Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΕΤΕ/ΔΕΗ ..τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.

Ενώ η Διοίκηση της ΔΕΗ κωφεύει, άλλο ένα Θύμα του ακήρυχτου πολέμου ήρθε να προστεθεί στο θλιβερό κατάλογο των ατυχημάτων, που μαστίζουν την Επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, ο έμπειρος συνάδελφος μας Ηλίας Σπηλιόπουλος, χθες το απόγευμα υπέστη σοβαρά εγκαύματα, κατά την διάρκεια εργασιών στο Κ.Δ Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει τη λύπη της αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία της, για το νέο εργατικό ατύχημα και τον τραυματισμό ενός ακόμα εργαζομένου. Ηθικός αυτουργός για την έξαρση που παρουσιάζουν τα  ατυχήματα, δεν είναι άλλος από την Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία  προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους».
Έλλειψη τεχνικού προσωπικού, εξοντωτικά ωράρια, διπλοβάρδιες, ελλιπής επάνδρωση συνεργείων και παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, συγκροτούν τους βασικούς άξονες της Διοικητικής αυθαιρεσίας. Συνένοχος και συνυπεύθυνος, το κράτος, που ενθαρρύνει, υποθάλπει και συγκαλύπτει την καταφανώς παραβατική δράση της Διοίκησης.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ και όλες τις υπεύθυνες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο, αντί να επεξεργάζονται σχέδια λειτουργικών περικοπών, να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες και επιβεβλημένες προσλήψεις, ώστε να σταματήσει κάποτε ο φόρος αίματος των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: