Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απέναντι στην ασκούμενη καταστροφική κυβερνητική πολιτική αυθαιρεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ, εγκαταλείπει την αντιμνημονιακή ρητορεία και εμφανίζεται ως θαυματοποιός που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε παράδεισο συμφερόντων.
Η ΝΔ - στην εποχή της κοινωνικής εξαθλίωσης - πετάει το αντιμνημονιακό προσωπείο και συναγωνίζεται την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα πάρει περισσότερα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των κατεχόντων, με μειώσεις φορολογικών συντελεστών και εισφορών.
Η αξιωματική αντιπολίτευση - με ασκήσεις επί χάρτου - συναγωνίζεται απροκάλυπτα την κυβέρνηση για το ποιος μπορεί να εκποιήσει πιο αποτελεσματικά και ανώδυνα τον δημόσιο πλούτο της χωράς,
Πιο συγκεκριμένα:
Υπέρ του τεμαχισμού της ΔΕΗ, της πώλησης της παραγωγικής δραστηριότητας καθώς και της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, συντασσόμενος ουσιαστικά με τις κυβερνητικές θέσεις και επιλογές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μάλιστα λόγο για "τσιφλικάδες" συνδικαλιστές που κουνούν το δάχτυλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν αναγνωρίζει τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα στη ΔΕΗ, παρά μόνο τα εργασιακά.

Υποστήριξε δε ότι τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο και τα κομμάτια της ΔΕΗ, αλλά και των άλλων εταιρειών που θα πουληθούν, θα δοθούν σε στρατηγικούς επενδυτές.
Επίσης σημείωσε ότι απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να διαλέξει το ενεργειακό μίγμα που θα παράγει τα επόμενα χρόνια και να διαμορφώσει ανάλογα το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς. «Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για τα κομμάτια που θα τεθούν προς αποκρατικοποίηση», ήταν η χαρακτηριστική φράση.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική, την ισοπέδωση των λαϊκών κατακτήσεων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που προωθείται από το κυβερνητικό επιτελείο με τις ευλογίες, την ανοχή και την πολιτική νομιμοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Οι μάσκες έπεσαν. Δεν επιλέγει τυχαία ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δηλώσεις οι όποιες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ - την ύστατη στιγμή - συνειδητά και μεθοδευμένα έδωσε το «φιλί της ζωής» στην παραπαίουσα κυβερνητική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, έτεινε «χείρα βοηθείας» στον μνημονιακό παραλήρημα και τις επιλογές της κυβέρνησης και των διεθνών εντολέων της.

Στόχος - των κομμάτων εξουσίας - που πιστά υπηρετούν τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και τους ξένους κηδεμόνες της Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, είναι η κατάπνιξη της λαϊκής οργής και αγανάκτησης από την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων και τα υποδουλωτικά μνημόνια διαρκείας.

Απέναντι σε αυτήν την αποκρουστικά αντιλαϊκή πολιτική συμπαιγνία των δυνάμεων της υποταγής, η μόνη απάντηση είναι ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΧΝΙΑ
ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ TΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΙ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕH

Δεν υπάρχουν σχόλια: