερώτημα...

α) Ποιος κ Μερεντιτη και γιατί..έχει οδηγήσει στην απαξία το σημερινό δημόσιο τομέα, ποιος ευθύνεται για τη δυσλειτουργία του και ποιος και γιατί λεηλατεί το δημόσιο τομέα;
β) Ποιος χρησιμοποιεί το κράτος, για να εξυπηρετεί τις λεγόμενες μικροκομματικές του επιδιώξεις, ποιος έχει καταστήσει το δημόσιο τομέα σε πολλές περιπτώσεις μη παραγωγικό, αναποτελεσματικό, μη εξυπηρετικό και τελικά για όλ' αυτά εχθρικό για τους εργαζόμενους και το λαό;
Άλλοι είναι αυτοί λοιπόν που έχτισαν τόσα χρόνια τις πελατειακές σχέσεις και άλλοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να οδηγούν την Χώρα σε αδιέξοδα. 
Δυστυχώς για κάποιο λόγο (που εμείς πολύ καλά καταλαβαίνουμε) υπάρχει ένας πόλεμος δίχως προηγούμενο μέσα από τα ΜΜΕ κατά του συνδικαλισμού, των συνδικαλιστών και κατασυκοφάντησης- απαξίωσης του Δημόσιου Τομέα και όλων αυτών που τον υπηρετούν. 
Απλά, και αβασάνιστα, βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους όσους υπηρετούν με συνέπεια τον Έλληνα πολίτη, με μια ομάδα διεφθαρμένων λειτουργών, που και τους ξέρουν και τους έχουν αντιληφθεί κι όμως οι ίδιοι τους κρατούν ακόμη σε θέσεις κλειδιά, αγνοώντας την αίσθηση δικαίου που πρέπει να υπάρχει στους Έλληνες πολίτες.
Και για να σταματήσει επιτέλους αυτή η "καραμέλα" για τους συνδικαλιστές και το πόσο κακό κάνουν  να διευκρινίσουμε ότι συνδικαλιστές και συνδικαλισμός είναι τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και σε χώρους όπου οι πολιτικοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να επισκεφτούν η έστω να αφουγκρασθούν τις αγωνίες για αξιοπρεπές μεροκάματο και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!!!!
Γιατί...κ Μερεντιτη οι συνδικαλιστές δεν είναι αυτοί που ευθύνονται για τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο, δεν ευθύνονται για τους διεφθαρμένους εφοριακούς, για τους γιατρούς που δουλεύουν με φακελάκια ούτε φυσικά για την Ανεργία που εξαθλιώνει την κοινωνία μας και  οδηγεί στην απόγνωση το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι η νεολαία.
Φταίνε λοιπόν όσοι υποθάλπουν αυτές τις πρακτικές εδώ και χρόνια και αυτοί δεν είναι οι συνδικαλιστές, αλλά οι πολιτικοί.!!!.. 
Θα πρέπει λοιπόν, πριν γίνει οποιαδήποτε κριτική στο συνδικαλιστικό κίνημα που τόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει, να γίνει μια αυτοκριτική από τους άρχοντες του τόπου για τις ευθύνες που φέρουν και είναι τεράστιες. 

Και τέλος της αφιερώνουμε τα αποτελέσματα έρευνας για την διαφθορά,,
Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς για το 2010... http://ra64.wordpress.com/2010/12/09/diafthora-4/ 
με την ελπίδα οτι...μ αυτές τις απόψεις που έχει...κάποια στιγμή να βρει ένα κόμμα να τις στεγάσει.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: