Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤ1 = 154 -5 = 149 = αντίο εξουσία;

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
Σε αγώνα δρόμου για να πείσει τους πέντε βουλευτές της συμπολίτευσης που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, έχει αποδυθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος.
Έστω κι αν ο κίνδυνος απώλειας της δεδηλωμένης, προσώρας τουλάχιστον, εκδηλώνεται σε θεωρητικό επίπεδο, στο κυβερνών κόμμα έχουν σημάνει συναγερμό.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να άρει τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Ο κ. Κακλαμάνης έχει δηλώσει εξαρχής ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο στην περίπτωση που επιμείνει ο αρμόδιος υπουργός να μπει λουκέτο στην ΕΤ1.
Η απόφαση να υπάρξει προσέγγιση του κ. Κακλαμάνη δόθηκε από την ηγεσία του κόμματος.
Όπως εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, στην περίπτωση που αρθούν οι ενστάσεις του πρώην προέδρου της Βουλής, τότε θα καμφθούν και οι αντιρρήσεις των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Πρόκειται για τους βουλευτές ...Μάγια Τσόκλη, βουλευτή επικρατείας, Άρια Αγάτσα, βουλευτή Βοιωτίας, Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτή Υπολοίπου Αττικής και Τηλέμαχο Χυτήρη, βουλευτή της Β’ Αθηνών.
Τι θα συμβεί λοιπόν στην περίπτωση που οι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν πράξει τα λόγια τους και προχωρήσουν στην καταψήφιση του νομοσχεδίου;
Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, το ενδεχόμενο του εφιαλτικού σεναρίου της απώλειας της δεδηλωμένης απασχολεί έντονα τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει τις διερευνητικούς γύρους, τις επαφές και τις συναντήσεις με τους αντιφρονούντες.
Απόφαση του Πρωθυπουργού είναι «να αλλάξουν γνώμη πάση θυσία».
pheme.

1 σχόλιο:

Κώστας Χατζίδης είπε...

Δημήτρη ευχαριστούμε πολύ για την ανάδειξη του θέματος. Αν είναι εύκολο όμως, θα σε παρακαλούσαμε να δώσεις έμφαση στο Pheme.gr και λιγότερο στον συντάκτη, δηλαδή σε μένα! Κώστας Χατζίδης. Καλή ενημέρωση