Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ - Η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ αποκαλύπτει την ιδεολογική συγγένεια της ηγετικής ομάδας του σημερινού ΠΑΣΟΚ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι μουσειακό αντικείμενο. Αποτελεί νησίδα αυτονομίας, καμίνι αυτόχθονης παραγωγής σκέψης και ιδεολογίας και θεσμική εγγύηση της δημοκρατικής λειτουργίας που οφείλει να επιτελεί η εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας.   Η κατάργηση του συνιστά αντιδραστική επιλογή που περιορίζει ασφυκτικά τους ορίζοντες της ελληνικής κοινωνίας και στόχο έχει τη χειραγώγηση της νέας γενιάς και τον απορφανισμό της από τις δυνατότητες αντίδρασης απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την νεοφιλελεύθερη αλλοτρίωση.
Η αφαίρεση των σωματειακών στοιχείων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η προσπάθεια αποσυνδυκαλιστικοποίησης της ακαδημαικής ζωής μέσω του αποκλεισμού των φοιτητών από την διοίκηση του πανεπιστημίου υπηρετει την αποδυνάμωση του ρόλου της νέας γενιάς στη χάραξη του μέλλοντος της.
       Η συνολική εκπαιδευτική πολιτική της Υπουργού Παιδείας είναι πρόδηλα ταξική, φράζει τις στρόφιγγες της κοινωνικής κινητικότητας και διαιωνίζει τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.
   Η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ αποκαλύπτει την ιδεολογική συγγένεια της ηγετικής ομάδας του σημερινού ΠΑΣΟΚ με τους πιο έξαλλους οπαδούς και θιασώτες της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης.
      Η κυβέρνηση των κατεπίφαση μεταρρυθμιστών στο μόνο που κερδίζει εύσημα συνέπειας , είναι το ξεθεμέλιωμα των δημοκρατικών κατακτήσεων που έφερε στον τόπο το ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
           Οσοι πιστέψαμε σε αυτές δεν μπορούμε να κάνουμε ιδεολογική λοβοτομή.Οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στις πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον και ναρκοθετούν τις προοποτικές της νέας γενιάς.
        Ο νέος νόμος πλάισιο πρέπει να έχει την τύχη της απόπειρας ανάθεώρησης του άρθρου 16 το 2007 που σύσσωμη η ελληνική νεολαία και κυρίως  όσοι πραγματικά πίστεψαν στα γενέθλια οράματα της 3ης του Σεπτέμβρη φρόντισαν να αποσυρθεί.
      Αυτό είναι το στοίχημα της γενίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: