Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αποφεύγουν και απαξιώνουν ακόμη και το διάλογο οι Βουλευτες;; ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011
Προς Βουλευτές ΠΑΣΟΚ ΚΡΗΤΗΣ

Μετά την επιστολή που σας στείλαμε πριν από 13 ημέρες , παρόλο που σας καλέσαμε και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να εκθέσετε τις απόψεις σας , ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα ξεπουλήματος της ΔΕΗ , της μεγαλύτερης Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, μέχρι και σήμερα δεν είχαμε καμιά απάντηση από σας.
Αυτό σημαίνει ότι ή συμφωνείτε με την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου και φοβάστε να μας το πείτε ή απλά θεωρείτε απαξιωτικό να ασχοληθείτε με το θέμα και να μπείτε στον κόπο να μας ενημερώσετε τουλάχιστον για τις προθέσεις σας.

Η παράταξη που μας εκφράζει και που υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε εσείς στην Βουλή, ήταν πάντα μπροστά στους δημοκρατικούς αγώνες αυτού του τόπου. Είναι η ίδια παράταξη που σας ψήφισε και σας στήριζε μέχρι αυτήν την στιγμή στα έδρανα της Βουλής..

Η στάση σας όμως τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι , όχι μόνο δεν τηρείτε τον όρκο που δώσατε βάσει του άρθρου 59 του Ελληνικού Συντάγματος αλλά δεν τιμάτε τον κόσμο της ΠΑΣΚΕ που σας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του, ελπίζοντας σε καλύτερο αύριο.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να διορθωθούν τα λάθη μας. Να είστε σίγουροι ότι , αν εσείς ξεπουλήσατε τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ για την βουλευτική σας καρέκλα, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το ίδιο. Θα παλέψουμε για να σώσουμε ότι εσείς καταστρέφεται για τις προσωπικές σας φιλοδοξίες.

Δεν σας το ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ , δεν σας το ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ, δεν θα σας αφήσουμε να το ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ…..Δεν θα σας αφήσουμε να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ τον Ελληνικό Δημόσιο Πλούτο και να Υποδουλώσετε τον Ελληνικό Λαό και το μέλλον των παιδιών μας.

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ !!

Α. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       Β. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΓΚΟΥΡΝΗΣ Ε.        ΒΡΕΝΤΖΟΣ Ι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθεί η πρώτη επιστολή της ΠΑΣΚΕ με ημερομηνία  30-04-2011

ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σύντροφοι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου,
Με ιδιαίτερα μεγάλη αγωνία και ανησυχία παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας στείλουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για τις διαφωνίες μας στην μεγάλη μάχη των αποκρατικοποιήσεων που σύντομα αναμένεται να δοθεί στο πεδίο της ΔΕΗ, στο πεδίο της μεγαλύτερης Επιχείρησης του Ελληνικού λαού .
Όπως γνωρίζετε το Κυβερνητικό πρόγραμμα με το οποίο εκλεχτήκατε στην παρούσα πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφέρεται ρητά στη διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ και του management (ελέγχου της Διοίκησης) από το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς αυτό να είναι μια τυχαία επιλογή αλλά μια συνειδητή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΔΕΗ είναι η αιχμή του δόρατος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
Σήμερα, όπως γνωρίζετε, γίνεται λόγος για πώληση ενός πακέτου μετοχών της ΔΕΗ, φέρνοντας έτσι πιο κοντά την εκχώρηση του management στους ιδιώτες. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια μεθοδευμένη επίθεση εναντίον του προσωπικού της Επιχείρησης και του συνδικαλιστικού της οργάνου με απώτερο σκοπό τον διασυρμό των συνδικαλιστικών στελεχών αλλά και την απαξίωση του κύρους της ίδιας της Επιχείρησης ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον της.

Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις διαφωνίες μας όσον αφορά την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε εν συντομία του λόγους που η Επιχείρηση δεν πρέπει να περάσει στα χέρια των ιδιωτών.

· Οικονομικοί λόγοι: Με ένα απλό οικονομικό συλλογισμό γίνεται εύκολα κατανοητό ότι δεν πουλάς φτηνά ότι σου κοστίζει ακριβά .
- Ποιός λοιπόν έχει δικαίωμα να πουλάει με 12 € την μετοχή της ΔΕΗ όταν πριν 3 χρόνια είχε 37 € ; Και πόσο έξυπνο είναι να πουλήσεις κάτι που αν το κρατήσεις σε λίγα χρόνια θα αποφέρει ότι πρόσκαιρα θα εισπράξεις;
- Γνωρίζετε ότι το ποσό που θα εισπράξει η Κυβέρνηση από τη μετοχοποίηση του 17% ανέρχεται σε 400 εκατ. € ;
- Γνωρίζετε ότι από τις 3 μετοχοποιήσεις που έγιναν μέχρι τώρα το κράτος εισέπραξε 1,4 δις € (ποσό όσο στοιχίζει μια λιγνιτική μονάδα της Επιχείρησης) και ότι με το 51 % που έχει κρατήσει πήρε 645 εκατ. € από μερίσματα;
· Εθνικοί –Κοινωνικοί –Αναπτυξιακοί λόγοι: Η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφές ότι θα φέρει πιο κοντά την εκχώρηση του management στους ιδιώτες οι οποίοι προφανώς θα θελήσουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
- Ποιος λοιπόν μπορεί να εγγυηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια;
- Ποιος λοιπόν μπορεί να εγγυηθεί ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχίσει να είναι ένα κοινωνικό αγαθό;
- Ποιος λοιπόν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει ο καταναλωτής, ο αγρότης , ο κάτοικος των παραμεθόριων την ίδια αντιμετώπιση;
- Γνωρίζετε ότι ειδικότερα για την Κρήτη την οποία εκπροσωπείτε η ΔΕΗ λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα της και βασιζόμενη στην αρχή της ισότητας όλων των πολιτών της Ελλάδας χρεώνει την τιμή του ρεύματος στην ίδια τιμή με την υπόλοιπη χώρα η οποία τιμή για την Κρήτη ανέρχεται στο 1/3 του κόστους ενώ τα 2/3 τα επωμίζεται η ΔΕΗ;
· Ασφαλιστική περιουσία εργαζομένων και συνταξιούχων: Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ έχουν τεράστια ασφαλιστική περιουσία ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ που έχει αναγνωρισθεί βάσει των Ν.2655/98,Ν.2773/99 και Ν.3863/10, η οποία σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ανέρχεται σε 11,9 δις € και για το λόγο αυτό το κράτος ανέλαβε να υποκαταστήσει την ΔΕΗ στις υποχρεώσεις της αποδίδοντας κάθε χρόνο στον ασφαλιστικό φορέα το ποσό που αναλογεί αφαιρώντας το ταυτόχρονα από την περιουσία της ΔΕΗ.
-Γνωρίζετε ότι εδώ και δύο χρόνια η πολιτεία παρανομεί και δεν αποδίδει αυτή που υποχρεούται στον ασφαλιστικό φορέα με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστια προβλήματα ;
- Τι θα γίνει αν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διεκδικήσουν το αυτονόητο δηλαδή τα χρήματα που έχουν καταβάλει αφού η πολιτεία δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και πως θα το αντιμετωπίσει αυτό ένας ιδιώτης;

Σύντροφοι βουλευτές,
Μετά από όλα αυτά και προκειμένου να μην συμβεί ότι συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου που επιχείρησαν ανάλογες αποκρατικοποιήσεις οι οποίες, που όπως είναι γνωστό, είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 3 φορές η τιμή του ρεύματος,
σας καλούμε, από καρδιάς και με ιδιαίτερο σεβασμό,
να αποδείξετε το αυτονόητο δηλαδή ότι μπορείτε να σταθείτε στο ύψος σας σαν γνήσιοι εκπρόσωποι του Κρητικού λαού τιμώντας την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Σε αντίθετη περίπτωση ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Α΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. ΤΖΑΓΚΟΥΡΝΗΣ Ι. ΒΡΕΝΤΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: